23.07.2017

3 întâmplări dă Bucureşti

Întâmplarea I
Mă sună o doamnă/domnişoară de la o firmă de asigurări de viaţă. Mă întreabă dacă pot să merg la sediu la ei să semnez poliţa. Zic da. Întreb când. Ea zice: „mâine la prima oră dacă de poate”. Zic ok, la cât. Ea zice: „La ora 10”. Evident că prăpastia care ne desparte în ceea ce priveşte înţelegerea termenului generic de „prima oră” nu putea fi acoperită de nişte simple vorbe, aşa că am preferat să tac…

Întâmplarea numero due
Azi dimineaţă, pe undeva pe Buzeşti. Un domn cam la 50 de ani, binişor îmbrăcat, mă abordează foarte amabil: „Bună dimineaţa, nu aveţi cumva să îmi daţi un leu?”. Îi răspund la fel de amabil „nu am, îmi pare rău”. La care el, brusc enervat: „Atunci lasă-mă în pace!”.

Întâmplarea no 3
Pe undeva prin Victoriei, doi pitecantropi de ăştia cum vedem destui prin oraş se leagă de o domnişoară, guiţând clasicele „hei, păpuşico, unde te grăbeşti” si alea alea. La un moment dat, unul din ei se împiedică singur, ca prostu. Eu zâmbesc larg. La care el se uită la mine şi lansează un „tu ce râzi, bă pulă?”. Eu, fiind dovedit din ancient times că nu posed o deosebită inteligenţă strategică în raporturile uman-pitecantrop, îi răspund (pardon my french) „dacă îţi fut un pumn în gură, îţi cauţi dinţii pe undeva între bordură şi trotuar”. Şi trec pe lângă imbecilul rămas cu gura căscată aplicându-i un umăr discret în umărul lui mai puţin discret, gest care i-a imprimat pitecantropului o masivă mişcare de rotaţie în jurul proprie sale axe, sub privirile admirative ale trecătorilor, bucuroşi oarecum la dovada întâmplată sub ochii lor că mai există şi tâmpiţi de ăştia ca mine care să reacţioneze la tâmpiţi de ăştia ca ei…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Aşa nu se mai poate, tovarăşi! Trebe să facem ceva cu cooperativa numită Open Coffee!

La mulţi ani, băăăă Adiiiiii!

Niciun comentariu încă

 1. vineri, 4 septembrie 2009, 13:56

  Hai sa mai adaug eu una:

  Intamplarea no 4

  Băbuţa… :D
  http://razvanserbu.wordpress.com/2009/09/03/babuta-cu-mana-intinsa/

  Răspunde
 2. vineri, 4 septembrie 2009, 14:35

  Domnişoara se grăbea să se întâlnească cu tine să-i semnezi hârtia. Nenea de 50 de ani, pe care l-ai refuzat, şi-a trimis băieţii să te caftească. Tu, simţindu-te vinovat că ai trezit domnişoara la o oră atât de matinală, ai reacţionat mai violent decât se aştepta toată lumea.
  Concluzia: în Bucureşti, nimic nu e întâmplător.

  Răspunde
 3. vineri, 4 septembrie 2009, 15:13

  bravo chinezule…asa te vreau…cu atitudine…
  p.s. sper sa stii sa pui in aplicare kestia aia cu pumnii ca altfel ti-o furi intr-o zi :D

  Răspunde
 4. vineri, 4 septembrie 2009, 20:43

  Chinezu, cu tot respectul, exprimarea corectă era „dacă îţi fut o karată în gură, îţi cauţi dinţii pe undeva între bordură şi trotuar”.

  Orice chinez tre să ştie karate :P

  Răspunde
 5. vineri, 4 septembrie 2009, 23:21

  As putea pune si eu intamplarea din Carrefour, dar pentru o doamna e prea vulgara si nu poci, ti-o spun in privat :D

  Răspunde
 6. lol's
  duminică, 6 septembrie 2009, 00:09

  Domnu Chinezu pe viitor eu iţi recomand sa ii futi un pumn in gura sau un şut in testicule fără sa îl avertizezi pe pitecantrop. Aplauzele asistentei nu au nici un haz daca o încasezi matale pentru ca nu ai reacţionat in timp util, ştie mandea ce spune !! :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *