21.07.2017

Credeți că Mircea Diaconu ar trebui să își facă blog?

La dezbaterea organizată de Alina Gorghiu despre ABC-ul liberalismului, am stat un pic de vorbă cu Mircea Diaconu, alături de Laurențiu, Bogdan, Ovidiu și Andrei. Și ne-am hăhăit corespunzător, căci are omul ăsta un stil de a se face simpatic ceva de speriat :D

Hai să vă raportezdouă povești pe care ni le-a spus. Și când le citiți să aveți în minte întrebarea din titlu. Menționez că am și acordul lui Mircea Diaconu de a le pune pe blog. Nu de frica ACTA, ci pentru că așa e fair să ceri permisiunea :)

Mircea Diaconu într-un magazin din Sebeș. La un moment dat vine o doamnă către el și îl întreabă ”Nu vă supărați, de unde vă știu eu pe dumneavoastră”. El o dă cotită, că nu știe, că poate îl confundă. Doamna se retrage gânditoare. După care revine victorioasă și zice: ”Gata, știu, sunteți actor la Antena 3!” :))

La începutul anilor 80, Mircea Diaconu într-un tren care mergea de la București spre Brașov. Un vecin de compartiment, care citea România Literară, îi spune la un moment dat: ”Domle, știți cu cine semănați dumeavoastră extraordinar de bine?”. Mircea Diaconu face din nou pe niznaiul. La care omul insistă și îi spune ”cu Mircea Diaconu semănați foarte, foarte bine”. Încep și ceilalți din compartiment să confirme și discuție se poartă o perioadă pe acest subiect al asemănării călătorului cu… Mircea Diaconu. La finalul călătoriei, când Mircea Diaconu dă să coboare, domnul cu România Literară îi întinde mâna și zice ”nu m-am prezentat, profesorul X sunt”. La care răspunsul firesc vine ”îmi pare bine, eu sunt Mircea Diaconu”. Și călătorul nostru actor iese. În compartiment se face liniște.  După câteva secunde, Mircea Diaconu apucă să audă în spatele lui, în timp ce se pregătea să coboare din vagon, ”nu are cum să fie el, domle, nu are cum” :))

Bun, acum imaginați-vă poveștile de mai sus scrise pe blog chiar de Mircea Diaconu. Pe blogul lui. Plus alte atâtea povești pe care le are la teșcherea :) Și dacă vă încântă perspectivă, ia băgați un comentariu ca să îi arătăm că noi chiar am vrea să se ”sacrifice” pentru noi și să își facă blog. Iar dacă vă simțiți în stare a fi capabili, scrieți la voi pe blog un îndemn în acest sens. Ca să fie treaba și mai treabă :D

PS. De prisos să mai spun că dacă Mircea zice ”da”, imediat ne activăm un comitet de oameni ai muncii care să îi dea un blog la cheie :D

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ai o relația virusată. Cum procedăm?

Iarna pe ulița 2.0

20 comentarii

 1. luni, 13 februarie 2012, 10:34

  Domeniul mirceadiaconu.ro nu este inregistrat.

  Spor!

  Răspunde
 2. luni, 13 februarie 2012, 10:53

  Oricine e liber sa o faca, dar pe mine ma zgarie pe suflet ca s-a bagat in politica.. Noah, am si eu gustul asta amar… Daca nu se baga, mai frumos ramanea. Parerea mea. In rest, vant la pupa!

  Răspunde
  • luni, 13 februarie 2012, 10:58

   @Gabi
   Aici ajungem la vechea discutie, acel cerc vicios teribil: daca nu se baga oameni de valoare in politica, atunci de ce sa ne miram ca merge treaba cum merge?

   Răspunde
   • George CA
    miercuri, 20 iunie 2012, 16:54

    D-le Chinezu, suntem in iunie, dupa demisia lui Mircea Diaconu iar domnia ta ai capatat raspuns la postare. Oamenii cinstiti nu au ce cauta in politica pt ca nu sunt dotati de la natura pt politica. Problema lor este tocmai aceea ca sunt cinstiti, iar politica si cu cinstea nu se vor intalni niciodata oriunde in lumea asta, si cu atat mai mult in inapoiata tarisoara Romania, unde totul este de un manelism si primitivism infiorator. Ca sa fii politician trebuie in primul rand sa fii lacom de putere, or oamenii cinstiti nu au aceasta lacomie.

    Răspunde
 3. luni, 13 februarie 2012, 10:57

  Foarte faină ideea. Sunt convins că are multe de povestit.
  @Serban- mai bine un wordpress, cu .ro m-am lamurit…ti-l dau băjeții jos când îți este lumea mai dragă.
  @Gabi- ne tot plângem că toți neica nimeni face politică și când se bagă și unul normal la scufiță ni se sterpezesc dinții? Măcar omul ăasta o face cu demnitate…parerea mea.

