Credeți că Mircea Diaconu ar trebui să își facă blog?

La dezbaterea organizată de Alina Gorghiu despre ABC-ul liberalismului, am stat un pic de vorbă cu Mircea Diaconu, alături de Laurențiu, Bogdan, Ovidiu și Andrei. Și ne-am hăhăit corespunzător, căci are omul ăsta un stil de a se face simpatic ceva de speriat :D

Hai să vă raportezdouă povești pe care ni le-a spus. Și când le citiți să aveți în minte întrebarea din titlu. Menționez că am și acordul lui Mircea Diaconu de a le pune pe blog. Nu de frica ACTA, ci pentru că așa e fair să ceri permisiunea :)

Mircea Diaconu într-un magazin din Sebeș. La un moment dat vine o doamnă către el și îl întreabă ”Nu vă supărați, de unde vă știu eu pe dumneavoastră”. El o dă cotită, că nu știe, că poate îl confundă. Doamna se retrage gânditoare. După care revine victorioasă și zice: ”Gata, știu, sunteți actor la Antena 3!” :))

La începutul anilor 80, Mircea Diaconu într-un tren care mergea de la București spre Brașov. Un vecin de compartiment, care citea România Literară, îi spune la un moment dat: ”Domle, știți cu cine semănați dumeavoastră extraordinar de bine?”. Mircea Diaconu face din nou pe niznaiul. La care omul insistă și îi spune ”cu Mircea Diaconu semănați foarte, foarte bine”. Încep și ceilalți din compartiment să confirme și discuție se poartă o perioadă pe acest subiect al asemănării călătorului cu… Mircea Diaconu. La finalul călătoriei, când Mircea Diaconu dă să coboare, domnul cu România Literară îi întinde mâna și zice ”nu m-am prezentat, profesorul X sunt”. La care răspunsul firesc vine ”îmi pare bine, eu sunt Mircea Diaconu”. Și călătorul nostru actor iese. În compartiment se face liniște.  După câteva secunde, Mircea Diaconu apucă să audă în spatele lui, în timp ce se pregătea să coboare din vagon, ”nu are cum să fie el, domle, nu are cum” :))

Bun, acum imaginați-vă poveștile de mai sus scrise pe blog chiar de Mircea Diaconu. Pe blogul lui. Plus alte atâtea povești pe care le are la teșcherea :) Și dacă vă încântă perspectivă, ia băgați un comentariu ca să îi arătăm că noi chiar am vrea să se ”sacrifice” pentru noi și să își facă blog. Iar dacă vă simțiți în stare a fi capabili, scrieți la voi pe blog un îndemn în acest sens. Ca să fie treaba și mai treabă :D

PS. De prisos să mai spun că dacă Mircea zice ”da”, imediat ne activăm un comitet de oameni ai muncii care să îi dea un blog la cheie :D

20 comentarii la “Credeți că Mircea Diaconu ar trebui să își facă blog?

 1. Șerban Răspunde

  Domeniul mirceadiaconu.ro nu este inregistrat.

  Spor!

 2. Gabi Răspunde

  Oricine e liber sa o faca, dar pe mine ma zgarie pe suflet ca s-a bagat in politica.. Noah, am si eu gustul asta amar… Daca nu se baga, mai frumos ramanea. Parerea mea. In rest, vant la pupa!

  • chinezu Răspunde

   @Gabi
   Aici ajungem la vechea discutie, acel cerc vicios teribil: daca nu se baga oameni de valoare in politica, atunci de ce sa ne miram ca merge treaba cum merge?

   • George CA Răspunde

    D-le Chinezu, suntem in iunie, dupa demisia lui Mircea Diaconu iar domnia ta ai capatat raspuns la postare. Oamenii cinstiti nu au ce cauta in politica pt ca nu sunt dotati de la natura pt politica. Problema lor este tocmai aceea ca sunt cinstiti, iar politica si cu cinstea nu se vor intalni niciodata oriunde in lumea asta, si cu atat mai mult in inapoiata tarisoara Romania, unde totul este de un manelism si primitivism infiorator. Ca sa fii politician trebuie in primul rand sa fii lacom de putere, or oamenii cinstiti nu au aceasta lacomie.

