Trei concluzii după ce am testat mediaboxul Vodafone TV (p)

În urmă cu ceva vreme, Patricia mea (avea atunci vreo 7 ani) se uita mirată la mine cum căutam cu telecomanda un post de sport. Conceptul în sine de a căuta programe era interesant pentru ea. Căci – abia atunci am realizat – ea folosise telecomanda DOAR ca să intre direct pe YouTube, Netflix sau alte aplicații. Adică folosea televizorul doar ca un alt ecran.

I-am explicat care-i faza cu programele la TV. ”Adică tu nu poți să te uiți când vrei la ce vrei?”, m-a întrebat ea mirat. Moment în care și-a pierdut brusc interesul pentru ceva ce nu era… interesant :)) Am încercat eu să îi zic ceva de genul ”să vezi tu, iubita, cum când eram eu de vârsta ta aveam doar un singur program la TV și și ăla doar câteva ore”.

La care ea, cu multă milă în privire, zice: ”și ce făceați, măi tati, stăteați pe net toată ziua?”.

Fix la întâmplarea asta mi-am adus aminte în timp ce testam mediaboxul Vodafone TV. În sensul că inclusiv Patricia mea poate acum să facă ce face pe internet: să se uite când vrea la programele TV, nu când vor programele să ne uităm la ele :)) Căci fix asta face acest mediabox, explic mai jos ce și cum.

Dar pentru început, uite cât este de mică această cutiuță. Comparativ cu un Iphone 11 Pro și desfăcătorul meu de bere tu trupa byron (ca să nu zic de chei :D). Pe mine m-a surprins când mi-a adus curierul coletul. Căci, în mintea mea, o ”sculă” care să facă atât de multe lucruri pe cât promitea ar fi trebuit să fie ceva mult mai mare.

Ce mi-a plăcut mie la mediaboxul Vodafone TV

Îți zic din start cele trei lucruri care mi-au plăcut. Și o zic în calitate de consumator, cum ar veni. Adică nu de tester de dispozitive sau ceva. Ci doar de client care a folosit mediaboxul și a tras niște concluzii pe linie de caracteristici pe care le folosește cel mai mult.

Că vine la pachet cu aplicația Vodafone TV

Pe care m-am ”jucat” mai mult decât pe mediabox în perioada de testare :)) Și în care poți face cam tot ce faci cu mediaboxul. Adică să înregistrezi emisiunile. Să te uiți la ele când vrei. Adică o libertate mult mai mare de manevră. Iar eu, fiind foarte mult plecat, am folosit aplicația la greu.

Că poți să ”derulezi” emisiuni live

Mai direct spus, pot să văd reluările unor faze din meci când vreau eu, nu când mi le dă televiziunea respectivă :)) Prima dată am făcut asta la un meci din Premiere League. Și mi s-a părut foarte tare, zici că eram la emisiunea aia de pe vremuri ”Procesul etapei” de revedeam fazele :D Funcția se numește LIVE TV. Și poți face așa: repornire, pauză, derulare înainte, derulare înapoi, înregistrarea automata a programelor difuzate cu până la 7 zile în urmă (catch-up), posibilitatea de a programa inregistrarea continutului preferat cu pana la 7 zile inainte de momentul difuzarii pe TV.

Că poți vedea o emisiune de la început chiar dacă… începuse

Adică să văd meciul de la început chiar dacă deja începuse de – să zicem – vreo 14 minute. Mi se întâmplă uneori să ajung în fața televizorului imediat după ce începuse meciul. Și era enervant. Ca să nu mai spun că era și mai enervant dacă apucaseră ăia să dea un gol sau un eseu! Așa am opțiunea ”de la început”. Și mă uit așa până la pauză. După care dau din nou pe live și așa văd meciul în timp real.

Astea ar fi cele trei avantaje principale din punctul meu de vedere. Căci, repet, vorbesc fix în calitatea mea de consumator. Iar pe mine cele trei caracteristici de mai sus mă coafează cel mai tare. După cum se vede, la mine sportul este pe primul plan. Clar.

Sigur că pentru alt membru al familie – nu dau nume :D – cel mai mare avantaj al mediaboxului este că poate să înregistreze niște serii de documentare. Și să se uite la ele când vrea.

Mai ai și serviciul ON DEMAND. Adică o galerie VOD proprie + VOD din galeria HBO (peste 9000h de VOD) + interfață care integrează acces la cele mai populare aplicații On Demand din România. Adică Netflix și Amazon Prima cu aplicații dedicate. În timp ce HBO Go are conținut disponibil în biblioteca VoD. Și YouTube există, desigur.

Pentru părinți cu copii mai mici, există și aplicația dedicată Youtube Kids. Care este foarte simpatică. Adică are inclusiv un timer pe care poți să îl pui. Și care când se activează înseamnă că un personaj pe care îl alegi din cele disponibile îi spune copilului că a venit vremea de nani. Așa că tu ca părinte ai scăpat de supărarea copilului că îi zici așa ceva :))

Ah, mai este ceva: poți relua vizionarea de pe orice alt dispozitiv sincronizat cu Vodafone TV. Adică, să zicem, dacă ai apucat să te uiți pe telefon la primele minute dintr-un meci, cum ai ajuns acasă poți relua vizionarea pe televizor fix din minutul la care ai ajuns pe telefon.

Cam asta este în mare părerea mea despre mediaboxul Vodafone TV. Detalii despre ofertă poți găsi aici. Iar dacă vrei să afli mai multe decât ți-am spus eu despre acest serviciu, găsești aici o fișă tehnică detaliată.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Trei concluzii după ce am testat mediaboxul Vodafone TV (p)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.