Câteva idei de cadouri de Sărbători. Dacă le cauți din timp, nu ca alții :D

Din nici nu îmi dau seama ce pricini (probabil bâtrânețea vine cu înțelepciune…), anul ăsta, așa cum nu am făcut în viața vieții mele, am început să mă uit DE ACUM pentru cadouri de Crăciun.

Adică să nu intru în febra aia (sau cum i se zice) cu câteva zile înainte de Sărbători. Când nici nu mai știi cum să te organizezi să le faci pe toate.

Și e și mai bine, pentru că nu te arunci repede asupra unui cadou doar ca să bifezi de pe listă, ci chiar stai, te gândești, alegi cu cap (dar și cu buzunar, desigur).

În plus, dacă tot am luat-o din vreme, îmi vin idei. Nu doar pentru cei din familie (asta nu se negociează!), dar și pentru alții mai apropiați.

Adică, în timp ce mă uit să iau ceva pentru ai mei, hopa văd ceva și îmi vine în minte ”băi, ăsta este un cadou beton pentru Gogu!”. Și îl iau. Sau nu. După caz. Și după preț :D

Așa că, dacă tot m-am uitat pe niște siteuri și mi-au făcut cu ochiul, am zis să vă zic și vouă. Așa, ca idee. Poate vă vin și vouă idei. Bine, vi se potrivește dacă sunteți în situația mea, desigur.

Call me Moș Chinezu (pentru cei care aveți dubii, dați pe google ”chinezu”; io-s ăla”) :D

Foarte important: eu nu folosesc comparatoare de prețuri sau ceva de genul. Din comoditate, pur și simplu din comoditate. Dar voi să verificați prețul la ce găsiți pe siteurile astea, dacă vă gândiți să îl cumpărați!

Doar să aveți grijă că la cumpărăturile online nu doar prețul contează. Ci și când ți-l livrează, cum poți plăti, toate chestiile astea. Să nu ziceți că nu v-am zis.

De prisos să vă spun că de aia cumpăr online, pentru că îmi vin acasă, în timp ce io aștept curierul cu berea în mână.

Bine, dacă cumperi acum, în primele două săptămâni din decembrie, căci după aia curierul cu mila, ca să îi zic așa :D

Bun, acestea fiind zise, iată siteurile pe care am găsit eu câte ceva care mi-a făcut cu ochiul. În sensul că încă nu am cumpărat nimic de pe ele (mai stau să văd câteva zile, poate pică ceva mai mișto din alte părți, știți cum zic…), dar mi-am pus mai multe chestii pe shortlist.

Să vă dau pontul ăsta. Cu care, Sărbători sau Ne-Sărbători, nu ai cum să ratezi. Pentru că decizia teribilă ”oare ce cadou să iaaaaaaaaauuuuu!?” nu mai este la tine, ci la cel căruia îi faci cadoul: voucherele/card eMag :D

Care vouchere pot fi în valoare de cel puțin 50 de lei, dar poți să pui și de 100, și de 500 sau de orice altă valoare până în 3.000 de lei.

Și pe care le comanzi online și pe care și ”adrisantul” cadoului le primește tot online, căci își poate cumpăra de pe eMag ce îi vrea suflețelul de valoarea voucherului primit (mai puțin asigurări și cartele pre-paid).

Este că așa scapi de o grijă la modul cel mai lejer? Bine, se duce dreaqu sentimentul ăla de cadou personal, dar, dacă nu ții la chestii de astea, folosește voucherele, atât îți zic. Cu plăcere :D

Jdemii de chestii de la Decathlon. Haine, echipament sportiv, scule de fitness etc. Da, știu, poate nu par din prima niște idei de cadouri, dar ia gândiți-vă cât de utile sunt. Și mai gândiți-vă dacă nu nimeriți pe cineva cu ele mai bine decât cu ce cadou v-ați gândit inițial să îi luați.

Haine. Doamne, iartă-mă că scriu asta… Cei care mă cunosc, știu că sunt paralel grav cu chestia asta. Doar că, vedeți voi, am niște fete în casă care nu sunt.

Și atunci, profitând de faptul că oricum pot face retur în 30 de zile, de ce să nu le cumpere tata niște chestii doar să vadă fetele că măcar îmi pasă? :D

Io pe Fashion Days m-am uitat, nu știu de ce, nu mă întrebați, poate că mi-o fi sărit în ochi faza cu reduceri aniversare în perioada asta sau ceva.

Dacă vă place pantofii mai sport sau dacă vreți să cumpărați pentru cineva, să vă uitați și pe sneakerindustry.ro.

Ok, vă mai dau și MagazinTraditional.ro, de acolo chiar poți să cumperi niște chestii de astea mai pe naționalism (în sensul bun, nu te agita așa! :D), cu care de multe ori mergi la marele fix (cine să refuze ceva sau să nu se bucure de ceva cadou care are tricolorul pe el?!).

Ceasuri. Există oameni (eu am destui în jurul meu și speculez asta la greu :D) pentru care un ceas nou este cea mai mare bucurie. Pot să aibă 7890 de ceasuri, dacă mai primesc unul cadou e beton.

Așa că, dacă știi pe cineva care ”ticăie” așa, ia vezi pe WatchShop ce și cum (siteul ăsta este top of mind la mine pe categoria asta).

Jucării. Hint: Nimic nu îi face pe părinți mai fericiți decât să aduci cadouri pentru copiii lor. Pentru că există ecuația asta de netăgăduit: copii fericiți, părinți fericiți. Mă rog, în cele mai multe cazuri se întâmplă asta. Așa că profită, zic.

Mie mi-au căzut ochii pe astea de la Ookee. Adică o selecție pentru Crăciun chiar interesantă. Cu prețuri pentru toate buzunarele, cum ar suna o reclamă de pe vremuri (dar care merge și acum lejer la anumite categorii de vârstă).

Cărți. Le-am pus pe ultimul loc. Deși la mine sunt primele! Doar că nu mai vreau să cad în păcatul de a mai cumpăra 90789980 de cărți. Again. Din nou. De parcă nu am încă 8989068 care își așteaptă rândul la citire.

Bine, dar cumperi cadouri, nu cumperi pentru tine!”, ați putea zice, pe bună dreptate. Yeah, right, reușiți voi să intrați pe libris (că io de acolo cumpăr cel mai des) sau pe elefant (uneori doar acolo găsesc ce am nevoie) fără să cumpărați și pentru voi ceva, că io nu reușesc…

Ah, încă ceva la capitolul ăsta: poate încercați cu viniluri. Dacă aveți ca ”țintă” un obsedat ca mine (am niște sute în colecție), cu nimic altceva nu îl loviți mai bine decât cu un vinil bine ales, pe sufletul omului. E important să fie bine ales. Căci, dacă te duci cu un vinil cu Sofa Vicoveanca la un rocker care o arde cu progresiv, știți cum zic… :D

La faza asta, eu v-aș recomanda să dați un ochi pe siteul Cărturești. Ah, și stați relax la faza cu ”vaaaaai, să nu mi le spargă!”. Dacă o să vedeți cum vă vin în colet, o să vă liniștiți, trust me :D

Cam atât deocamdată. Bine, unii ar zice și bijuterii. Dar io nu mă bag la de astea. Sau scule de astea tehnice. Dar nici aici nu mă bag.

Alții zic de băutură. Aici mă pricep, nu zic nu, dar parcă nu mai sunt la vârsta la care să mă duc cu sticla de ceva cadou, știți cum zic…

Hai că dacă mai găsesc chestii care îmi fac cu ochiul vă zic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Câteva idei de cadouri de Sărbători. Dacă le cauți din timp, nu ca alții :D”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.