Dacă ai legătură cât de cât cu marketingul cât de cât digital, hai la ICEE.Fest. Zău, să lipsești de la așa ceva este echivalent cu a nu folosi Excel in ce faci... Am și un discount de 10% pentru voi. Dați-mi un mail pe cristi@kooperativa.ro să vă zic ce aveți de făcut.

Biserica Ortodoxa Romana cultiva relatii interortodoxe, intercrestine si interreligioase

Cât de mişto pot să sune comunicatele Patriarhiei. Le urmăresc cu sfinţenie (scuze, aşa mi-a venit). Şi niciodată, o spun ca o spovedanie (scuze, aşa mi-a venit), nu mă dezamăgesc. Ca de exemplu acesta ultimul…

Referitor la opiniile exprimate de Domnul Dan Ciachir in articolul intitulat „O tacere meschina”, aparut in cotidianul Ziua din 27 februarie 2008, facem urmatoarele precizari: Solidaritatea ortodoxa se exprima si altfel decat prin declaratii publice.

Patriarhia Romana, principial, nu are o atitudine de mercenari, care actioneaza la comanda pentru ca sunt platiti si nici nu ia automat atitudine in orice problema de natura politica, doar ca sa dubleze mimetic si contradictoriu declaratiile politice ale conducerii de stat privitoare la probleme politice de actualitate.

Biserica Ortodoxa Romana nu acorda prioritate activitatii politice la nivel international, ci cultiva relatii interortodoxe, intercrestine si interreligioase de solidaritate si pe alta cale decat prin declaratii publice la evenimente politice.

Astazi solidaritatea ortodoxa trebuie cultivata nu doar de ochii lumii, ci in mod concertat, sistematic si constant, nu sporadic si emotional, dupa preferinte etnice prestabilite.

Solidaritatea cu ortodocsii sarbi se realizeaza astazi pe cai multiple, nu toate exprimate public cu zgomot mediatic, ca, de pilda, activitatea Asociatiei de prietenie sarbo – romana sau a Comisiei mixte de dialog intre Patriarhia Romana si Patriarhia Sarba.

Oricum, Patriarhia Romana nu poate, in nici un caz, lua ca dreptar comportamentul mediatic tendentios si opiniile Domnului Dan Ciachir.

Pr. C. Stoica
Consilier patriarhal

0 comentarii la “Biserica Ortodoxa Romana cultiva relatii interortodoxe, intercrestine si interreligioase

 1. Cristian Răspunde

  Oare cum ar fi sunat Evangheliile dacă ar fi fost scrise în epoca piarilor şi a comunicatelor de presă?

 2. sceptik Răspunde

  Ar fi sunat foarte bine

  http://sceptik.wordpress.com/2008/02/27/obiceiurile-proaste-mor-greu/

  Comunicat scris in spirtiul tovarasesc.

 3. Vania Răspunde

  Nu mă bag în discuţie, că cine ştie ce mai zic!…
  Vorba Părintelui Stăniloae: – Vai de capul nostru!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: