Cât de mare e diferența dacă îți faci cafeaua acasă sau o bei la o crâșmă de specialitate?

Eu personal înclin să cred că e cam la fel de mare precum diferența dintre Dinamo și orice echipă care a jucat vreodată în grupele Champions League. Poate că mă înșel. N-ar fi prima dată, stai relax.

Ideea e că am încercat de câteva ori să bea în paralel, ca să zic așa. Cafea făcută acasă, cum m-am priceput versus aceeași cafea făcută la scula aia profi de la Cappuccino Story, crâșma mea preferată din Vitangeles.

N-are nicio legătură una cu alta. Nici una. Adică singurul moment în care puteam zice că este aceeași cafea a fost când am mirosit boabele. Doar atunci. După aceea diferența dintre cele două cafele a fost teribilă.

Cu asta de Honduras de am primit-o de la MABO Coffee Roasters nici nu m-am mai deranjat să mi-o fac acasă. M-am dus direct la Catalin la Cappuccino Story și i-am zis ”bagă, boss, să vedem ce știe cafeaua asta”.

Și știe. Foarte bine chiar. Adică aș putea zice că m-aș putea obișnui să pot să beau a la long sortimentul ăsta. Care rezistă foarte bine la modul în care îmi beau eu cafeaua: tot a la long. Adică trag de o americană mai bine de 1 oră.

Așa beau eu cafeaua. M-am întrebat de multe ori de ce prefer așa. Să mă lungesc. Că doar aș putea să trag un shot, cum fac mulți. Și aia e. Dar cred că una din explicații este că îmi place foarte tare să simt cum se schimbă mirosul, gustul și textura pe măsură ce trece timpul. La început, când e fierbinte, este o cafea. După câteva minute, devine altă cafea. Și pe final, când deja este rece, este cu totul altă cafea.

De prisos să mai precizesc, cum ar zice patagonezul nostru ajuns în Poplaca, că eu caut să beau cafele care rezistă acestui maraton, sau cum să îi zic. Adică de alea care să îmi placă în fiecare moment al plescăielii.

Iar Hondurasul ăsta de la Mabo trece brici testul ăsta. De etiopeană încă nu am ce să vă spun. Că nu ne-am apucat de ea. Dar urmează. Aprioric vorbind, nu am așteptări mari. Nu pentru că n-ar fi bună. Că nu cred că ce iese din mâna lui Bogdan Georgescu nu e de comitet gustativ. Că nu degeaba a ieșit campion mondial la prăjirea cafelei, zic.

Doar că experiența mea cu gustul de regulă acrișor al cafelei din Etiopia nu mă trage înspre chestiunea în cauză. Dar vedem noi.

Aia zic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Cât de mare e diferența dacă îți faci cafeaua acasă sau o bei la o crâșmă de specialitate?”

  1. Da, asa este. Calitatea cafelei obtinuta acasa in comparatie cu cea pregatita in cafenea nu poate fi aceeasi. In cafenea sunt espressoare profesionale de mii de euro ceea ce acasa nu e cazul. In schimb se poate face ceva, se poate cumpara aceeasi cafea din cafenea. Macar va fi proaspat prajita, de calitate superioara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.