Uite o fată care s-a simțit grasă și urâtă. Și care acum este luminoasă!

Când am lansat public întrebarea dacă există oameni dispuși să vină să vorbească la Podcastul lui Chinezu despre problemele psihice prin care au trecut (și prin care mai trec unii dintre ei…), una din surprize a fost din partea Andreei Irimia.

Cu care mă știam pe linie de blogger, pentru că ea lucrează la Oxygen, agenție cu care am colaborat destul de des. Și mie îmi dădea cu virgulă: ”cum, fata asta care râde mereu și e pozitivă și optimistă?”.

Căci așa este Andreea. Doar că, așa cum urma să aflu în timpul interviului cu ea, această atitudine a venit după multă vreme în care a cunoscut negrul urât al ceea ce am putea numi ”sunt grasă, urâtă, nu mă pot iubi”.

Cum a ieșit din această stare? Ce a făcut ca să își recupereze, practic, stima de sine? Cât timp a durat să parcurgă aces drum? Cu ce costuri?

Afli în Podcastul lui Chinezu. Și, dacă te-a ajutat, dă mai departe. Să ajute și pe alții. Mulțumesc :)

Uite un rezumat al discuției cu Andreea.

Andreea Eremia, este un ”om de comunicare”, așa  cum îi place ei să zică. Dacă ai vedea-o pe această fată plină de viață și optimistă, n-ai putea gândi că problemele gen: atacurile de panică și greutatea în exces au făcut parte din viața ei.

Andreea a ales să-și deschidă sufletul în fața celor care vor asculta acest podcast deoarece:

 1. Își dorește ca oamenii care trec prin aceste preocupări legate de greutatea în exces să nu se simtă singuri. În lume sunt mii de persoane care se confruntă cu greutatea în exces, e important ca în aceste momente să știi că nu ești singur.
 2. Fiecare om poate să ajungă la acea etapă a vieții în care poate să se bucure de tot ce îi oferă aceasta, dar trebuie mai întâi de toate să dea dovadă de curaj pentru a pleca dintr-un punct în care nu e fericit.

„Până am ajuns aici în momentul de față, am plecat dintr-un punct în care munceam foarte mult, mereu încercam să demonstrez că pot mai mult astfel am uitat de mine și am ajuns la 90 de kg” afirmă, Andreea.

Pe lângă faptul că a uitat de sine, Andreea a mai și suferit un accident de mașină iar în urma acestuia atacurile de panică s-au acutizat. Aceste întâmplări însă au făcut-o să-și ofere timp pentru sine, pentru a reveni la normal. Sportul, mâncatul la orele fixe au ajutat-o să ajungă la rezultatele dorite însă acest lucru nu ar fi fost posibil fără susținerea oamenilor dragi, disciplinei și răbdării.

Atacurile de panică nu au dispărut însă, pentru ele nu e suficient să ții un regim și să mănânci la ore fixe, aici problemele sunt mult mai grave și este nevoie de o muncă colosală pentru a depăși situația cu care te confrunți.

Cum a depășit Andreea această situație?

Timp de doi ani de zile Andreea a luptat cu sine, cu procesele care aveau loc în mintea sa, cărțile i-au fost cei mai buni prieteni, în ele a găsit refugiul și răspunsurile la toate întrebările.

Prima carte a fost despre iubirea de sine, dragostea de viață. O carte ușoară dar care i-a schimbat viața . “E o carte în care te vezi pe tine prin poveștile altor oameni”, afirmă Andreea.

Lecturile ușoare dar cu un impact colosal au învățat-o pe Andreea să trăiască în prezent, aceasta e cea mai importantă lecție pe care trebuie să o învețe fiecare dintre noi.

De ce oamenii apelează la cărți în aceste momente?

Pentru momentul de pauză, cartea te impune să faci o pauză, să respiri și mai apoi să continui. Acest lucru e atât de vital pentru sănătatea mintală. Paradoxal sau nu dar în aceste momente cărțile sunt cei mai buni profesori, doar în ele găsești răspunsul la orice întrebare.

Pe lângă cărți, pe Andreea au ajutat-o și cuvintele magice spuse în oglindă: „cât de frumoasă sunt, ce bine arăt, cât de bravo sunt”. Cum observăm totul începe de la stima de sine, de la felul în care te iubești pe tine însuți. Exercițiile date te învață să te iubești pe tine și pe eul tău, ele chiar funcționează asupra binelui tău.

Aprecierea de sine și acceptarea atacurilor de panică

Aprecierea de sine este vitală pentru tine și pentru cei dragi. Dacă tu o să te lipsești de iubirea de sine nu o să poți oferi dragoste partenerului tău de viață și apropiaților. Totul începe de la dragostea de sine, iar acest lucru să fie clar nu e deloc un act de egoist.

Se poate trece absolut peste toate problemele mintale, dar doar cu multă răbdare iar Andreea prin conștientizarea atacurilor și acceptarea acestora, a învățat să fie fericită din nou. Acesta e punctul unde trebuie să ajungă fiecare om.

În lupta cu aceste probleme,  tratamentul e diferit pentru fiecare, ce ajută pe cineva nu oferă garanție că va fi eficient pentru altcineva. Nu există o soluție aplicabilă pentru fiecare. Ceea ce e clar însă, e faptul că dacă nu găsești momentul să faci asta aici și acum schimbările nu o să apară. Fiecare dintre noi trebuie să reușească să-i fie bine cu sine însuși, asta și este definiția fericirii.

Uite și lista de resurse pe care ți-o dă Andreea. Ca să te ajute. Ca să te inspire. Ca să ce vrei tu, doar să te simți mai bine în viața ta! :D

 • Jim Roth – Personal Development
 • Dale Carnegie – Lasa grijile, invata sa traiesti
 • Brian Tracy – Maximum Achievement
 • Eckhart Tolle – Puterea Prezentului
 • Eckhart Tolle – Un pamant nou
 • Jacques Salome – Curajul de a fi tu insuti
 • Malcom Gladwell – The tipping point
 • David A. Carbonell – The worry trick

Uite și celelalte episoade din Podcastul lui Chinezu:

 • Petronela Rotar – despre cum au ajutat-o cele 1.500 de ore de psihoterapie
 • Cristina Bălan – despre perioada de depresia în care era când a câștigat Vocea României
 • Alexandra Maia – despre sindromul ovarelor polichistice
 • Cristian Dorobănțescu – despre depresia de antreprenor
 • Andrei Vulpescu – despre feminism și anti-feminism

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacă vrei, Podcastul lui Chinezu poți să îl asculți și pe: Spotify, Apple Podcast, Youtube, SoundCloud sau Libsyn.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Uite o fată care s-a simțit grasă și urâtă. Și care acum este luminoasă!”

 1. Minunata împartasirea Andreea!! Se simte ca vine din suflet, ce bine ca e bine acum! si multumesc mult pt sfaturile practice, lista de carti si experienta personala! Extrem de relevante si valoroase! Va pup si mult succes pe mai departe, Elena

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.