Maternitate, caut sponsor pentru salvarea prematurilor

Nu cred să existe povară mai mare pentru medicii din maternitățile din România decât aceea că ar fi putut salva viața unui nou-născut, dar nu cu mâinile goale, ci cu un incubator performant, cu o masă de resuscitare, pe care nu le-a avut la îndemână.

Asta e marea povară: să știi că un copil ar fi putut fi salvat, dacă mama ar fi avut acces la educație sanitară, la servicii medicale sau dacă nou-născutul ar fi venit pe lume într-o maternitate dotată cu tot ceea ce trebuie pentru a-l salva și recupera.

De aceea este crucială implicarea noastră, a tuturor, pentru ca medicii să ne poată salva copiii, iar părinții să îi poată lua acasă sănătoși.

În România, aproape 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de asistență medicală adecvată încă din primul minut de viață, pentru a supraviețui și pentru a recupera decalajul, astfel încât să facă față mediului extern.

Datele arată că 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de săptămâni) supraviețuiesc în țările dezvoltate, iar în regiunile slab dezvoltate 90% dintre acești copii mor. (Raport WHO Born too soon).

În ultimii 7 ani, Salvați Copiii România a investit aproape 4 milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de prematuri.

Iar unul din mecanismele prin care au strâns acești bani a fost direcționarea a 20% din impozitul pe profit de către companii. În felul acesta au strâns 1.679.504 euro între 2012 și 2017, bani pe care i-au folosit pentru a cumpăra aparatură medicală pentru spitale.

Dar nu toate veștile sunt îmbucurătoare. Încă mai sunt maternități în care este nevoie de dotări, pentru că sprijinul nu se termină cu o donație singulară. Sunt maternități în care Salvați Copiii a revenit de câteva ori, cu alte dotări, pentru a avea siguranța că nou-născuții sunt îngrijiți optim.

Acum, cei de la Salvați Copiii caută acele 25, 100, 500, 700, 1.000 de companii care să salveze viețile copiilor născuți prea devreme în maternitățile României, căci pentru aceste companii cheltuială este deductibilă, costurile fiind zero.

Companiile se pot implica în dotarea maternităților, prin sponsorizarea Salvați Copiii (puteți descărca de aici contractul), potrivit Codului Fiscal, astfel:

– Societățile Comerciale plătitoare de impozit pe profit vor scădea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat.

– Microîntreprinderile vor scădea sumele aferente din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.