Funcţionarii publici nu au voie să îşi facă blog că sunt sancţionaţi. Ne mişcăm şi noi şi mai penibil?

Ce ţară de căcat, totuşi. Pentru că, la faze de astea, simţi că toată ţara asta a noastră se umpe de un rahat imens, atât de urât mirositor încât te ia greaţa instant şi cauţi pe google cea mai apropiată ambasadă a statului Belize…

„Urmare a articolelor apărute pe acest blog, Sfinx667, s-a emis o sancţiune, pe linie de servici …

Iată cum sună :

D-na S ( Sibilla ) a început să scrie pe blogul personal fel de fel de expresii şi acuze la adresa conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin şi respectiv conducerii centrelor de plasament. … s-a depus la dosarul cauzei d-nei S ( Sibilla ) extrase de pe blogul personal al d-nei S ( Sibilla ) în vederea analizării acestora de către Comisia de cercetare prealabilă şi respectiv contractul de confidenţialitate încheiat de către d-na S ( Sibilla ) cu instituţia şi încălcat de către aceasta prin divulgarea secretului profesional cu ocazia discuţiilor purtate de către d-na S pe blogul personal şi cu ocazia inspecţiei care a fost prezentă la centru în perioada 20-21 octombrie 2008 . ”

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Funcţionarii publici nu au voie să îşi facă blog că sunt sancţionaţi. Ne mişcăm şi noi şi mai penibil?”

 1. Ok, ai zice că i-a fost îngrădit dreptul la exprimare şi alea alea. Doar că dacă ne gândim mai bine, nu e chiar aşa.

  Cum ar fi eu pe blogul personal să încep să-l vorbesc de rău pe şef, să dau tot felul de detalii despre ce facem la lucru, câţi bani câştigăm sau să-mi bârfesc colegii…

  Nu cred că ar fi tocmai ok. Nimeni nu ar mai avea încredere în mine. În plus, sunt chestii relativ confidenţiale. Şi oricum, dacă nu-ţi convine ce faci, eşti liber să te cari la alt job. Da nu-ţi băga picioarele.

  Părerea mea. Hâc!

 2. Eu o citesc pe Sibila, imi place blogul ei, dar daca Sibila a postat informatii ce fac parte din acea clauza de confidentialitate n-ai ce sa-i face, trebuie rezolvata problema. Se mai intampla, dar cei de la Comisia de Disciplina nu trebuie sa ia aceasta chestiune ca pe ceva negru.

 3. De aceea toate merg aşa de prost în România. Se semnează contracte de confidenţialitate fără ca, cei care le pretind (de cele mai multe ori nici cei care le semnează) să ştie ce ar reprezenta “confidenţialitatea”. În umbra acestui contract îşi ascund cei din conducerile instituţiilor noastre (şi acoliţii lor!) tot felul de ticăloşii şi abuzuri.
  Într-o altă ţară, cu instituţii care funcţionează după legi nu după bunul plac, spusele Sibillei, dovedite prin probe scrise (în nici un caz secrete confidenţiale, n-a dat numele şi datele personale ale copiilor, singurii care trebuiesc protejaţi prin acest contract!) într-o altă ţară zic, astfel de dezvăluiri ar fi provocat un adevărat scandal şi câteva anchete în şir (plus cei găsiţi vinovaţi puşi după gratii).
  Nu în această ţară, unde prin „confidenţial” se înţelege a se muşamaliza abuzurile acelora care mai sunt şi plătiţi (cu sume astronomice!) din bani publici, pentru a le comite.
  „Confidenţiale” nu pot fi salariile funcţionarilor publici!
  „Confidenţiale” nu pot fi furturile din instituţii!
  „Confidenţial” nu este abuzul!

 4. Mulţumesc frumos !
  Confidenţialitatea se referă strict la datele personale ale minorilor instituţionalizaţi ! Am preluat articole din presă, fostul director economic al CJ C-S a publicat aceste date în presa centrală, respectiv în Cotidianul, Gardianul şi Jurnalul, am precizat sursa, lucrând acolo pot confirma că e f adevărat, da au salarii de zeci de milioane, doar rudele directe.
  Rapoartele corpurilor de control trebuie să fie publice şi este repetat încălcat accesul la informaţie. Nimeni nu a avut niciodată acces la ele, cum ar fi rapoartele Inspecţiei sociale, au scris Cotidianul despre raportul negativ al Caraşului ( asistenţi maternali ce decontau fructe de mare şi farduri pt îngrijire copii de 2 ani , ca ex ) şi aici în judeţ nu răsuflă nimic ! Abuzurile sunt multe şi deloc mărunte !
  Nu plec pentru că nu eu fur, nu eu mint, nu eu folosesc copiii ca masă de manevră, nu eu falsific acte… tot ce spun eu se poate verifica de către corpurile de control, simplu.
  Vă mulţumesc,
  Sibilla

 5. respectele mele doamna Sibilla. De angajati in sistemul public ca si dumneavoastra are nevoie tara. Poate asa am mai putea afla si noi ce se petrece in institutiile publice care consuma atat de mult si ofera atat de putin. Poate asa ar ajunge si procurorii sa se autosesizeze, fortati fiind de multitudinea de gainarii scoase la iveala. Din pacate… traim in Romania, unde statul numai de drept nu e si dovezile clare sunt mascate de viciile de procedura. Sucaritu` are si el dreptate… coruptia, minciuna, falsul, abuzul, etc nu ar trebui sa fie confidentiale… ci penale.

 6. :) Eu scriu pe un blog despre penitenciare. Suntem vreo 10 in echipa, postam zilnic. Tot zilnic primim cam o mie de vizitatori si destule amenintari din partea celor care ne devin subiect.

  Cu precizarea ca nu blogul a fost sanctionat ci persoana care a scris pe blog, nu pot decat sa constat fragilitatea ideii de transparenta in actul de guvernare indiferent de nivel.

 7. Pingback: functionarii publici nu au voie sa-si fa …

 8. Repet, în aceste instituţii există două tipuri de angajaţi, funcţionarii publici şi personalul contractual, până şi cu asta au dat-o-n bară, au greşit şi vor mai greşi .
  Credeţi că aiurea îmi ameninţă copilul, aiurea trimit toate acele citaţii şi sancţiuni la domiciliu ?De pildă ei ştiau că mama e bolnavă de cancer, ştiau că se va necăli şi va plânge, asta urmăresc, hărţuire pe toate fronturile.
  Numai că eu sunt corcitură de oltean şi sârb şi mai rău m-au stârnit, nu dau înapoi, pentru că eu lupt pentru nişte principii, valori, ei pentru funcţii şi au manevrat totul politic, uitară că eu nu am carnet şi slabă nădejde să am curând, poate cândva, când va exista o social-democraţie pe care o dorim cred cu toţii …
  Încă o dată, vă mulţumesc din suflet, tuturor !
  respecte,
  Sibilla

 9. Chinezule,daca ii lasam in pace se va ajunge sa facem si puscarie daca scriem despre coruptia lor.
  Ma bucur ca bloggerii sunt alaturi de Sibilla si sper ca astfel de sanctiuni sa nu mai primeasca nimeni.
  Oamenilor nu trebuie sa le fie teama sa vorbeasca despre nereguli,coruptie.
  Vreau sa aduc aminte si de minerii din Valea Jiului.Sa nu-i lasam sa musamalizeze totul ca datile trecute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.