Munca pentru iubire este cea mai bună metodă să nu te dezîndrăgostești niciodată

Am împlinit 25 de ani de căsătorie. Un sfert de secol. Când a trecut, nu mă întreba. Dar uite că am ajuns în acest punct :)

Zilele trecute am fost prin munți. Și am avut niște ceasuri bune de răgaz. Să mă gândesc la această aniversare. Și să încerc să înțeleg cum am reușit să ajungem la această fabuloasă performanță.

Căci, da, fără nici urmă de dubiu, este uluitor că am reușit că după 25 de ani să avem o relație atât de puternică. Și de bună. Și de frumoasă.

Ca să înțelegi mai bine ce zic, îți spun doar atât: dacă mă despart de doamna sufletului meu dimineața, după masă când o revăd simt fluturi în stomac. Atât îmi este de dragă. După 25 de ani… :)

Da, știu, sunt un mare, mare norocos. Doar că, să știi, dacă am învățat un lucru fundamental din viață este acesta: Să ai noroc în viață, nu-i așa greu. Să fii pregătit pentru norocul ăla este teribil de greu.

În cazul nostru, norocul a venit fix la început. Când ne-am întâlnit. Printr-un concurs de împrejurări cu șanse minime de probabilitate să se întâmple, ca să îi zic așa. Dar așa a vrut universul. Soarta. Cum vrei să îi zici. Să ne întâlnim.

Acesta a fost norocul. Pe care l-am văzut. Pe care l-am strâns tare de gât. Ca să nu plece. Dar după aceea a început munca la relație. O muncă sisifică. Și muncim în continuare. În draci.

Și știi de ce facem asta? De ce muncim din greu la relație? Pentru că o prețuim mai mult decât orice în viață. Pentru că știm că relația dintre noi este parte din ceea ce suntem. Fiecare separat și împreună. Și pentru că știm că relația dintre noi este ceea ce ne ajută să îi creștem cât de frumos putem pe cei trei copii. 

Dacă nu am munci la relație, nu știu dacă am avea-o așa de bună. Cel mai probabil că nu. Pentru că viața nu este un basm. Nici măcar un basm genial. Nu ți-ai întâlnit prințesa, ai suit-o pe cal și aia e, de acum înainte trăiți fericiți. De parcă sunteți fumați cu ceva iarbă celestă sau ceva.

Nu. În viață totul se obține cu muncă. Inclusiv în iubire. Iar munca pentru iubire este cea mai bună metodă să nu de dezîndrăgostești niciodată.

Aia zic :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.