Dragă doamnă, nu e mai bine să fii inteligentă decât puternică?

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Româncele noastre sunt vestite prin putere. Prin puterea de a duce. Mult. Foarte mult. Inclusiv bătăi de la bărbații din viața lor. Inclusiv cuțite în spate. Inclusiv să fie ucise.

Așa au fost învățate. Multe dintre ele. Să îndure. Să tacă. Să meargă înainte. Să fie puternice, li se spune.

Doar că asta nu este putere. Adică este, cum să nu fie?! Doar că este o putere degeaba. Care nu ajută pe nimeni. Nici pe ea, nici pe el și – of, Doamne… – în nici un caz pe copiii din familia aceea.

Am sintetizat doar o parte din discuția pe care am avut-o cu Andrei Vulpescu în Podcastul lui Chinezu. Și am ales acest subiect, din multele pe care le-am discutat, pentru că mă doare foarte tare că trăim într-o țară în care încă funcționează această oribilă paradigmă socialo-culturală.

Ascultă podcastul cu Andrei. Și spuneți și tu părerea. Nu doar despre acest subiect. Ci despre toate părerile sale ferme, pe care eu le-am catalogat de mai multe ori chiar în timpul discuției cu el ca fiind la limita misoginismului.

Așa este? Te las pe tine să judeci. Și să îți spui și tu părerea. Ferm. Andrei este deschis spre dialog. Doar să fie dialog, nu înjurătură :)

Și, așa cum cer oricărui invitat, uite și lista de resurse pe care mi-a dat-o Andrei, în cuvintele lui, ca să zic așa. Care s-ar putea să te ajute.

Alte interviuri din seria Podcastul lui Chinezu:

 • Petronela Rotar – despre cum au ajutat-o cele 1.500 de ore de psihoterapie
 • Cristina Bălan – despre perioada de depresia în care era când a câștigat Vocea României
 • Alexandra Maia – despre sindromul ovarelor polichistice
 • Andreea Irimia – despre cum a ajuns de la ”grasă și urâtă” la iubirea de sine
 • Cristian Dorobănțescu – despre depresia de antreprenor

Dacă vrei, Podcastul lui Chinezu poți să îl asculți și pe: Spotify, Apple Podcast, Youtube, SoundCloud sau Libsyn.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Dragă doamnă, nu e mai bine să fii inteligentă decât puternică?”

 1. Mi-a plăcut la nebunie acest podcast! Au fost atât de multe „aha moments”, multe adevăruri spuse pe șleau. Sunt femeie și probabil fac parte dintre procentele mici în care sunt cei care sunt deacord cu ce s-a povestit mai sus. Am ascultat cu plăcere, aș da eu o bere (sau mai multe) să vă mai prind la discuții de acest gen.
  Keep going!

 2. La lista de resurse, ce e scris cu bleu nu se vede aproape deloc. Rugamintea mea e sa alegeti alta culoare, mai inchisa. Acum ma apuc sa ascult podcastul :). Tocmai l-am terminat pe cel al Andreei Irimia si mi-a placut.

 3. Nu am putut sa ascult acest podcast, m-am oprit la Femeia vrea sa fie boss, dar trebuie sa suporte consecintele. Andrei Vulpescu spune ca incels au aparut ca urmare a miscarii feministe, ca adolescentii care au comis crime in scoli nu au avut parte de un model masculin bun, inainte de asta se vorbeste despre mamele care isi cresc baietii singure si il priveaza de model parental (dovezi in acest sens ? toti cei care comis shootings in licee erau crescuti de mame singure ? ma indoiesc) ca homosexualitatea apare pe fondul lipsei unui model masculin pozitiv (si ca ar trebui sa facem ceva in sensul asta, deci homosexualitatea e vazuta ca ceva negativ care trebuie schimbat). Ca feminismul este ceva extrem de negativ si in continuare e citata parerea unei femei care vorbeste despre cat e de bine dotat un barbat (?). Nu stiu care e legatura…
  deci, pe scurt, parerea mea e ca acest podcast nu merita ascultat, nu mi-am mai sacrificat restul de timp ca sa-l ascult pana la sfarsit si nu stiu ce s-a mai spus, dar eu l-as sterge din lista.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)