Cum mi s-a tăiat stomacul când am văzut o hologramă cântând live în fața mea

Activez în zona digitală de 13 ani. De mai bine de 11 ani ca blogger fruntaș, ca să îi zic așa. Importantă precizare pentru că, din fericire, în această ipostază am văzut foarte multe lucruri frumoase, am fost în foarte multe locuri faine, adică am pățit o grămadă de chestii minunate.

Am bifat și foarte multe ”pentru prima dată când”. Poate mai multe decât ar fi fost cazul să se numească așa, ca să o zic deloc PRistic. Așa că, după atâția ani, credeam că sunt pregătit pentru încă o premieră. Dar nu a fost așa.

Să vă povestesc. Cei de la Vodafone m-au invitat la un eveniment. Dar fără să îmi spună despre ce este vorba, în afară de faptul că o să cânte Vița de Vie. ”Hai și o să vezi”, a fost invitația. Atât.

Ajuns la fața locului, mă întâlnesc cu mai mulți tovarăși din 2.0, și ei total neștiutori despre ce urma să se întâmple. Începem cu speculații, ne dăm cu părerea, râdem, glumim, de astea, de gașcă.

La un moment dat, apare o proiecție cu laser pe unul din pereții sălii pe care am văzut ceva legat de 5G. ”Aia e”, ne-am zis toți, o să fie lansarea 5G. Și, bucuroși că ne-am prins (furculition :D), am așteptat să înceapă concertul relaxați.

Și Adi Despot și băieții au început să cânte. Noi lălăiam piesele lor clasice, ne simțeam bine. La un moment dat, Adi zice că o să invite un tânăr chitarist, de 10 ani, pe scenă. Pe numele lui Luca. Și începe să cânte ceva piesă.

Noi ne uitam, curioși, să vedem care-i faza cu un chitarist de 10 ani. Dar Luca ăla micu nu se vedea nicăieri.

Și uitați ce se întâmplă…

Brusc, pe scenă, fix lângă Adi Despot, apare Luca. Dar brusc. Adică teleportarea din Start Trek era trotinetă la viteză față de cum a apărut tânărul chitarist pe scenă. Și a început să cânte live alături de trupă, cum ar veni. A vorbit cu Adi Despot, au făcut glumițe, totul live, în timp real. Uluitor!

Ei bine, holograma aia (evident, aia era) mi-a cam tăiat stomacul. Văzusem pe net așa ceva, mă mirasem corespunzător, dar să trăiesc live o asemenea apariție a fost cu totul și cu totul altceva decât să te uiți pe un ecran.

În plus, față de toate hologramele pe care le văzusem (și care se cam vedeau că sunt holograme, adică erau cam transparente, cam tremurate, alea, alea), Luca zici că era chiar acolo, în carne și oase. Teribil sentiment, vă zic, teribil…

Cum a fost posibilă o asemenea performanță tehnologică, o premieră mondială absolută? Bine am bănuit noi inițial (pe sistemul ăla furculition, desigur :D). Adică 5G.

Luca era la 2 km distanță de locul unde se întâmpla concertul. La 2 km! Și jur că zici că era fix lângă noi, atât de reală era holograma.

Zic premieră pentru că fix așa a fost. Adică am asistat la primul concert din lume cu o holograma live transmisă folosind tehnologia 5G. Ispravă realizată de Vodafone Romania. N-are cum să nu îți placă asta, n-are cum!

Apropo, numele tânărului chitarist este Luca Mihail Leaua. Să îl țineți minte. Pe lângă faptul că este super simpatic, cântă și foarte bine :)

Las și filmulețul ăsta mai oficial, așa. În care apare și momentul cu holograma. Mno…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Cum mi s-a tăiat stomacul când am văzut o hologramă cântând live în fața mea”

  1. Frumos. E frumos ca inovație, însă nu mi-ar plăcea să văd asta la fiecare spectacol. Desigur, cu unii care s-au dus (cum a fost concerctul cu 2pac), ar fi ceva de văzut, măcar o dată în viață. Deci mai trag speranțe să văd un concert live Static-X sau, de ce nu, Sinatra, Elvis…

  2. Mi se pare o super oportunitate, chiar foarte faină, pentru trupele care nu au toți membrii în același oraș, sau care sunt plecați temporar, sau care colaborează din diverse colțuri ale lumii. În acest fel concertele se vor putea ține fără probleme. Minunat!

  3. Cu balenele albastre tu pari cam off topic. În cazul Vodafone, mie și altor sute de mii de adorabili ni se rupe de hologramă cât timp nu ne sunt rezolvate nevoile de bază în relația cu ei.

  4. E ceva inedit, cu siguranta! Dar dupa 12 ani de la lansarea primului concert de gen, sa vii sa faci un eveniment asemanator in Romania, parca nu mai e asa de tare.

    1. Nu prea ai citit ce am zis în articol, este? :)) Este fix diferența dintre cum auzi Master of Puppets pe o caseta RAKS, trasă pe un casetofon dublu internațional și cum auzi piesă pe Tidal, la full quality. Sigur că poți să te mulțumești să asculți caseta aia. Doar că nu mai e așa de tare…

  5. Fara suparare dar tehnologia a ajuns asa departe peste tot, ca nu mai e de mirare o holograma, zau. Come on, incep sa se faca strome pentru organe la imprimante 3D!! Adica am vazut in copilarie filme in care apareau holograme, ce mai e de uimit?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.