Iată inițiativa care a făcut viața mai bună pentru românii din 869 de școli, grădinițe, centre medicale și cămine de bătrâni

Later edit: am făcut un interviu cu Alex Găvan. În care povestește despre cum a fost toată expediția, ca să îi zic așa, în Ineleț, în acel sat izolat. Și despre cămăruța unde dormea învățătoarea din sat (uite că și acum se ridică părul pe mine când îmi aduc minte ce mi-a zis Alex). Și despre mai multe altele.

Pentru început, citește statisticile de mai jos. Scurte. Și fără suflet dacă le privim doar din perspectiva cifrelor. Dar care, dacă reușești să treci de aspectul lor tehnic, conțin suflete. Vieți de oameni. Cu visuri și cu speranțe. Dar și cu multe dezamăgiri și deznădejdi.

Prima: Aproximativ 4.200 dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în incinta școlii, situație cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel național. Dintre aceste școli, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

A doua: aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă.

Și acum uită-te la fotografia asta. Cu acea scară. Care reprezintă singura cale de acces în satul Ineleț, comuna Cornereva, județul Caraș-Severin.

Cel din fotografie este uluitorul Alex Găvan. Cel care a reușit fantastica performanță să cucerească 7 vârfuri de peste 8.000 de metri fără oxigen suplimentar.

Alex este pentru al treilea an alături de Ariston în campania Ariston Comfort Challenge. Anul acesta a dus echipamente inclusiv în sate izolate, așa cum este Ineleț. Pentru și acolo, în acele locuri izolate, trăiesc oameni. Pentru că și locuitorii acelor sate merită să trăiască mai bine. Pentru că despre asta este vorba în această inițiativă: a face viața un pic mai bună pentru cât mai multă lume.

De aia zic:

Respect maxim pentru cei care reușesc să facă ceea ce noi, din diverse motive, nu putem sau nu vrem să facem, adică să îi ajutăm pe cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Se vede mai clar pe unde a ajuns Alex cu echipamente Ariston în filmul acesta.

Campania din România reprezintă localizarea campaniei globale Ariston Comfort Challenge, care a început în Groenlanda în 2018 și prin care compania își propune sa ducă confortul chiar și în locurile în care acesta pare imposibil de atins.

Doar în 2020, cu toate dificultățile acestui pârdalnic an, Ariston Thermo a donat 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii și vârstnici.

M-am implicat și anul trecut în această campanie. Atunci, în 2019, Ariston Thermo donase 644 de boilere electrice de ultimă generație către 371 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază peste 80.000 de copii și vârstnici. După ce, cu un an înainte, în 2018 deci, donase aproape 500 de astfel de instalații.

În total, în acești trei ani, bilanțul inițiativei Ariston Comfort Challenge este după cum vezi mai jos, impresionant.

M-am implicat și anul trecut și mă implic și acum. Așa cum o pot face eu. Prin a mulțumi celor de la Ariston că fac ce fac. Și prin a mulțumi celor care îi ajută să facă ce fac. Și zic încă o dată: respect!

Iată filmul pe care l-am făcut anul trecut. În care am vorbit cu Elisabetă Lipă, Alex Găvan și Andrei Roșu.

Și un grafic cu harta României și cu județele unde inițiativa Ariston Thermo a ajuns.

Articol susținut de Ariston Thermo.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.