Uite cum poți arăta că îți plac cu adevărat artiștii preferați

Dacă ție ți se pare că trăiești vremuri grele, deși în vremurile ”normale” îți era bine, gândește-te cum o duc artiștii. Care nici în vremurile ”normale” nu am putea zice că rupeau norma la dus bine, ca să zic așa.

E greu. E foarte greu pentru ei. Singura lor variantă este să performeze pe internet. Bine, cam pentru toată lumea este acum singura variantă. Doar că ei , spre deosebire de mulți dintre noi, sunt – că nu știu cum să o zic altfel… – artiști!

Adică cei mai mulți dintre ei nu știu cum, nu știu unde, nu știu ce să facă să fie prezenți pe internet perioada asta și să facă și ei bani măcar să își plătească factura care le oferă accesul la internet.

Așa că trebuie ajutați. Să le fie oferite modalități prin care noi, ceilalți, fanii lor, să le arătăm că sunt importanți pentru noi. Și că încă îi mai vrem în viața noastră multă vreme de acum înainte.

Una din modalitățile prin care poți arăta că ești alături de ei este platforma asta. Creată de Vodafone România. ”Împreună mai puternici” se numește. Și mare adevăr există în acest nume…

Mie îmi lipsește teribil mersul la teatru sau la concerte live. Groaznic de mult! Nu pentru că aș fi fost, în vremuri normale, un ahtiat după așa ceva. Ba chiar aș putea zice că ieșeam din casă rar spre foarte rar ca să merg la astfel de isprăvi.

Dar, cu toate acestea, îmi arde sufletul după așa ceva… Să aud bassul din boxa de pe scenă cum îmi face plămânul să tremure puțin. Să aud scârțâitura aia din scena de lemn, fix în momentul ăla de intensitate maximă a unei piese de teatru. Să simt senzația aia – pe care abia acum o putem aprecia cu adevărat, în amintire – de mai mulți oameni, care se adună la un loc cu un scop cultural comun.

Mi-e tare dor de toate acestea. Dar, pentru că aia e, situația este cum este, strângem din dinți și mergem mai departe. Iar mersul ăsta mai departe presupune inclusiv ca, dacă ne place cu adevărat de anumiți artiști, să ne gândim că și ei au facturi de plătit și că au nevoie de mâncare pusă pe masă.

Când consumi un act cultural, devii mai puternic. Când asculți o trupă care-ți place, viața ți se pare mai frumoasă. Când asiști la o piesă de teatru care te pune pe gânduri, gândurile alea nasc întotdeauna ceva bine pentru tine. Și toate acestea, cumulate, te ajută să trăiești mai bine în viața ta :)

Uită-te la artiștii care vor performa în următoarea perioadă în platforma ”Împreună mai puternici”. Și vezi dacă printre ei se regăsesc favoriții tăi. Și donează.

Poți dona foarte ușor, o să vezi. Nu este o obligație să faci asta. Adică poți să vezi cântarea sau spectacolul și dacă nu îți cumperi bilet, prin donația respectivă.

Doar că, vezi tu, donația ta, oricât de mică ar fi, nu înseamnă doar niște bani pe care îi oferi artistului, ci și un gest de salut virtual pe care îl faci la adresa lui. Un fel de a-i spune ”îți mulțumesc pentru că îmi faci viața mai frumoasă”.

Iar a ajuta pe cineva să îți facă viața mai frumoasă este de multe ori cel mai frumos cadou pe care ți-l poți face :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Uite cum poți arăta că îți plac cu adevărat artiștii preferați”

  1. Super initiativa, nu stiam de ea! Marea problema, de care sper sa trecem si sa ne revedem la concerte si spectacole, este ca acestea presupun un schimb de energie intre actant si spectator… si cred ca e valabil nu numai la rockul care mi-a facut viata mai frumoasa:) Sanatate si creativitate, acasa!

    1. Ooooo, ce onoare sa fie apreciat articolul meu chiar de către The Doru! Sunt onorat mai mult decât sunt dispus să o recunosc public :)) Da, știu ce zici. Discuția este lungă. Dar eu am încercat să îi ajut pe cei care au conștientizat că au treabă multă și după ce au reușit să creeze muzica. Și, desigur, cum zici, să și înțeleagă inclusiv schimbul ăla de energi începe cu un pas fundamental: să ai cu cine să îl faci acest schimb, adică să îți găsești pubicul, să îl faci să audă de tine :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.