Tot ce trebuie să știți despre Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea

Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea se întâmplă între 23-26 iulie 2020 în localitatea Brezoi, din județul Vâlcea. O să completez acest articol pe măsură ce aflu alte informații.

Cât costă accesul la Open Air Blues Festival Brezoi

Pentru prima perioada de presale și în limita a 1.000 de abonamente, prețul este de 269 de lei și pe puteți cumpăra de aici și de aici.

Cine cântă la Open Air Blues Festival Brezoi

În curs de actualizare pe măsură ce apar confirmările. Aveți mai jos și câte o mostră pentru fiecare artist care vine. 

Eric Gales

Mai are rost să vă zic cine este? Mă rog, dacă încă nu l-ați auzit cântând, vă spun doar atât: și dacă veniți doar pentru el la Brezoi și tot se pune!

Bonamassa zice despre el că este unul din cei mai mari chitariști ever. Apropo, cei doi o să scoată un album împreună. Ia auziți-i mai jos cum cântă în doi :D

Eric o să fie aur, aur curat cum o să cânte la Brezoi!

Samantha Fish

Practic, o continuare absolut firească din partea organizatorilor festivalului, după ce în 2019 am avut-o pe Ana Popovic. Și nu mă refer (doar :D) la faptul că sunt niște femei foarte frumoase, ci să sunt niște chitariste brici!

Popa Chubby

După Eric Gales, Popa este cel pe care îl aștept cu sufletul la gură să îl văd live. Maxim îmi place cum cântă, maxim am spus! :D

Bad Day Blues Band

Nu știu mare lucru despre ei. Și am zic că nici nu dau copy/paste de pe Wikipedia sau ceva, la ce ar ajuta? :D Așa că mai bine îi ascultăm un pic. Ca să ne pregătim pentru ei :)

Alexandru Andrieș

Orice aș zice eu despre Andrieș ar fi echivalent cu un pleonasm tautologic sau cu o tautologie pleonastică. Așa că nu o fac. Doar mă bucur că o să îl văd din nou la anul la Brezoi :)

Ryan McGarvey

Un chitarist excelent. Care poate cânta în mai multe stiluri. De unde și greutatea să îl încadrezi chiar pe felia de blues. Și plăcerea, de altfel :D

Alex Calancea Band

Băieții aceștia din Moldova au o energie formidabilă pe scenă. I-am văzut de două ori live și mă uit repede în calendar să văd dacă pot ajunge să îi văd din nou de fiecare dată când aud că o să concerteze în zonă.

O să vă plac foarte tare la Brezoi, trust me. Au mai fost și în 2018, după cum puteți vedea. Și auzi :D

Jackie Venson

Recunosc: este pentru prima dată când aud despre ea. Așa că promit să mă pun la punct cu muzica ei până vine la Brezoi. Până atunci, o mostră care mi-a făcut cu ochiul. Pardon, cu urechea :D

John Montana

Nici despre ei nu știu mare lucru, deci am de lucru, ca să zic așa, pe linie de ascultare :D


Cam așa a fost la ediția din 2019

A fost prima ediție a festivalului la care am participat. Și, din punctul meu de vedere, a fost excelent!

Ne-a plăcut atât de mult încât la anul o să ne facem programul vacanței de vară în funcție de festival, ca să nu ratăm atmosfera și feelingul.

Dacă ar fi să fac Top 3 cântări care mi-au plăcut, ei bine faptul că Beth Hart, minunata și senzaționala Beth Hart este pe locul I nu miră pe nimeni. Mă rog, ar fi mirat dacă nu ar fi fost ea pe locul I :))

Dar supriza pentru mine au fost locurile 2 și 3 în topul personal. Pentru că pe 2 a intrat Sax Gordon, Leon Beal & Luca Giordano Band. Excepțional concert, excepțional!

Iar pe locul 3 (m-a luat total prin surprindere, recunosc…) Mike Godoroja and the Blue Spirit. A fost pentru prima dată când i-am văzut live și mi-au plăcut foarte tare.

Cu mențiunea că nu am stat și la ultima zi a festivalului, regretul meu aici fiind că nu l-am văzut pe AG Weinberger, una din feblețile mele…

Pe partea de organizare, în afară de prima zi, când a cântat Beth și când au fost cozi mari și la jetoane și la mâncare și la băutură (aici, la ziua când ai vedeta principală ar trebui aduse ”întăriri”, zic), în celelalte zile a fost super-ok.

Zona de camping construită special pentru festival de Primăria Brezoi este foarte frumoasă. Atât de frumoasă încât am decis cu doamna mea că o să o testăm și extra-festival, cu copiii :))

Abia aștept ediția din 2020!


Dacă nu ați văzut interviul pe care l-am făcut cu Beth Hart, of, merită să îl citiți, credeți-mă :)


Pentru că multă lume a cerut programul festivalului pe zile, iată-l să-l vedeți din prima! Cu mențiunea că nu ar fi rău să dați un ochi pe regulamentul festivalului.

Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea are loc între 18-21 iulie 2019. Vă zic direct asta pentru că, nu-i așa, dacă nu puteți ajunge în acea perioadă, restul informațiilor de mai jos (care sunt cât de detaliate am putut eu să le adun) sunt doar ca să vă pară său că nu reușiți să ajungeți :D

Nu vă dau multe din bucătăria mea internă de om care ascultă muzică de când se știe (practic, nu îmi aduc aminte să îmi fi lipsit muzica din viața mea…), dar vă zic doar că bluesul a reușit să mă lovească decisiv numai de vreo câțiva ani încoace.

Ascultam blues, cum să nu ascult (deși rockul și metalul sunt primele mele iubiri adevărate), doar că acest stil de muzică nu a trecut de acea barieră, ca să îi zic așa, pe care o avem fiecare dintre noi chiar la granița dintre ”altele” și ”cele care ne fac pe noi să fie ceea ce suntem”.

Ei bine, cum vă ziceam, de câțiva anișori, bluesul a făcut asta. Pe nesimțite. Serios, nu m-am prins când s-a întâmplat. Doar m-am trezit că îmi vibrează feng shuiul la acordurile de blues, că se ridică părul pe mine când aud o notă atacată de un chitarist care are acel mojo de te rupe în bucăți.

Și îmi place. Al dracului de mult îmi place. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră :)

Bun, acestea fiind spuse, vă dau mai jos toate informațiile de care aveți nevoie despre Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea.

Organizatori: Asociatia MENTOR ROCK & Primăria oraşului Brezoi.

Parteneri: Street Food by Carrefour, Consiliul Judeţean Vâlcea, Radio Europa FM, Vincon Romania, COROM Export, Pescăria Magic, Nordexim Distributie, Irina Impex srl, Autonet Valcea, Rotakt, Doshin Aikido, Pak Forest, SC Xavitel SRL, Wise.

Unde are loc (plus informații depre cazare)

Brezoi, desigur, că doar și de aia se numește așa :) Adică un orășel mic, aflat într-o zonă superbă de pe Valea Oltului. Ia uitați-vă la poza asta. Pe care am luat-o pe de pagina oficială a Primăriei Brezoi. Sigur, poate că e luată un pic la pilă în Photoshop sau ceva, dar orișicât, uitați-vă cât de frumoasă este zona, oricum o dai…

Este foarte greu să mai găsești cazare în Brezoi acum. Dar puteți încerca, fiecare are sursele sale și nu se știe niciodată.

Dar puteți lua cazare prin împrejurimi, zona, cum ziceam, este MINUNATĂ. Intrați și voi pe Google Maps sau pe Booking și vedeți ce și cum, vedeți ce variante de cazare aveți în zonă, chiar dacă vorbim despre o distanță mai mare.

Luați-o ca pe o provocare faină. Prin care puteți combina o ieșire de câteva zile în natură, cu tot ce înseamnă asta (plimbări, trasee, ture cu bicla, odihnă, bericicile de rigoare etc. :D) cu o muzică faină.