  Răspunde
 4. luni, 13 februarie 2012, 10:59

  @Horia Băieții îți dau jos serverul pe care este găzduit site-ul. N-are treabă cu domeniul. Dacă găzduiești la „profesioniști”, îți asumi riscuri.

  Răspunde
 5. luni, 13 februarie 2012, 11:00

  @Serban- n-am avut incotro, dar acum mă mulțumesc cu wordpress-ul, macar se vo chinui mai mult si cu șanse mult mai mici de reușită

  Răspunde
 6. luni, 13 februarie 2012, 11:05

  @ chinezu
  dupa parerea mea, a fi politician e o meserie in sine. MD avea deja o meserie.. Mie politica mi se pare murdara ca idee, de aia zic ca n-avea loc acolo. Evident, avem nevoie si de oameni intregi la minte.. Dar fiecare cu meseria lui. Atata zic.

  Răspunde
 7. luni, 13 februarie 2012, 11:43

  @Chinezu : ar putea fii categorist de catre unii, ca isi doreste ceva mai mult din politica (actualmente e senator) si isi face un blog precum altii care au procedat asisderea anterior.
  din punctul meu de vedere, Mircea Diaconu comunica extrem de facil si de bine ceea ce gandeste, in aparitiile dumisale in massmedia, cu precadere la TV. in aceeasi ipostaza, este si un alt senator PNL – Cistian Topescu : binecunoscutul crainic sportiv si un om deosebit.
  totusi, cred ca ar putea incerca si blogging-ul, s-ar acomoda repejor cu o altfel de scena situata pe strada 2.0
  o zi buna ;)

  Răspunde
 8. luni, 13 februarie 2012, 12:02

  Mircea Diaconu face parte din patrimoniul cultural ROMANESC. Mai rar un actor care sa imbine atat de bine comedia cu seriosul, Mircea Diaconu deja nu mai are nimic de dovedit profesional, sunt insa sigur ca are insa multe altele de spus. Suntem tot mai saraci, actorii nostri se duc, Bietul Emil Hossu fie’i tarana usoara ne’a lasat mai saraci deja.

  As citi cu cel mai mare drag ce are de spus maestrul, daca reusiti sa’l convingeti ma inclin in fata voastra

  Răspunde
 9. zincabeiu
  luni, 13 februarie 2012, 12:06

  Domnilor, va recomand una dintre cele mai frumoase carti citite in viata mea: ” la noi, cand vine iarna ” de Mircea Diaconu.A Aparut prin anii 80 la editura ” Ion Creanga”.Nu stiu daca s-a reeditat. Nu-i o capodopera, dar este una din ” pretioasele” bibliotecii mele . Lectura placuta !

  Răspunde
 10. luni, 13 februarie 2012, 12:14

  Abia astept intalnirea cu politicienii si bloggerii pt a invata din secretele social media. Promit ca vin cu Mircea acolo :)

  Răspunde
 11. luni, 13 februarie 2012, 12:29

  Cred ca e o idee foarte buna sa-si faca blog, cred ca ar umple repede sute de pagini si ar avea si multi cititori :)

  Răspunde
 12. luni, 13 februarie 2012, 12:29

  […] vorbele marelui Mircea Diaconu, când iacătă domnule ce manifestație 2.0 se întrezărește, la cârma căreia zace un chinez. Pe scurt, după ce am gustat din talentul istoricesc al lui Mircea, n-ar fi o mare treabă să […]

  Răspunde
 13. lol
  luni, 13 februarie 2012, 13:17

  Este bine venit !!. :)

  Răspunde
 14. Stefan
  luni, 13 februarie 2012, 14:05

  100%, sa vina blogul!

  Răspunde
 15. Claudia
  luni, 13 februarie 2012, 20:33

  da da da da, sa-si faca blog, sa-si faca blog!!!

  Răspunde
 16. marți, 14 februarie 2012, 19:47

  […] Diaconu are o groază de istorisiri faine. Pe unele le-a povestit bloggerilor în particular (Chinezu, Bogdan, Laurenţiu, Andrei), pe altele întregii audienţe. Mărturisesc, îl prefer pe Mircea […]

  Răspunde
 17. joi, 16 februarie 2012, 00:16

  Intrebarea ar fi de ce doar povesti pe blog ?

  Răspunde
 18. duminică, 19 februarie 2012, 01:45

  […] amintit de acestă carte citind postul lui Chinezu – Credeți că Mircea Diaconu ar trebui să își facă blog?. În acest articol veți găsi un subiect de dezbatere devenit clasic în blogosfera Ro: […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *