Cu Andrei Ruse despre cărți, viață și frici învinse

Cu Andrei Ruse mă știu de când Hyperliteratura nu era editură, ci un site de cultură. La care eram abonat și pe care îl citeam constant. Între timp – adică după niște ani buni – Andrei a transformat proiectul într-o editură. Una de succes. Mă rog, ce să zic și eu, având în vedere că am participat la aproape toate campaniilor lor de crowdfunding pentru cărțile pe care le-au scos :D

Ei bine, Andrei m-a surprins teribil când mi-a spus că ar fi dispus să vină să povestim despre fricile lui la #PodcastulLuiChinezu. M-a surprins pentru că nu mă așteptam să vină o asemenea ”ofertă” din partea lui. Dar mi-a plăcut teribil discuția. După care, așa cum se întâmplă după orice discuție faină, ne-am apropiat și mai tare :)

O să auzi în podcast că, la un moment dat, Andrei mă întrebă, mai discret, dacă mai este bere. Și eu îi zic ”de acolo, ia câtă vrei”. Inițial am vrut să tai acest fragment. Dar apoi am decis să îl las. Pentru că fix așa s-a întâmplat. Am băut bere în timp ce înregistram :))

O să îți placă discuția. Simt deja. Și amândoi sperăm că o să te ajute. Am putea pune pariu chiar :)

Uite un rezumat al discuției.

Andrei Ruse, protagonistul podcastului de astăzi este scriitor, editor de carte și promoter cultural. S-a făcut remarcat prin înființarea revistei Hyperliteratura, care după câțiva ani buni de activitate a devenit editură. Aceasta a fost una dintre cele mai citite publicații de cultură din țară în perioada 2014 – 2016, cu aproape 200.000 de vizitatori unici pe lună, o pagină de Facebook de peste 150.000 de fani. Acest proiect a adunat de-a lungul timpului, unii dintre cei mai buni autori români contemporani, oferindu-le drepturi financiare mai mari față de celelalte edituri din țară.

Andrei Ruse prin intermediul acestui podcast a decis să împărtășească publicului fricile sale și cum a făcut față acestora de-a lungul anilor..

” Eu am niște frici printre care cea de avion, îmi place să controlez totul, de aici și se trage frica de avion pentru că nu depinde nimic de mine, viața mea e în mâinile altor oameni”, afirmă acesta.

Atacurile de panică au făcut parte din viața acestuia și când le-a simțit pentru prima dată nu a știut cum să le facă față dar după o convorbire cu mama sa care de meserie e psiholog și cu alții oameni a încercat niște chestii care chiar au funcționat în cazul lui.

A încercat să depășească atacurile prin faptul că a înțeles că toți oamenii au probleme mai mici sau mai mari, nu e singurul care se confruntă cu ceva. Depășea atacurile prin faptul că atunci când acestea se făceau prezente, consuma alcool dar nu recomandă acest lucru nimănui deoarece nu e o modalitate sănătoasă. A mai încercat să evite atacurile de panică și să le depășească prin gândirea la o anumită chestie gen: fantezie sexuală, spre mirare sa acest lucru chiar a funcționat și chiar recomandă și altor persoane să încerce.

Dacă cu atacurile a găsit soluția, cu fobiile de avion și cele de spații închise încă se confruntă. Frica de avion îi oferă o stare de nervozitate și stres și acest lucru nu e normal să fie așa mai ales că Andrei e un mare amator de călătorii și își dorește să ajungă în cât mai multe țări, chiar și în America de Sud iar acolo după cum cunoaștem fără avion n-ai cum să te „teleportezi”. Astfel acesta urmează să consulte un psiholog sau un hipnotist care îl va ajuta să combată această fobie care se trage încă din copilărie. Acesta a înțeles că pentru a combate frica de avion are nevoie să aibă încredere în persoana în mâinile căreia își încredințează viața.

Acesta afirma că pasiunile și modalitățile de recreare mintală le regăsește în artă, aceasta este pentru el o hrană religioasă, pictura, literatura sunt ceea de ce are nevoie pentru a evada într-o altă lume.

Atingerea succesului în carieră pentru fiecare persoană are o semnificație diferită pentru Andrei Ruse, acest lucru are o semnificație aparte și anume reușind prin intermediul editurii sale să facă ca un scriitor total necunoscut lumii să fie remarcat. Acest lucru îi oferă o senzație de plăcere și relaxare mintală

Fiecare om trebuie să-și combată fricile ce nu-i permit să savureze la maxim viața, acest lucru îl putem obține în urma terapiilor la psiholog.

Uite alte episoade din seria Podcastul lui Chinezu:

Petronela Rotar – despre cele 1.500 de ore de psihoterapie prin care a trecut

Antoneta Galeș – despre cum să treci peste burnout

Cristina Bălan – despre cum a câștigat Vocea României când trecea printr-o perioadă de depresie

Andrei Vulpescu – despre feminism și anti-feminism

Andreea Irimia – despre drumul de la ”grasă și urâtă” la iubirea de sine

Alexandra Maia – despre sindromul ovarelor polichistice

Cristian Dorobănțescu – despre depresia de antreprenor.

Mihai Stescu – despre cum să crești frumos un copil cu autism.

Sorin Pletea – psihiatrul care îți spune de ce e bine să mergi la psiholog

Dacă vrei, Podcastul lui Chinezu poți să îl asculți și pe: SpotifyApple PodcastYoutubeSoundCloud sau Libsyn.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacă vrei, Podcastul lui Chinezu poți să îl asculți și pe: Spotify, Apple Podcast, Youtube, SoundCloud sau Libsyn.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.