Dinamo, această metaforă perfectă a stării de fapt din România

Dinamo Bucureşi este clubul miliţiei. Al poliţiei, mă rog. Iar poliţia (cu ce mai are în dotare) este, la un nivel pur teoretic ce ne doare profund, instituţia care ar trebui să se ocupe cu asigurare ordinii publice. Dar care asigură această ordine publică din fix părţi în anumite ocazii.

Aseară, la mizeria de, hai să îi zicem, meci de fotbal dintre Dinamo şi Slovan Liberec, am asistat la o aproape mistică metaforă a stării de fapt din România de azi. Pentru că am văzut ordinea publică, ce trebuie protejată de poliţie, la un meci acasă al unui club al poliţiei, încălcată mizerabil de nişte cercopiteci care, la un nivel pur teoretic ce ne doare profund, ar fi trebuit să respecte acest mizilic numit ordine publică.

Pentru că cei care cu neţărmurită dragoste de sine îşi spun suporteri au năvălit ca animalele cornute în teren în minutul 87, obligându-l pe centralul partidei să suspende meciul.

Am văzut aseară cum o mână de imbecili au dat o UE majestică după cum urmează:
poliţiei/jandarmeriei, care a intervenit târziu şi total penibil după multe minute de la năvălirea turmei în teren, dovedindu-ne încă o dată că, la asemenea evenimente, ne putem baza pe aceste instituţii precum te bazezi pe o pălărie de soare să îţi ţină de cald la Polul Nord;
+ clubului Dinamo, cu cocălarii lui de conducători, care prin declaraţiile şi atitudinile lor gherţoiestice au pus mereu gaz pe focul tâmp al imberbilor de la galerie;
+ jucătorilor dinamovişti, care printre băutele din barurile de noapte au reuşit să-şi mai facă timp în agenda lor încarcată şi pentru a-şi face meserie de fotbalist, pentru care sunt plătiţi mizerabil de mult;
+ României, pentru că milioane de iubitori ai fotbalului din întreaga ţară au asistat neputincioşi la batjocorirea ideii de fotbal şi de sport de către un grup de pitecantropi şi de către ineficienţa jenantă a forţelor de ordine;
+ fotbalului în general, pentru că ce am văzut aseară nu mai e fotbal, ci studiu de caz zoologic,  antropologic, juridic, infracţional, psihiatric;
+ ţie, cea/cel care citeşi aceste rânduri, pentru că indiferent cât de tare susţii că nu ai nici o treabă cu fotbalul şi cu ce s-a întâmplat aseară şi pe tine ca român pică măgăreaţa, oricum o dai.

Închei cu o urare inspirată din suavul folclor suporteristic dinamovist: Dinamo, muie, Dinamo…

PS. Doamnă Daniela, să ştiţi că m-am gândit mult la ce mi-aţi spus…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W_A4i6QsEVU]

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Dinamo, această metaforă perfectă a stării de fapt din România”

 1. Gabi nu jigni ţăranii, ei pun mana pe furci si si coase când domnii din lipsa de fonduri pentru hermesuri si ferarii pentru fufe le iau vaca din bătătura, o sa vina si asta. Aia de sau dat in stamba aseară sunt cercopiteci lăsaţi slobozi pe străzi de un stat aflat in anarhie si disoluţie, cu largul concurs ai celor care ne conduc.

 2. Incep cu sfarsitul:

  1. Haideti sa renuntam la faza cu ‘Doamna’. Suntem aproape de-o seama.
  2. Sper ca e un lucru bun. Depinde ce anume ti-a dat de gandit (daca imi permiti, o sa incep eu prima sa vorbesc la persoana a 2-a singular) :)

  Nu as fi vrut sa mi se confirme spusele atat de repede.

  Pt. robbie (daca esti acelasi robbie de pe sportlocal): suferiti de mania persecutiei daca va imaginati ca toata lumea asimileaza niste huligani cu o galerie intreaga. Chiar si in ceea ce scrisesem pe site am spus ca e vorba de niste persoane. Nu de o galerie.

  I-am auzit pe unii spunand ca aseara le-a fost iarasi rusine ca sunt romani. Eu nu sunt de acord cu ei. Da, mi-e rusine…dar mi-e rusine ca indivizii aceia sunt romani.
  Nici o suparare nu justifica o astfel de reactie.

 3. Nu doar Galeria lui DInamo e asa…toate galeriile au asa ceva in ele….pana cand no sa ne mai fie rusine sa mergem cu copilul pe stadion ca sa nu invete alfabetul strazii si toate gaurile posibile in care iti poti baga ceva de la organ pana la ce-ti mai debiteaza mintea aburita de alcool, mai avem de mancat paine multa cu codul bunelor maniere.

  Ue aia, Ue aia da pe teren se joaca turca intr-un picior;)

 4. exact Daniela…sunt acelasi robbie de pe sportlocal…si iti multumesc pentru analiza ta psihologica…simteam nevoia sa cer sfatul unui profesionist…m-ai scapat de o cheltuiala in plus…

  Domnul Cristi,sa stiti ca a fost o deplasare foarte reusita in fieful celor de la „U” Cluj.Numai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)