 3. Horia Răspunde

  Foarte faină ideea. Sunt convins că are multe de povestit.
  @Serban- mai bine un wordpress, cu .ro m-am lamurit…ti-l dau băjeții jos când îți este lumea mai dragă.
  @Gabi- ne tot plângem că toți neica nimeni face politică și când se bagă și unul normal la scufiță ni se sterpezesc dinții? Măcar omul ăasta o face cu demnitate…parerea mea.

 4. Șerban Răspunde

  @Horia Băieții îți dau jos serverul pe care este găzduit site-ul. N-are treabă cu domeniul. Dacă găzduiești la „profesioniști”, îți asumi riscuri.

 5. Horia Răspunde

  @Serban- n-am avut incotro, dar acum mă mulțumesc cu wordpress-ul, macar se vo chinui mai mult si cu șanse mult mai mici de reușită

 6. Gabi Răspunde

  @ chinezu
  dupa parerea mea, a fi politician e o meserie in sine. MD avea deja o meserie.. Mie politica mi se pare murdara ca idee, de aia zic ca n-avea loc acolo. Evident, avem nevoie si de oameni intregi la minte.. Dar fiecare cu meseria lui. Atata zic.

 7. Dan Trofin Răspunde

  @Chinezu : ar putea fii categorist de catre unii, ca isi doreste ceva mai mult din politica (actualmente e senator) si isi face un blog precum altii care au procedat asisderea anterior.
  din punctul meu de vedere, Mircea Diaconu comunica extrem de facil si de bine ceea ce gandeste, in aparitiile dumisale in massmedia, cu precadere la TV. in aceeasi ipostaza, este si un alt senator PNL – Cistian Topescu : binecunoscutul crainic sportiv si un om deosebit.
  totusi, cred ca ar putea incerca si blogging-ul, s-ar acomoda repejor cu o altfel de scena situata pe strada 2.0
  o zi buna ;)

 8. Lost Răspunde

  Mircea Diaconu face parte din patrimoniul cultural ROMANESC. Mai rar un actor care sa imbine atat de bine comedia cu seriosul, Mircea Diaconu deja nu mai are nimic de dovedit profesional, sunt insa sigur ca are insa multe altele de spus. Suntem tot mai saraci, actorii nostri se duc, Bietul Emil Hossu fie’i tarana usoara ne’a lasat mai saraci deja.

  As citi cu cel mai mare drag ce are de spus maestrul, daca reusiti sa’l convingeti ma inclin in fata voastra

 9. zincabeiu Răspunde

  Domnilor, va recomand una dintre cele mai frumoase carti citite in viata mea: ” la noi, cand vine iarna ” de Mircea Diaconu.A Aparut prin anii 80 la editura ” Ion Creanga”.Nu stiu daca s-a reeditat. Nu-i o capodopera, dar este una din ” pretioasele” bibliotecii mele . Lectura placuta !

 10. Alina Gorghiu Răspunde

  Abia astept intalnirea cu politicienii si bloggerii pt a invata din secretele social media. Promit ca vin cu Mircea acolo :)

 11. inchiriere baloane Răspunde

  Cred ca e o idee foarte buna sa-si faca blog, cred ca ar umple repede sute de pagini si ar avea si multi cititori :)

 12. lol Răspunde

  Este bine venit !!. :)

 13. Stefan Răspunde

  100%, sa vina blogul!

 14. Claudia Răspunde

  da da da da, sa-si faca blog, sa-si faca blog!!!

 15. Semanticus Răspunde

  Intrebarea ar fi de ce doar povesti pe blog ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: