Exemplu irefutabil despre cum una fac autoritățile și alta iese

Băi, dar și io tăntălău că nu m-am prins cum fac autoritățile lucrurile!

Până la vârsta asta, zic. Adică să văd în viața mea atât de mostre de #așanu și io tot optimist că va fi mai bine să rămân atâția ani se cheamă cumva. Nuș cum să îi zic.

Exemplu irefutabil. Pe Bd. Unirii (din București) dinspre Biblioteca Națională spre Piața Unirii, banda 1 de circulație a fost delimitată de stâlpișori de ăia. Adică să semnalizeze că e bandă doar pentru autobuze și pentru alte mijloace de transport de astea autorizate, cum ar veni. Bine era și înainte pe niște tăblii ruginite semnalizată ca bandă pentru autobuze, dar nu respecta nimeni așa ceva.

Deci io am crezut ca tăntălăul că autoritățile au făcut bandă pentru autobuze. Să mai fluidizeze traficul, capitală europeană and shit.
Când, de fapt, azi dimineață m-a pălit epifania:

Autoritățile le-au făcut bandă jmekerilor! Nu este pentru autobuze, măh! Ci pentru jmekeri.

Care jmekeri nu sunt ca noi, cetățenii normali și cu bun simț, care ne-am prins că aia e clar de acum înainte bandă pentru autobuze și ne-am înghesuit pe celelalte două benzi. Dar jmekerilor li se rupe de astfel de chițibușlucuri de bun simț și de minimă decență în trafic.

De aia zic, pentru ei a fost făcută de fapt banda aia. Sanchi pentru autobuze. Asta este acoperirea oficială ca să ia fața cetățenilor de pe alealalte două benzi. Nu pentru ăia care se descurcă în viață cu combinații și cu jmekereli. Și pentru care a trece cu 4 mașini în fața altor mașini reprezintă un premiu pe care și-l oferă permanent (pe sistemul dilemei câinelui; e cam porcoasă faza, nu o pot zice public…).

Cum? Dacă este poliție în zonă? Sigur că este. Dar ce să facă și săracii polițiști? Că doar de unde să le ceri să fie ei contra a ceea ce au vrut autoritățile să facă de fapt cu banda aia pentru jmekeri? Cum să îi amendeze ei pe jmekeri când e clar – acum și pentru mine – că banda aia este irefutabil pentru ei, doar pentru ei și numai pentru ei și nu pentru autobuze?

Iar pe sistem de culmea consolării (e cam porcoasă și asta, dar o zic: nu se mai scoală, dar ce frumos atârnă), veste bună este că suntem mult mai mulți cei care stăm pe benzile alea de ne-jmekeri. Mă gândesc, suav, că asta totuși contează în mare curgere a timpului.

Aș vrea să o bag pe aia cu ”acesta este un pamflet și bla bla bla”. Dar nu este. Căci nici să mai râdem și să mai facem mișto parcă nu mai avem chef în ultima vreme.

Serios, de ce s-a mai făcut banda aia dacă tot nu funcționează cu destinația pentru care a fost făcută? Ce rost are acea investiție, câtă o fi fost, dacă e fix degeaba? De ce să faci lucruri care doar să PARĂ că-s ok, dar ca aplicabilitate să facă exact invers?

Zic invers pentru că în afară de a ne enerva și frustra pe noi, cei care respectăm banda aia de autobuze, când îi vedem pe jmekeri cum se plimbă nestingheriți pe banda cu stâlpișori?

Serios întreb: ce concluzie putem trage din asta? Sau nici măcar asta nu mai are rost să întreb?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.