5 lucruri pe care este musai să le știi despre ZEN (P)

Să începem cu o cuvenită precizare: ZEN este o aplicație care îți oferă soluții financiare prin tehnologii de plată, nu chestia aia filosofico-existențială orientală. Deși, dacă ai puțintică răbdare să citești ce zic mai jos, sunt mari șanse să înțelegi că pe undeva se pupă cele două concepte :)

Cu mențiunea că eu abia am început să folosesc aplicația, deci încă nu am testat toate beneficiile. Și că folosesc informațiile primite de la brand și din discuțiile cu alții. Care sper să te ajute în a lua decizia dacă vrei să testezi aplicația ZEN sau nu. Asta este ideea acestui articol.

Așa, ca primă impresie, mi-a luat sub 5 minute să îmi fac cont. Inclusiv cu verificarea identității. Care de multe ori este moartea pasiunii la o grămadă de aplicații! Ei bine, ușurința cu care am făcut asta în ZEN este un început foarte bun de relație, zic :D Iar interfața este extraordinar de simplă și de intuitivă. Și foarte simpatică ca design.

Ai 30 de zile de testat gratuit aplicația. După care ai două variante: Gold de 0,99 Euro pe lună (ceea ce le câte beneficii obții mi se pare pistol cu apă) sau varianta premium la 4,99 Euro pe lună (care mă tentează la modul serios, dar după ce o să văd cum merge treaba pe variantă normală).

Dar pentru cine este potrivită aplicația? Din câte înțeleg există două categorii mari de potențiali utilizatori:

Cei care fac des shopping și posesorii de magazine online.

Să luăm aceste două categorii pe rând, cu câte 5 lucruri pe care cred eu că ar trebui să le știi despre cum te poate ajuta ZEN, în funcție de categoria în care te situezi.

Dacă ești posesor de magazin online

Plată instantă în cont

ZEN are integrate 100 de modalități de plată integrate și un singur paywall. Partea foarte bună este că banii din fiecare tranzacție îți ajung în cont în câteva secunde. Ceea ce, având în vedere că altfel acest proces de multe ori durează 2 sau 3 zile, este un mare mare avantaj pe parte de cashflow.

0.0% comisioane de markup

Dacă folosești ZEN, plătești doar comisioanele operatorilor de plăți, fără nici un comision suplimentar pentru folosirea aplicației. Asta te ajută dacă te uiți la celelalte beneficii, căci toate la un loc s-ar putea să îți aducă economii interesante, ca să le zic așa.

Zero chargeback

Dacă ai clienți care vor să returneze produsele din diverse motive (și deja știi că asta se cam întâmplă…), folosind ZEN nu plătești nicio taxă de chargeback. Pentru că ZEN îți oferă acest serviciu gratuit.

Cashback rapid și refund instant

Ca antreprenor, cashflowul este de multe ori vital. Așa că ZEN te ajută și pe partea asta. În sensul că, dacă se întâmplă să faci anumite achiziții și, din diverse motive, să nu se finalizeze, nu mai trebuie să stai până vânzătorul de la care ai cumpărat face tot procesul de refund, căci ZEN, după ce trimiți o notificare, îți face refund instant. Iar pe partea de cashback, prin ZEN poți să obții cel mai rapid timp până îți intră banii în cont. În plus, ai și o garanție suplimentară de 1 an oferită gratuit de ZEN. Care, în caz de ceva, se ocupă de toată procedurile pentru activarea garanției în locul tău.

Cont bancar

ZEN îți oferă și IBAN și alte servicii cu care te-ai obișnuit în relația cu banca. Doar că îți oferă și celelalte beneficii. Iar pachetul integrat s-ar putea să fie ofertant pentru tine, în special dacă vorbim despre aspectul operațional al businessului tău. Care necesită rapiditate și ușurință în administrare. Ceea ce înseamnă că prin ZEN poți să faci top-up rapid prin diverse modalități, astfel încât să poți avea acces instant la banii necesari. Ajută la ușurința administrării și interfața aplicației, minimalistă, prietenoasă, ușor de folosit.

Cu ce te ajută ZEN la shopping

Ai garanție extinsă

Oferită de ZEN, direct din aplicație. Mai direct, să zicem că îți cumperi un laptop. Și primești garanția de la magazin de 1 an de zile. Ei bine, dacă ai făcut această achiziție prin ZEN, mai primești 1 an de garanție din partea aplicației. Și, în plus, ZEN se ocupă și de toată procedura în relația cu magazinul de la care ai cumpărat laptopul, deci scapi de o grijă. Altfel spus, în loc să cumperi o garanție extinsă la 2 ani, mai bine faci plata prin ZEN și primești automat și gratuit garanția suplimentară de 1 an.

Cashback în câteva minute

Multe branduri și bănci oferă cashback (adică un procent din suma plătită ți se întoarce în cont), doar în cele mai multe cazuri durează mult până să primești acei bani. Dacă folosești ZEN, primești banii practic instant, în doar câteva minute. Ceea ce te ajută la niște calcule mai rapide legate de ce să faci cu banii aceia. Mai ales dacă vorbim despre niște sume mai mari, pe care știi că le poți gestiona imediat după achiziția pe baza căruia ai primit cashback. Printre magazinele pe care le-am văzut în aplicație se numără Ali Express și Udemy.

Comision 0,0%

Adică plătești prin ZEN atât cât vezi că este prețul afișat. Nu ai alte comisioane. Zero. Mai clar de atât nu are cum să fie, zic :)

Refund rapid

Asta mi se pare o chestie foarte tare. Adică, revenind la exemplu cu laptopul, tu l-ai plătit prin ZEN, dar a venit spart sau stricat. Îi notifici pe cei de la ZEN, iar ei îți dau banii înapoi. După care se ocupă ei de toată procedura ca să își recupereze ei banii de la magazinul de unde ai cumpărat tu laptopul.

Carduri fizice și virtuale

Dacă ești ca mine și folosești 2 carduri pentru a plăti diverse lucruri, o să te ajute ZEN. Spre exemplu, eu am un card de pe care plătesc abonamentele (și am multe, se adună…) și unul de pe care fac achiziții pe sistem de o singură dată. În următoarea perioadă o să testez această funcționalitate ZEN tocmai ca să văd care-s beneficiile mai exact față de actualul meu sistem cu două carduri diferite. Căci fix asta îți oferă: două carduri gestionabile diferit în aceeași aplicație.

Alte informații care te-ar putea ajuta să iei decizia cuvenită sunt cele de mai jos.

  • Ai 35 de monede în aplicație, pe care le poți gestiona foarte ușor.
  • ZEN funcționează deja în 31 de țări, printre care și România, desigur. Aplicația este la origini lituaniană, ceea ce în ochii mei este deja un plus, dacă ne gândim la nivelul gen Star Trek pentru noi la care au ajuns țările baltice pe linie de informatizare.
  • Aplicația are un design modern, minimalist, foarte ușor de utilizat. Dar cel mai bine testeaz-o chiar tu, o să vezi mai bine ce și cum :)

Notă: Acesta este un articol publicitar, marcat corespunzător cu (P) încă din titlu.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.