Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă. Dar știi cum se realizează aceste măsurători?

Știrea oficială sună așa:

Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă din România, obținând cel mai mare punctaj total pentru calitatea și performanța rețelei mobile.

Aceasta este cea de-a șasea certificare consecutivă oferită companiei Vodafone România ca urmare a măsurătorilor efectuate de către auditorul independent umlaut AG.

Eu, cum sunt abonat la Vodafone de vreo 20 de ani și cum sunt și printre partenerii mei de cursă lungă (apropo de articoluil pe care l-am scris pentru Revista Biz în care recomandam influencerilor și brandurilor ce să facă în perioada asta de criză), mă bucur că aud constant astfel de vești despre acest brand.

Căci, nu-i așa, înainte de orice alte chestiuni, sunt un client care vrea servicii bune (din ce în ce mai bune, mai precis). Și sunt un consumator cu pretenții din ce în ce mai mari (deh, așa sunt vremurile asta tehnologice în care trăim…).

Doar că – mi-am dat seama în timp – a o scoate la înaintare pe aia cu ”mie nu îmi pasă, nu mă interesează cum funcționează, io vreu servicii brici!” este ok, dreptul oricăruia, dar parcă nu e treaba până la capăt, ca să zic așa.

Adică și o companie, oricât de mare ar fi ea, se confruntă cu anumite probleme din când în când, ca să nu mai zic despre contextul în care își desfășoara activitatea (cum este cel de acum, oribil…), adică sunt o mulțime de factori care ar trebui să fie luați în considerare când ne gândim la cum performează un brand.

Spre exemplu, certificarea asta despre care îți ziceam la început. E bine, chiar foarte bine pentru clienții Vodafone Romania, evident.

Dar cum funcționează aceste certificări? Așa că am cercetat un pic. Ca să înțeleg mai multe. Și am scris jos pe scurt ce concluzii am găsit.

Așa, ca o necesară punere în context, la data emiterii acestei informații, rețeaua mobilă a Vodafone înregistrează la ora de vârf o creștere de 23% a traficului de date mobile transmise de către clienți către rețea și o creștere de 25% a traficului de voce mobile.

Cum se măsoară performanțele rețelei

Certificarea calității seviciilor mobile oferite de Vodafone România este acordată după măsurători efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut AG (fostul P3 communications GmbH).

Campania de măsurători a fost realizată între 10 februarie și 2 martie 2020, pe teritoriul României, pe un traseu ales în mod aleatoriu de auditorul umlaut AG. Măsurătorile bazate pe echipamentele de măsură profesionale portabile au acoperit o distanță rutieră de 8194 km și 24% din populația României.

Măsurătorile bazate pe testele de tip crowdsourcing au acoperit 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele populate non-urbane, în timp ce dimensiunea totală a suprafeței testate a fost de 113.568 km2.

În urma măsurătorilor comparative realizate asupra tuturor rețelelor de telefonie mobilă din România, Vodafone România a înregistrat cel mai mare scor total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date și voce mobile.

Campania de măsuratori bazată pe echipamente de măsură profesionale portabile s-a desfășurat pe un traseu ce a inclus localitățile Timișoara, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Suceava, Iași, Bacău, Buzău, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Sebeș, Făgăraș, Codlea, Sighișoara, Luduș, Huedin, Aleșd, Valea lui Mihai, Dej, Vatra Dornei, Flămânzi, Târgu Frumos, Roman, Adjud, Râmnicu Sărat, Slobozia, Hârșova, Lumina, Corbii Mari, precum și pe drumurile rutiere dintre acestea.

Localitățile și drumurile testate au fost selectate independent și aleatoriu de către umlaut AG, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Metodologia de testare este actualizată anual de către umlaut AG (fostul P3 communications), pentru a reflecta așteptarile tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa potențialul maxim al rețelelor mobile.

Umlaut AG este o companie globală end-to-end, cu servicii complete, tras-industrială, care oferă servicii de consultanță și execuție clienților din întreaga lume. Utilizează potenţialul interdisciplinar pentru a adăuga valoare, calitate și atenție pentru organizații și produse.

Sunt un grup capabil și agil de firme de consultanță și inginerie. Mii de experți specializați și ingineri oferă soluții inovatoare în toate industriile și în diferitele lor arii de intersecție, precum și pentru a servi sectorul public și a dezvolta culturi organizaționale, structuri și procese.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Vodafone România a fost certificată drept cea mai performantă rețea mobilă. Dar știi cum se realizează aceste măsurători?”

    1. Sa ne scuteasca macar o luna de la plata facturii pe noi abonatii , avand in vedere situatia in care ne aflam ! Ar fi mult apreciat acest gest !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.