Locuiesc în Sectorul 3 (Vitan, mai precis) de peste 8 ani de zile. Și, încet-încet, am început să mă obișnuiesc. Și să prind drag de locul ăsta. De locurile astea.
Nici măcar nu știu când s-a întâmplat asta. Adică nu era că am vrut eu să mă mut în Vitan. Că era cartierul visurilor mele sau ceva. Dar așa s-a nimerit că am găsit casa care să ne placă fix acolo. Și aia a fost.
Mai mult un fel de necesitate. Sau cum să îi zic. A durat niște anișori până să mă trezesc într-o zi că vorbesc despre Vitan în termeni de ”acasă”. Că m-am și surprins când am descoperit că gândesc așa.
Apoi am început să colind crâșmele din zonă. Eu cu drag le zic așa la localuri. Unele dintre el, precum Cappuccino Story, să devină preferatele mele. Pe sistem de pelerinaj constant, ca să zic așa.
Pot afirma, așadar, după acești ani de zile că sunt vitangelesian. Că io așa zic cartierului: Vitangeles :D
În această calitate (căci e o calitate, să fie clar!), am acceptat să mă implic în inițiativa despre care îți spun mai jos. Bine, a contat că este vorba și despre niște oportunități faine pentru copiii din cartier. Am trei copiii și știu cât este de important să te agăți de anumite oporunități când apar. Doar că există o condiție de bază: să afli despre ele. Fix asta îmi propun să fac.
Mă rog, concursurile sunt pentru copiii din Sectorul 3. Deși, între noi fie vorba, aș vrea să văd cât mai mulți câștigători din Vitan. Că și noi stăm în Sectorul 3, știi cum zic :D
Iată pe scurt în ce constau cele două concursuri. Cu rugămintea că ar fi tare fain dacă ai putea să dai mai departe. Că cine știe pe cine ajuți cu un simplu share :)
Încă ceva, ca să fie clar din start: cele două concursuri se adresează exclusiv elevilor din Sectorul 3 (clasele V – XII), iar termenul limită de înscriere în ambele concursuri este 8 noiembrie.
Concurs de grafică ”Ambasadorii Speciilor Amenințate”
Pasionații de grafică și/sau pictură sunt invitați să își lase imaginația și creativitatea să se exprime prin intermediul mai multor tehnici și instrumente artistice: creion, cariocă, acuarelă, pastel, tempera, ulei, design digital, colaj etc.
Operele micilor artiști (în format A3), trebuie să includă desene/reprezentări grafice prin ale căror mesaje să fie susținută cauza unei specii amenințate din România sau prin care să îndemne oamenii să reducă o amenințare la adresa biodiversității.
Lucrările pot să înfățișeze și una sau mai multe specii de plante și/sau animale amenințate care se întâlnesc pe teritoriul României.
Vor fi acordate următoarele premii:
• premiul I set de pictură și puzzle de lemn în valoare de 500 de lei;
• premiul II set de pictură în valoare de 300 de lei;
• premiul III set de pictură în valoare de 300 de lei;
• mențiune puzzle de lemn în valoare de 200 de lei;
• mențiune puzzle de lemn în valoare de 200 de lei.
Mai multe detalii în regulamentul competiției.
ECO-Vlogger S3
Elevii trebuie să realizeze un film de maxim 3 minute prin care să susțină cauza unei specii protejate, a unei arii protejate, să evidențieze amenințările la adresa speciilor și habitatelor sau să prezinte beneficiile pe care natura le aduce mediului urban.
Detalii pentru a te înscrie în competiție:
• Realizezi un clip care are ca subiect natura și biodiversitatea;
• Clipul trebuie să nu depășească 3 minute;
• Urci clipul pe YouTube;
• Trimiți linkul clipului postat pe YouTube într-un email la adresa asociațiainformart@gmail.com
• Adaugi în email numele autorului, școala şi clasa, datele de contact ale acestuia (telefon, e-mail), numele profesorului coordonator (dacă este cazul).
Atenție: Fiecare elev poate participa în cadrul concursului cu un singur clip!
Vor fi acordate următoarele premii, în valoare de aproximativ 1800 lei:
Premiul I: Camera video sport
Premiul II: Camera video sport
Premiul III: Camera video sport
Două mențiuni: carduri MicroSD
Mai multe detalii în regulamentul competiției.
Cele două concursuri sunt organizate în cadrul proiectului Responsabilitate pentru Biodiversitate, implementat de ASOCIAȚIA INFORMART, în parteneriat cu UNIVERSITATEA DIN BUCUREȘTI (Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuare a Studiilor de Impact) și finanțat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.
Termenul-limită de trimitere a lucrărilor este 8 noiembrie 2022. Proiectul Responsabilitate pentru Biodiversitatese desfășoară în perioada Iulie – Decembrie 2022.
Informații suplimentare
Contact: Dr. Marius Matache, coordonator de proiect
Telefon: 0740.194.846
e-mail: asociatiainformart@gmail.com
Notă: postare sponsorizată