Eu așa fac. Adică fix pe combinația asta mă bazez. Pentru că o să ajung cu mașina în zonă (am cazare la vreo 10 km de locul festivalului), dar îmi aduc și bicicleta.

Două motive am pentru asta: 1. ajungi mult mai ușor cu bicla la festival (găsesc io undeva să o agăț de un gard mai aproape de festival, zic) 2. mamăăăăăă, ce ture poți da cu bicla prin zonă (again, zona este absolut senzațională!).

Dacă vrei să vii cu cortul sau cu rulota, Primăria orașului Brezoi a amenajat un loc special pentru așa ceva, vă prindeți voi unde este când ajungeți în zonă :)) 

Organizatorii pun la dispozitie spatii de campare ingradite cu paza 24h, iluminate nocturn, dotate cu toalete si dusuri ecologice, wi fi gratuit si teren de sport. Pretul de 40 lei este pentru o persoana pentru intreaga durata a festivalului plus cate o zi inainte si dupa (17 – 22 iulie 2019) indiferent de ziua cazarii.

Cât costă accesul la Open Air Blues Festival Brezoi

Pana la 1 iulie 2019 pretul unui abonament va fi 200 lei, urmand ca dupa 1 iulie pretul sa creasca la 250 lei.

Biletele de o zi acces general costă 75 lei.

Copiii sub 12 ani beneficiaza de acces gratuit daca sunt insotiti de un adult cu bilet valabil.

Biletele se găsesc ȋn format electronic pe myticket.ro, www.entertix.ro şi www.iabilet.ro, precum şi ȋn reţeaua fizică Entertix: librariile Carturesti şi Hypermarketurile Carrefour şi ȋn reţeaua fizică Iabilet: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (ȋn intervalul orar: 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 langă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet şi pe terminalele Selfpay din toată ţara.

Atenție! Se dau țepe dacă nu luați biletele din sursele de mai sus! Adică, de fapt, vă luați voi țeapă, cum și-au luat-o unii

Pentru presă: Cum te poți acredita la Open Air Blues Festival Brezoi

Pentru acreditare jurnaliști, intrați aici. Pentru acreditare foto-video, intrați aici

Acreditarile vor fi oferite in limita locurilor disponibile, fiind necesara aprobarea managementului anumitor artisti.

In cazul in care esti selectat, o să te contacteze organizatorii prin email sau telefon, asa ca asigura-te ca ai introdus corect datele.

Cum poți deveni voluntar la Open Air Blues Festival Brezoi

Dacă intrați aici, o să găsiți un formular cu toate pozițiile libere pentru voluntari. Eu zic, dacă aveți liber în perioada aia și chef să fiți parte dintr-un eveniment fain, să nu stați pe gânduri :)

Cine cântă la Open Air Blues Festival Brezoi

În curs de actualizare pe măsură ce apar confirmările. Aveți mai jos și câte o mostră pentru fiecare artist care vine. 

Beth Hart (SUA)
ANA Popovic (SUA)
Oscar Benton (Olanda)
EB Davis & The Superband (SUA)
Jonathon Boogie Long (SUA)
AG Weinberger (Ro)
Erja Lyytinen (Finlanda)
TRANS-EXPRESS (Ro)
Louis King and the Liars Klub (Australia)
Diana Rein (SUA)
Sax Gordon, Leon Beal & Luca Giordano Band (SUA)
Khalif Wailin Walter (SUA)
The Gamblers (Serbia)
Paardekooper (Olanda)
JazzyBIT (Ro)
Soul Serenade (Ro)
Amalia Gaita (Ro)
Loup-Garou (Serbia)
The Cockblockers (Serbia)
Paul & Blue Workers (Ro)
Dan Helciug #HeArt (Ro)
James Brown Tribute Belgrade (Serbia)
Andrei Cerbu & The Crossroads (Ro)

Pentru cei care vor să ajungă și la concertul Bon Jovi de duminică, headlinerul la Brezoi în acea aseară este Oscar Benton. Deci o prindeți pe Beth Hart, căci știu că asta vă era durerea cea mai mare :D

Beth Hart

Vă recomand din suflet ca orice zic despre Beth Hart să nu mă credeți. Pentru că pur și simplu sunt fan.

Eu cu Beth în 2016 :D

Îmi place îngrozitor de mult de ea. Am ascultat absolut tot ce a scos (de mai multe ori, chiar), am fost la ambele concerte din București (ah, acel moment când am ajuns în culise și mi-a cântat un mic refren…) și o să ajung să o văd live de fiecare dată când am ocazia.

Bine, și povestea ei de viață este de roman. Dincolo de afecțiunea pe care o are (este bipolară…), povestea cum a avut succes, apoi a căzut groaznic, doar ca să fie redescoperită și salvată apoi de cel care este soțul ei și managerul. E de aia cu lacrimi la pachet, trust me. Iar asta se simte în muzica ei.

Io altceva nu mai zic, las doar muzica să vorbească.

ANA Popovic

Ehe, nu are rost să intru în amintiri despre tinerețile mele revoluționare, dar uitați-vă și voi cum arată această excelentă chitaristă și imaginați-vă ce îmi imaginam io pe vremurile alea… :))

O ascult, practic, de când ascult rock. A fost o constantă a vieții mele muzicale, ca să îi zic așa. Nu că ar fi genială sau ceva de genul, dar e așa cum trebuie ca să îmi placă de fiecare dată când o ascult.

Dar nu am văzut-o niciodată live. Vă dați seamaa, deci, cum o să mă simt când, în sfârșit, o să se întâmple asta. Cu mențiunea că alături de mine o să fie doamna sufletului meu, deci o să ascult doar muzica ei, da, nu vă gândiți la alte cele! :))

Oscar Benton

Cei care credeți că nu știți cine este Oscar Benton, mai băgați o fisă. În sensul să ascultați piesa de mai jos, adică Bensonhurst Blues. Și vorbim după aia.

Dap, o știați, este? :) Una din clasice, ca să le zicem așa. Eu nu l-am văzut niciodată live, abia aștept deci. Mai ales că omul are o vârstă și, cum am văzut și în cazul senzaționalei întâlniri pe care am avut-o cu Al Jarreau, există un anumit moment în viața unui artist când te lovește decisiv, nici tu nu știi cu ce și cum, dar simți că te-a schimbat cumva :)

S-ar putea să avem norocul ăsta cu Oscar la Brezoi, cine știe…

EB Davis & The Superband

Aș minți să vă spun că am auzit de ei înainte de a-i vedea pe afișul Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea. Căci nu auzisem. Dar uitați-vă un pic la ei, la energia lor. Și apoi imaginați-vă că îi vedeți live, pe Valea Oltului, la noi în România, după ce ați ras vreo două, bine, hai, trei beri.

Este că deja ați început să dați din picior? :D

Jonathon Boogie Long

Auzisem de el, se prea poate să fi și ascultat, accidental, câte ceva, dar să îl ascult cum trebuie, adică să mă bucur cu adevărat de muzica lui, ei bine, asta nu am făcut.

Din păcate. Pentru că m-a convins la marele fix concertul de mai jos, pe care l-am ascultat cap coadă. În sensul că m-a făcut să îmi pare rău că nu l-am ascultat mai devreme. Așa că o să fie bine și la Brezoi, o să fie bine :)

Diana Rein

S-ar putea să fie una din surprizele foarte plăcute ale festivalului. În sensul că, desigur, aproape nimeni nu a auzit de dânsa până acum, dar cred că o să ne scuture puțin feng shuiul la locul faptei. Io așa pariez, gen :D

Sax Gordon & Leon Beal

Uite, și asta e fain la Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea: că ajung să cunosc artiști noi. Căci nici de cei doi stimabili nu auzisem până acum. Dar, după cum puteți vedea în mostra pe care am ales-o pentru voi, prestează la modul corespunzător.

JazzyBIT

Cred că e trupa de jazz românească pe care am văzut-o de cele mai multe ori în concert. Cred, zic, nu am stat să fac calcule sau ceva de genul. Și mi-au plăcut de fiecare dată. Au stilul lor, ce să mai… :)

Dacă tot vă zic despre ei, poate citiți și acest interviu pe care l-am luat, în urmă cu ceva anișori, lui Teodor Pop, liderul trupei, ca să înțelegeți mai multe despre cum gândesc băieții.

Soul Serenade

Uau, ce fain sunt oamenii ăștia! Am ascultat tot ce am găsit pe net cu ei și îmi plac maxim! Nu mă întrebați de ce îmi plac, pur și simplu m-am conectat la stilul lor și îmi plac la modul corespunzător.

Drept pentru care, pe lângă faptul că abia aștept să îi ascult live, îmi propun să și îi cunosc și, desigur, să fac un selfie cu ei, să mă dau mare :D

Amalia Gaiță

Nu am auzit-o niciodată live, gura lumii zice că prestează la modul corespunzător, o să mă conving io singur de asta la locul faptei :)

Mr. Louis King and the Liars Klub

Am ales piesa de mai jos ca să vă prindeți cam ce atmosferă o să facă stimabilul domnu rege la Brezoi. Ca să nu ziceți că nu v-am zis :D

AG Weinberger

Mai are rost să zic ceva, vă întreb? :)

Loup-Garou

Din Serbia au feng shuiul ăla balcanic. Unul care, de câte ori este împrăștiat prin blues, prestează corespunzător, după cum puteți vedea mai jos :)

Khalif Wailin Walter

Imediat ce l-am ascultat a devenit califul meu preferat, știți cum zic. Simt intens că va face super show la Brezoi!

The Gamblers

Niște sârbi mai așezați, așa, pe stil ardelenesc. Numai buni să ne facă să ne simțim bine în timp ce radem niște beri, știți cum zic :D

The Cock Blockers

Simpatic nume de trupă, este? :)) Niște tineri pe care io o să îi încurajez când o să îi văd live la Brezoi.

Paardekooper

Bine de tot prestează belgienii ăștia, bine de tot! Îi așteptăm să fie brici și la Brezoi :D

Mr. Sax Gordon and Luca Giordano Band

Well, cumva abia aștept să ascult saxofonistul ăsta live. Și trupa, care pare că nu face mare lucru în spate, dar, de fapt, este aur curat!

Trans-Express

Tovarășii ăștia cântă de 32 de ani. Deci o leacă de bătaie muzicală știu, gen :D

Othello Trio

Practic, piano blues made in Romania așa cum trebe :D

Alex Tomaselli All Stars

Pfoai, ce gașcă faină a strâns Alex Tomaselii pe lângă el la Brezoi! Raul Kușak, Sebastian Burneci, Raluca Stoica și alții. O să fie ce trebe!

The Southern Cockroaches

Sau, mai bine zis, brigada de blues din Oltenia :D

James Brown Tribute Belgrade

Cam pe stilul ”furculition” să vă spun ce cântă stimabilii, este? :))

Dan Belciug cu #HeArt

Eu n-am găsit nici o înregistrare cu Dan în formula asta, poate îmi dați voi ceva de pe undeva, să vadă și alții.

Erja Lyytinen

Ia uitați ce bine le zice coleguța asta… Ca să știți la ce vă așteptați la Brezoi, zic.

Andrei Cerbu & The Crossroads

Pentru cei care încă nu ați auzit cum cântă Andrei, ia luați de simțiți ce și cum :)

15 comentarii la “Tot ce trebuie să știți despre Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea

 1. Luigi Reply

  Salutare domnule!
  Acum vreo 2 saptamani am auzit-o prima oara cantand pe Beth, asculta nevasta-mea ceva, eu imi faceam de lucru prin casa si mi-au trecut in goana niste masuri pe langa ureche. Desi parea ceva cunoscut, totusi era atat de diferit fata de ce voci ascultasem eu. Ascultand mai atent inflexiunile si tremolo-ul superb al vocii m-am oprit ca lovit in cap : cine canta?
  Asa am aflat de ea, de atunci tot caut materiale, rascolesc youtubul si ascult muzica ei superba :-).
  Am dat cu totul intamplator de festivalul de la Brezoi si am gasit si blogul tau cu recomandarea, ti-am citit parerea pe nerasuflate!
  Am luat bilete, venim impreuna cu baiatul nostru de 12 ani, abia astept zilele acelea minunate de desfatare sufleteasca!
  Felicitari si tine-o tot asa!

  • Cristian China-Birta Reply

   Perfect! Music tu my ears ce imi zici! Poate ne intersectam sa dau o bere pe faza asta. Caci fiecare om care o descopera pe Beth este prietenul meu :D

   • George Reply

    Salutare! Noi nu am ratat nici un concert de-al ei, nici pe cel din 2015 si nici in 2016.
    Mai mult de-atat, filmul pus de tine pe facebook din timpul concertului din 2016 surprinde momentul cand Beth o ia in brate pe fiica-mea si pe sotia mea. Asa ca, poate ne vedem acolo.

   • Viorel Gainusa Reply

    Si al meu!

 2. Vali Padure Reply

  Salut ,
  O propunere..macar pe perioada festivalului orasul sa se numeasca BLUEZOI..parca suna mai bine …unde mergi ? la Bluezoi …adica la blues si la Brezoi.
  Am vazut anul trecut pancarta cu festivalul si am oprit masina (veneam de pe Transaplina) am zis ca visam , adica un festival de blues tocmai …la Brezoi, hai ca-i buna ! Berti a confirmat. Acum ca vine si Beth e treaba facuta tandari, ca tot e mult lemn pe acolo.

  • Cristian China-Birta Reply

   Da, da, bună asta! Face o petiție online? :)) Și, dacă iese isprava, comitem un pelerinaj la mănăstirea BEREvoiești, că este în apropiere :))

 3. vali oprișor Reply

  Am început să cred în minuni,și…. așa-mi trebuie ! N-am crezut că-l voi vedea live pe Clapton,și l-am văzut,n-am sperat s-o văd pe Beth Hart,se pare c-o voi vedea și pe ea,sper să-l vedem și pe Joe Bonamassa,vreodată, vravo domnule,subscriu la ideea cu Bluezoi-ul

  • bogdan danescu Reply

   daca esti acel vali oprisor eu sunt acel bogdan danescu. si, da, vin la brezoi. am fost la cele 2 concerte beth hart de la sala palatului, il cunosc pe a.g. de mult. line-upul este extraordinar si de neratat. din pacate ideea cu numele s-a facut acum vreo 6 ani la festivalul BLUZAU. am si poza dar nu se poate atasa. oricum: cred ca e cel mai tare festival de anul asta. si, da: ma duc si la metallica…

 4. Octavian Reply

  Stie cineva programul pe zile? Cine, cand?

 5. Viorel Gainusa Reply

  Recomand din tot sufletul Amalia Gaita. Cred ca o sa va convingeti ca are o voce si o interpretare cu totul speciale. Si ascultati-o impreuna cu Teo Milea: https://www.youtube.com/watch?v=Lekibm7Ap8c

 6. Elena Reply

  Buna ziua turor!
  Voi fi si eu prezenta la festival. Dar am o oarecare ingrijorare referitor la cazare. Pt ca nu am masina personala vreau sa gasesc ceva local. Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?
  Multumesc anticipat!

 7. Cristina State Reply

  Bună dimineaţa! Aş dori să ştiu când va cânta Beth Hart…ştiu că joi, dar mi-aş dori să ştiu ora. Nu trebuie ratată în niciun caz…Mulţumesc . O zi frumoasă cu chipuri dragi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.