21.04.2017

Biserica Ortodoxa Romana cultiva relatii interortodoxe, intercrestine si interreligioase

Cât de mişto pot să sune comunicatele Patriarhiei. Le urmăresc cu sfinţenie (scuze, aşa mi-a venit). Şi niciodată, o spun ca o spovedanie (scuze, aşa mi-a venit), nu mă dezamăgesc. Ca de exemplu acesta ultimul…

Referitor la opiniile exprimate de Domnul Dan Ciachir in articolul intitulat „O tacere meschina”, aparut in cotidianul Ziua din 27 februarie 2008, facem urmatoarele precizari: Solidaritatea ortodoxa se exprima si altfel decat prin declaratii publice.

Patriarhia Romana, principial, nu are o atitudine de mercenari, care actioneaza la comanda pentru ca sunt platiti si nici nu ia automat atitudine in orice problema de natura politica, doar ca sa dubleze mimetic si contradictoriu declaratiile politice ale conducerii de stat privitoare la probleme politice de actualitate.

Biserica Ortodoxa Romana nu acorda prioritate activitatii politice la nivel international, ci cultiva relatii interortodoxe, intercrestine si interreligioase de solidaritate si pe alta cale decat prin declaratii publice la evenimente politice.

Astazi solidaritatea ortodoxa trebuie cultivata nu doar de ochii lumii, ci in mod concertat, sistematic si constant, nu sporadic si emotional, dupa preferinte etnice prestabilite.

Solidaritatea cu ortodocsii sarbi se realizeaza astazi pe cai multiple, nu toate exprimate public cu zgomot mediatic, ca, de pilda, activitatea Asociatiei de prietenie sarbo – romana sau a Comisiei mixte de dialog intre Patriarhia Romana si Patriarhia Sarba.

Oricum, Patriarhia Romana nu poate, in nici un caz, lua ca dreptar comportamentul mediatic tendentios si opiniile Domnului Dan Ciachir.

Pr. C. Stoica
Consilier patriarhal

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Idei de blog, cam 5%

Blog nominalizat. Blog necâştigător

Niciun comentariu încă

 1. miercuri, 27 februarie 2008, 20:17

  Oare cum ar fi sunat Evangheliile dacă ar fi fost scrise în epoca piarilor şi a comunicatelor de presă?

  Răspunde
 2. miercuri, 27 februarie 2008, 21:24

  […] 2-3 ziare si sa mai pun ceva pe blog. Asa se face sa aruncandu-mi privirea pe clasamentul wordpress dau de acest articol. Nu ma dau in vant dupa comunicatele Patriarhiei, desi daca n-ar fi site-ul lor realizat in Flash, […]

  Răspunde
 3. miercuri, 27 februarie 2008, 21:45

  Ar fi sunat foarte bine

  http://sceptik.wordpress.com/2008/02/27/obiceiurile-proaste-mor-greu/

  Comunicat scris in spirtiul tovarasesc.

  Răspunde
 4. miercuri, 27 februarie 2008, 22:37

  Nu mă bag în discuţie, că cine ştie ce mai zic!…
  Vorba Părintelui Stăniloae: – Vai de capul nostru!…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *