21.07.2017

Intalnirea cu George Stanca. Punere in context

Zilele trecute am fost la o intalnire cu George Stanca. The George Stanca, vorba lui Copolovici :) Organizata sub egida (ce misto suna…) b-cafe.ro, un site despre care o sa mai scriu zilele urmatoare, dupa relansare. Unii dintre voi s-au mirat pe sistemul ce dracu sa povestesti tu cu ala. Explicatia e foarte simpla si v-o dau nu ca sa ma scuz, da-i pace, ci cu convingerea ferma si nestramutata ca ati putea, unii, invata ceva din asta :)

Sigur ca la nivel teoretic lumea mea cu lumea lui Stanca se intersecteaza perfect nu. El 63, io 35. El fost crescut si format in perioada comunista, io nu. El scrie poezii, eu nu. El rapidist, io stelist. Deci ati prins ideea. Dar tocmai asta e shmekeria.

Prea multa lume, de prea multe ori, isi ajunge sie insasi, dovedind o autarhie personala sociala (sau, unii, incercand din rasputeri sa para ca sunt pe felie), pe care eu nu o pot intelege. Pentru ca la nivel de om, de animal inteligent ce ne credem, cunoasterea, nevoia de invata este fundamentala, acceptarea de noi provocari este esentiala. Si atunci, ca sa cobor abrupt din nivelul pseudo-teoretic de mai inainte, la nivel personal imi place sa cunosc cat mai multa lume, din cat mai diverse zone. Recte, cum ar veni, intalnirea cu George Stanca.

Puteti argumenta ca nu prea ai ce invata de la George Stanca si atunci ce legatura are setea de cunoastere cu el? Pe langa faptul ca va inselati temeinic, eu va intreb altceva: ce aveti voi de invatat daca tot cu aceeasi oameni va intalniti, tot acealeasi povesti le invartiti intre voi, in esenta, aceeasi perciuni mirositi? Si nu ma luati cu „noua ne ajunge ce citim din carti” ca dati intr-o caterinca oarecum jenanta…

Desigur ca ma pot si insela. Dar nu cred. Daca, totusi, ma insel, sunt sigur ca nu ma veti lasa sa persist in greseala si imi veti atrage cu simt de raspundere atentia :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dumnezeu e departe si Ferestre pe covor

Beti-va berea in offline, nu va tot dati linkuri cu gustul ei

9 comentarii

 1. marți, 12 ianuarie 2010, 08:38

  ca să încep și eu cumva, nu știu alții cum sunt dar mie îmi place să cunosc (și) persoane complementare mie, nu doar oglinzi în care să mă răsfrâng. e o experiență mai instructivă și mai interesantă așa

  Răspunde
 2. marți, 12 ianuarie 2010, 08:44

  […] despre el si despre lumea in care se invarte (si care nu prea se surapune cu lumea ta, de unde dorinta de a fla ceva nou), pe care cu tot onlineul din lume nu le puteai afla. Sau, ma rog, de aflat le afli, dar in fata […]

  Răspunde
 3. marți, 12 ianuarie 2010, 09:13

  am avut un trip cu urmatoarea faza – cum ai primi tu un pingback de la blogul lui George Stanca despre intalnirea asta.
  ai sa razi, dar ma intreba cum sta treaba cu blogurile cand am plecat de la intalnire. daca isi gaseste un admin care sa-i poata dedica vreo doua ore pe zi numai lui, poate devine realitate tripul meu ;))

  Răspunde
 4. marți, 12 ianuarie 2010, 10:37

  eu citesc Scrisorile lui D. Stanca din Adevarul, geniale

  Răspunde
 5. marți, 12 ianuarie 2010, 11:02

  L-am cunoscut in facultate unde ne-a predat ceva curs de jurnalism. Veneau oamenii la cursul lui, povestea mult si uneori era amuzant. Dar mai mult mi-a placut seara cand am golit cateva carafe de vin pe scarile hotelului Traian din Braila.

  Răspunde
 6. marți, 12 ianuarie 2010, 11:28

  @ george si-a dat demisia de la adevarul

  Răspunde
 7. marți, 12 ianuarie 2010, 11:48

  @writeman, nu am aflat inca, multumesc ca mi-ai zis :|

  Răspunde
 8. marți, 12 ianuarie 2010, 14:53

  Oamenii de valoare sunt rapidisti! :))

  Răspunde
 9. marți, 12 ianuarie 2010, 21:42

  Mandarinule, am citit un articol scris de interlocutorul tau despre Floriiiiiin Caliiiiiiiiiiiiinescu si am ramas dezamagit. Il minimaliza, il desfiinta – cu prea putine argumente spun eu. Iesi cu alti inchi la un suc. Ai cu cine in Bucuresti.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *