Cum am aflat dintr-o simplă vizită la RDS că, practic, sunt un bou

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Să vă povestesc ce bou sunt uneori. Adică bou de ăla perfect, făcubil din fentă până la ultima copită.
 
Acasă am abonament la RDS de vreo 6 ani. Nu au fost probleme majore în tot acest timp. Adică aș putea spune că a fost totul mai mult decât ok (raportat la ce aud că se întâmplă în piață, nu raportat la perfecțiune, of course).
 
Doar că, ta-na! În urmă cu 3 luni, mă duc să fac o extensie a abonamentului, gen. Adică să mai iau un card de ăla smart și să mai tragă băieții un cablu la erajul inferior, să bag și acolo televizor.
 
Și mă duc la sediul Digi, la de pe Calea Vitan. Și îi explic stimabilei de acolo situația (nuș cum s-a nimerit, dar orice chestiune am avut de discutat cu RDS, tot stimabila a fost interlocutor și totul a fost absolut ok, este important să vă zic asta, chiar nu am avut ce să îi reproșez).
 
Că vreau, pe același contract, să fac și extensia asta. Și să vină costurile suplimentare pe aceeași factură, la aceeași adresă e mail. Practic, să nu se schimbe nimic în relația noastră contractuală, cu excepția prețului, desigur.
 
No problemos”, zice colega și bagă ceva pe tastatură, scoate la imprimantă niște foi și mi le întinde să le semnez. Io întreb din nou (gen, așa, să zic și io ceva) dacă totul rămâne la fel, același contract, alea, alea.
 
Desigur”, vine răspunsul. De la colega cu care – repet – de vreo 6 ani de când interacționez cu ea, nu am avut nici o problemă.
 
Și din acest moment devin io bou. Pentru că NU AM VERIFICAT CONTRACTUL. Am semnat doar și aia e. Bou, cum ziceam. Dar, again, după ce i-am zis ce vreau, stimabilei cu care am interacționat timp de 6 ani, după ce mi-a confirmat de două ori că așa este cum vreau eu, chiar mi-am zis că nu e rocket science să faci modificările alea. Și am semnat. Ca boul. Fără să citesc.
 
Nu s-a schimbat nimic. Nimic absolut. Adică, un picuț așa. În sensul că vineri seara primesc un telefon, iar o doamnă îmi spuen că am facturi restante de 3 luni. Io, surprins, ”doamnă, dar am plătit lună de lună, prin bancă, o să verific...”.
 
Și am verificat. Doar că, între timp, RDS mi-a tăiat cablul. Fără nici o avertizare prealabilă. Fără nici o factură trimisă, nici prin poștă, nici digital.
 
Mă duc azi, adică sâmbătă, iar la sediu. Să lămuresc situația. Nu mai era colega, aia cu care am interacționat ok de vreo 6 ani. Era altă stimabilă.
 
Îi explic situația. Ea se încruntă, în timp ce se uita pe calculator. Îmi spune că figurează două contracte pe adresa asta, unul pe numele meu, altul pe numele meu.
 
Wait, what? Două contracte pe aceeași adresă. Pe nume diferite. În condițiile în care v-am raportat discuția de mai sus.
 
Întreb de ce, totuși, mi-au tăiat serviciile fără să fiu anunțat. Dă din umeri stingherită.
 
Simt că încep să mă enervez, ridic un pic tonul (nu e ok să fac asta, știu, dar e greu să îmi schimb feng shuiul ăsta…), la care stimabila contra-atacă perfect: ”Dar dumneavoastră nu v-ați uitat la ce semnați?”.
 
Zmetie perfectă. Upercut superb. Salată fix în freză.
 
Căci stimabila avea dreptate: am fost un bou. Un mare bou. Pentru că am crezut că nu e rocket science ce vreau eu în relația cu RDS, de data asta. Și m-am bazat că, dacă timp de 6 ani nu am avut nici o problemă, un asemenea mizilic nu are cum să fie mare mizilic, știți cum zic.
 
Dar credeți că am rezolvat cumva? Nope. Căci stimabila care era de serviciu azi, sâmbătă, mi-a zis că ea nu are ce să facă. În sensul să lămurim situația și să am UN SINGUR CONTRACT la adresă. Și mi-a zis să vin luni. Și să vorbesc cu cealaltă colegă.
 
Aveți fix o variantă de ghicit: cu ce colegă credeți că o să mă văd luni, când o să vin din nou la sediu? Well…
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Cum am aflat dintr-o simplă vizită la RDS că, practic, sunt un bou”

  1. Nu exista o perioada de gratie de la semnarea unui contract in care poti anula in caz ca te razgandesti sau gasesti o oferta mai buna? Sau daca vrei sa citesti ce ai semnat mai tarziu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)