21.07.2017

A te supăra pe Băsescu denotă o maximă minimă inteligenţă

Am luat cu multă vreme în urmă decizia de a nu mă mai supăra pe Băsescu. Pentru că aşa cum nu mă supăr pe porumbel când îmi marchează parbrizul cu o producţie proprie, sau cum nu mă supăr pe gândacul de bucătărie că nu mai vine să mă deranjeze, aşa nu are rost să îmi încarc naturelul simţitor cu ce zice sau face sau bea Băsescu.

Nu are rost să ne mai supăram pe el. Specimenul e dincolo de orice barieră a înţelegerii semănului tău. E cel mai mare accident politic cu urmări catastrofale pentru România cu care ne-am putut pricopsi. Asta nu înseamă că nu ni-l merităm ca popor. Ba ni-l merităm cu vârf şi îndesat. Pentru că, nu-i aşa, dintr-o turmă nu avea cum să iasă şef decât un mare bou.

Băsescu a mai jignit o ziaristă. Absolut firesc aş spune. De prea multă vreme a tăcut în colţul său stingher cotrocenist. De prea multă vreme suferă în compania lui Jack, Johhny şi Stella că în partidul său, de prea multă vreme, lumea, în afară de Boc, fireşte, nu prea mai face ce zice el. De prea multă vreme nu a mai scuipat pe cineva, pe oricine. A nimerit Mihaela să fie mult prea deşteaptă cu întrebarea ei pentru un preşedinte care se bucură de fiecare dată când merge în străinătate pentru că acolo protocolul e la liber şi paharul se reumple de fiecare dată cu o eficienţă de-a dreptul înspăimântătoare…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

La Sinteza Zilei ridicolul nu mai este de multă vreme o noutate

Casă de piatră, Agathe şi Ionuţ!

Niciun comentariu încă

 1. radu
  sâmbătă, 21 iunie 2008, 11:27

  Pai cum, mimozelor, sa va suparati? Juisati de placere cind va ia in seama.

  Pro.stia ziaristei n-are margini De ce intrebarea nu merita raspuns:

  In baza tratatului de la Nisa (cel vechi) toate tarile au dreptul sa-si propuna un comisar european . Ca sa-l avem si noi pe Leonard comisar , s-a ajuns chiar sa se imparta o comisie in doua parti. Deci , intrebarea jurnalistei in cazul in care ramine de baza tratatul vechi , este o idiotenie fara sens . A, daca se va adopata tratatul nou (Lisabona) unele tari mici vor trebuisa renunte la postul de comisar si sa si-l atribuie prin rotatie ,. dar ATENTIE , PENTRU TARILE MICI , NU PENTRU ROMANIA , A SAPTEA TARA CA MARIME DIN U.E. Si tipa asta e ziarista la RFI………Basescu a fost bland cu ea.

  Răspunde
 2. sâmbătă, 21 iunie 2008, 12:10

  Nu, d-le Radu, nu a fost prea bland cu ziarista ci a fost um marlan, ca de altfel nu de prima oara cu ziaristii. Fantastica si replica ziaristei dar, spusa din pacate, cu cateva secunde mai tarziu.

  Răspunde
 3. radu
  sâmbătă, 21 iunie 2008, 12:16

  Parerea mea e ca prostia nu trebuie menajata.

  Ziarista RFI: Domnule presedinte, ati fi gata sa renuntati la un comisar european daca Uniunea continua in baza Tratatului de la Nisa? Sau ce argumente s-ar putea gasi pentru ca sa nu fie o rotatie numai a tarilor mici, asa cum zice Nisa?

  Traian Basescu : Va rog, si intrebarile trebuie sa probeze un minim de inteligenta.

  Ziarista RFI: Pai de-aia va intreb.

  Unde e jignirea? A fost galant, nu a facut-o „proasta” in fata.

  Răspunde
 4. sâmbătă, 21 iunie 2008, 13:00

  pe mine ma distreaza totusi ca pe unele bloguri care zic ca-s serioase face trafic si e foarte comentat ca si cand injuraturile pot fi privite si altfel decat injuraturi si expresia unui om caruia ii lipseste mai multe. si cand vezi comentariile, unele mai colorate decat altele, te gandesti cati oameni au ceva cu Basescu de parca toate depinde de ce zice… trebuie sa recunoastem, chestia e sport national si e chiar un punct in minus pentru cei care cred ca merita sa dezbati asa ceva… pentru ca cel mai bun raspuns pentru mitocani e ignorarea lor pana la disparitie… si in plus, e un subiect asa plictisitor…

  Răspunde
 5. sâmbătă, 21 iunie 2008, 13:04

  Ah… poate la viitoarea intalnire dezbatem subiectul…

  Răspunde
 6. sâmbătă, 21 iunie 2008, 14:28

  Pe Băsescu? Cum să nu-l merităm când dacă zici că Băsescu e un bou, automat te trezeşti cu încă vreo 2 inteligenţi dintre care unu’ te face comunist, iar al doilea te întreabă ca un bou „Da’ ce? Tăriceanu e mai bun?”

  Ni-l merităm. L-am votat şi-mi recunosc greşeala, însă la referendum, consecvent cum sunt de felul meu, am votat din nou „DA”…

  Răspunde
 7. radu
  sâmbătă, 21 iunie 2008, 14:57

  Darius, tu esti „puiutul de comunist”? Ce mai face Nastase – 4 buncare? :lol:

  Răspunde
 8. moshcalifar
  sâmbătă, 21 iunie 2008, 18:03

  E o placere sa le aduci aminte portocalelor mecanice ca au ca model un consumator de elita. Fara suparari inutile, all for fun.

  Răspunde
 9. duminică, 22 iunie 2008, 01:39

  Hehe, aceasta decizie am luat-o din 2004. Daca mi-a sarit inima cand am auzit ca a iesit, apoi mi-a stat de tot. Si am decis ca un mariner nu merita nervii mei. Asta e clar.

  Răspunde
 10. blogideologic
  duminică, 22 iunie 2008, 07:22

  “Ha ha ha”-ul lui Traian Băsescu, atunci când nu ar trebui să rîdă, îl arată foarte îndepărtat de actul de reflecţie (“Proces de examinare profundă a unei idei, situaţii sau probleme”, după DEX).Traian Băsescu e, totuşi, primul cap din Res Publica!

  Răspunde
 11. duminică, 22 iunie 2008, 07:43

  Nu Jack, nici Johnny. Chivas! Sigur, când nu-l are, e bun şi altceva, că altfel, sevraj la greu.

  Ce nu înţeleg eu aici este: ce ai cu bietul BOU?!

  Răspunde
 12. Alex
  duminică, 22 iunie 2008, 11:47

  Ziarista a pus o intrebare tampita, iar marinaru’ i-a spus ca intrebarile puse trebuie sa aiba un minim de inteligenta. Unde naiba a jugnit-o?!?! Era o intrebare capcana Sa vada daca Base stie diferenta dintre Tratatul de la Nisa si Tratatul de la Lisabona? Chiar nu sesizati ca ziarista a intrebat o tampenie????? iar marinarul (spre deosebire de alte dati) a „atins-o” fin (surprinzator pentru el).

  Dar a te lua de la marinar este sport national!

  Răspunde
 13. radu
  duminică, 22 iunie 2008, 12:15

  Ion Iliescu a revenit ieri asupra afirmatiilor facute cu o zi inainte, cand ii gratula pe unii ziaristi cu calificativul „magari”, nu pentru a retracta, ci pentru a-si intari spusele.

  „Intr-adevar m-am enervat si imi pare rau ca am jignit magarii, care sunt animale civilizate”, a declarat fostul sef al statului, cunoscut pentru aprecierile in stil personal la adresa jurnalistilor.(25.03.2005)

  Răspunde
 14. Alex
  duminică, 22 iunie 2008, 12:33

  Mi-am adus aminte cele scrise de Radu de Nea Ion care vorbea ziaristilor cu „mai animalelor” si „magarilor”, dar este curat si cinstit. De el de ce nu ziceti nimic? pentru ca este al vostru?

  Răspunde
 15. asklepios cuceritorul
  duminică, 22 iunie 2008, 12:44

  Da, trăim în epoca proştilor care-şi reclamă drepturile. Printre care şi acela de a nu fi jigniţi spunîndu-li-se că sînt proşti. Ce dacă, în exerciţiul funcţiunii, jurnalista de la RFI a confundat Tratatul de la Nisa cu cel de la Lisabona? Are şi ea drepturile ei.

  Răspunde
 16. Alex
  duminică, 22 iunie 2008, 13:13

  Iar Basescu trebuia sa ii spuna „stimata domnisoara ziarist, faceti o eroare; este vorba de fapt … bla-bla-bla” si toti erau fericiti. Iar daca marinarul nu stia mai discutati de drepturile lui? Cred ca nu!

  Răspunde
 17. starlete
  duminică, 22 iunie 2008, 13:31

  Politica externa a sa este corecta in sensul ca sustine Nato si UE, dar pe plan intern cam pleaca romanii pe afara. Cauza : atitudinea proasta fata de romani si evident neacordarea de drepturi cetatenilor romani . Ar trebui investit ceva din inteligenta sa si in politica interna.

  Răspunde
 18. giuca
  duminică, 22 iunie 2008, 16:45

  Ma, Alex tu sti mai bine. Dar vezi ca al tau favorit Base da cu mucii in fasole.

  Răspunde
 19. Alex
  duminică, 22 iunie 2008, 18:15

  Unde naiba vazusi ca este al meu favorit? Dar daca dam de pamant cu unul care face o tampenie, sa dam cu toti care fac tampenia aia. Nu ii iertam pe unii ca sunt ai nostrii si ii spargem la nas numai pe ailalti. Asta este boala noastra, a romanilor, vedem paiul din ochiul celuilalt, nu barna din ochiul nostru.

  Răspunde
 20. radu
  duminică, 22 iunie 2008, 20:12

  Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a lăsat-o baltă pe jurnalista canalului american de televiziune CBS, iritat de o întrebare a acesteia privitoare la soţia lui, Cecilia. „Dacă aş avea ceva de spus cu privire la Cecilia, cu siguranţă nu aş face-o aici”, i-a spus el la început jurnalistei Lesley Stahl, care îl întrebase de mariajul său în cadrul unui interviu pentru emisiunea „60 minutes”. Interviul se încheie brusc, în timp ce preşedintele francez îşi scoate microfonul, se ridică şi pleacă. „Haideţi, la revedere, succes”, îi spune el jurnalistei, care îl întreabă mirată pe Sarkozy: „Dar care e problema?”.

  Preşedintele francez, vizibil enervat, şi-a calificat ataşatul de presă drept „imbecil” pentru a-i fi programat acest interviu, a dezvăluit jurnalista americană. „Nu am timp. Am o treabă importantă. Nu sunt nervos, sunt doar presat”, ar fi spus el.

  Sarkozy a reacţionat în aceeaşi manieră cu ocazia unei conferinţe de presă de la summitul de la Lisabona, după ce presa preluase anunţul divorţului său: o jurnalistă de la „Le Monde” care i-a pus o întrebare referitoare la divorţul de Cecilia a fost poftită afară fără menajamente de către preşedinte.

  http://www.antena3.ro/Sarkozy-pleaca-de-la-un-interviu-dupa-ce-e-intrebat-de-Cecilia-(VIDEO)_ext_41061_ext.html

  Răspunde
 21. radu
  duminică, 22 iunie 2008, 20:19

  Presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, aflat in vacanta in SUA, si-a pierdut calmul in timpul unei plimbari cu barca pe pe lacul Winnipesaukee, din cauza unor fotoreporteri. ”A urcat la bordul navei noastre. A început sa ne adreseze injurii în franceza, cu vehementa. Era foarte furios. La un moment dat, s-a apropiat de mine si mi-a luat aparatul foto pe care l-a tinut ceva timp“, a povestit Jim Cole, fotoreporter al Associated Press. “Presedintele, imbracat numai in sort, a urcat la bordul barcii domnului Cole si a inceput sa vorbeasca foarte tare si repede in limba franceza”, a declarat insotitorul fotoreporterului. Ambii barbati au incercat in repetate randuri sa-i explice ca nu inteleg limba franceza, dar Sarkozy, ca si persoanele care-l insoteau, nu a raspuns

  Răspunde
 22. Alex
  duminică, 22 iunie 2008, 20:44

  Adevarul ca folosindu-se de „dreptul cetatenilor la informare” ziaristii de azi exagerea foarte mult, incalcand dreptul subiectilor la intimitate.Nu se mai face diferenta dintre viata publica si viata privata. parca ar fi important pentru populatie si pentru cum merg lucrurile in tara faptul ca presedintele senatului se sterge la fund cu hartie rosie cu 3 trandafiri facuta pe comanda sau cu hartie luata din primul hypermarket la promotie. Sunt lucruri personale.

  Răspunde
 23. luni, 23 iunie 2008, 01:48

  Oricat de enervanti ar fi ziaristii ori ziaristele, un sef de Stat nu are voie sa iasa din tinuta obligatorie a functiei pe care i-a incredintat-o poprul. deci nenea Baselu face asa la el acasa, cu nevasta, fetele si cu cine mai e pe-acolo, dar atunci cand reprezinta Romania ar trebui sa iasa din ceata de whisky si sa (re)actioneze conform fisei postului. [Sau ii cerem prea mult acestui hominid?]

  Răspunde
 24. luni, 23 iunie 2008, 12:30

  Putea să-i spună reporteriţei dacă a greşit, unde a greşit. Reporterii pun şi întrebări cu documentare nesigură, este treaba celui care dă răspunsul să dea mesaje corecte. Dl. preşedinte a ratat ocazia de a transmite un punct de vedere al României faţă de o chestiune complicată, dar a apucat imediat prilejul de a se comporta din nou mitocăneşte (s-o mângâie pe faţă mi se pare cam mult).

  Gestul defineşte încă o dată limitele dlui Băsescu – până la urmă (ca să parafrazez) nici dl. Băsescu nu poate da mai mult decât ce are.

  Răspunde
 25. luni, 23 iunie 2008, 16:56

  eu n-am inteles de ce ii mai pun reporterii intrebari…trebuie un minim de inteligenta sa fii in stare sa raspunzi, chiar si la o intrebare pusa prost. …

  Răspunde
 26. Alex
  marți, 24 iunie 2008, 09:15

  @Maria Barbu: Cand era la cumparaturi cu nevasta (faza cu tiganca imputita) reprezenta Romania cumva? Sau era ca tot omul la shopping? Sau poate ca un sef de stat nu are voie sa faca cumparaturi. Trebuie sa stea in turnul lui de fildes.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *