De ce paiele de plastic vor fi interzise și de ce să ne amintim de primul război mondial

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Iată de ce.

Filmul de mai sus a fost realizat de Asociația EU ȘI LUMEA. Care cu așa ceva se ocupă. După cum puteți vedea în textul de mai jos, scris special pentru acest blog de simpatica Livia Dilă :)

Dar înainte vă mai dau un film de mostră. Despre război. Subiect dificil de abordat, nu ca paiele de plastic…


Nu am apucat prea mult să fiu profesoară, dar am văzut îndeajuns care sunt provocările… E greu să-ți convingi propriul copil să citească, darămite o clasă de aproape 30 de elevi. Și apoi, ei sunt copiii născuți cu tableta în brațe, așa că ideea acestui proiect a venit repede.

Toți ne plângem că la școală învață cu greu științele, că nu le sunt explicate cum trebuie, că nu sunt metodele apropiate de întelegerea lor, că memorează enorm și nu sunt puși să gândească.

Aceste lucruri au consecințe grave. Acum, aproape 40% dintre elevii români suferă de analfabetism științific, adică nu înteleg noțiuni simple de Chimie sau Fizică.

Procentul crește la peste 70%, pentru că deși cunosc doar operații elementare, nu știu să le folosească în situații concrete, de viată.

Așa că, prin Asociația EU ȘI LUMEA am creat spoturi educative animate, cu durata de 2-3 minute pentru elevii cu vârsta între 6-14 ani. Scopul este lămurirea simpatică și simplă a unor fenomene și creșterea înțelegerii lumii înconjurătoare.

Ca părinți, ne bucurăm de mulțimea De ce?-urilor, poate uneori sunt debordante, poate chiar nu găsim pe net răspunsuri potrivite vârstei sau chiar, calitatea este îndoielnică. Cu spoturile EU ȘI LUMEA nu vei mai fi supărat că minute în șir, copilul tău stă pe net!!!

Cum zboară avionul, Cum știe telefonul unde te afli, Cum funcționează laserul? Cum funcționeaza cuptorul cu microunde? De ce vor fi interzise paiele de plastic? etc. sunt subiectele pe care le am în vedere și sigur, educația civică, subiectele momentului vor fi și ele tratate.

Vă las acum să descoperiți și să vă abonați la canalul YouTube EU ȘI LUMEA.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)