Povestea unor români dintr-o zonă superbă conectați pentru prima dată la internet (P)

Mai ții minte când te-ai dus să faci o drumeție la munte, într-o zonă absolut superbă și, când ai scos telefonul, ai făcut o poză extraordinară cu tine într-un peisaj mirific și ai vrut să o pui pe internet să te vadă prietenii (și să te invidieze…), nu aveai deloc internet pe telefon? Ba nici semnal nu aveai. Și te-ai enervat. Și ți s-a stricat un pic feng shuiul.

Ei bine, în cel mai rău caz ai ajuns acasă și ai putut urca poza aceea pe internet fără nicio problemă. Și enervarea aia de pe munte a fost dată uitării. Căci tu faci parte din acea categorie de români pentru care a avea internet de mare viteză și semnal la mobil peste tot este ceva ce pare absolut firesc. Ceva la care nu ne mai gândim cu adevărat, doar îl folosim. De-a gata. De parcă acesta este firescul normal, ca să îi zic așa.

Doar că nu toți românii sunt din această categorie. Spre exemplu, locuitorii din localitățile Drăghești, Bușești și Cerna-Vârf din județul Mehedinți. Ca să prindă semnal la telefonul mobil, erau nevoiți să meargă câțiva kilometri și să urce pe un vârf de deal. Și nici atunci nu aveau garanția că o să aibă semnal cum trebuie. De internet nici nu putea fi vorba.

Așa că un grup de oameni din zonă s-au gândit să trimită o scrisoare celor de la Vodafone România. Ce s-a întâmplat după aceea, se vede cel mai bine în acest scurt film.

21 de kilometri de fibră optică. 18 echipamente optice performante. 70 de amplificatoare de semnal. Și o antenă de mare putere, care să ofere internet de mare viteză pentru 300 de gospodării din acele sate. Așa a reacționat Vodafone România la scrisoarea primită.

Atât este de complicat să oferi unor români ceea ce nouă, celorlalți, ni se pare că este ceva firesc, ceva ce ni se cuvine automat.

Și așa cum a făcut pentru aceste trei localități, Vodafone a făcut pentru încă 150 de localități. Pentru că în perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone Romania a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localității din mediul rural.

În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la  servicii de voce si internet fixe si mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunitati din România. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

De altfel, Vodafone a fost recunoscută drept cea mai fiabila rețea 5G din România de către auditorul independent umlaut, obținând totodată cel mai mare punctaj pentru performanța serviciilor de date mobile. Aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut.

Așa că, data viitoare când suntem într-o zonă superbă fără semnal și ne enervăm că nu putem pune poza aia pe internet, să ne gândim o clipă la românii pentru care aceasta nu este o stare de moment ci… normalitate. Ca să ne simțim mai bine că avem ce avem.

Aia zic :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Povestea unor români dintr-o zonă superbă conectați pentru prima dată la internet (P)”

  1. Nici lacalitatea Izvoralu de jos Mehedinti nu are semnal la vodafone trebuind sa urcam dealul pentru al receptiona. Sa ne enumeram printre cei 4% din mediul rural care nu avem semnal? Poate se reuseste ceva si pentru noi . Va multumim anticipat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.