Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

One Jazz Baia Mare – toate informațiile

One Jazz Festival din Baia Mare este o ispravă a unui tovarăș vechi, Eduard Keller, la care am simțit fără echivoc și intens că este musai să ajung! Drept pentru care am fost în Baia Mare, pe 9 și 10 noiembrie 2018, la locul faptei, adică Teatrul Municipal :)

Testimoniale din partea artiștilor care au cântat la prima ediție:

“It was actually the best festival we’ve ever played on! I wanted to say thank you to all involved in organizing it. You did such a great job! My wife is a cultural manager, so I know what a professional organization of a festival means, and we deeply appreciated it” – Esad Halilovic, drummer, composer and leader of Dusha Connection (Austria)

”M-am simţit extraordinar de bine la acest festival. Am rămas foarte plăcut surprins de organizare: sunet foarte bun, oameni foarte primitori, public foarte rafinat şi receptiv, iar organizarea per total a fost la standardele pe care le întâlnesc la festivalurile internaţionale la care am participat de-a lungul anilor. Susţin cu toată încrederea acest festival, pentru că merită să existe mult timp de cum încolo. Mulţumim lui Eddy Keller de invitaţie şi felicitări întregii echipe “One Jazz Festival” – Sorin Zlat, pianist de jazz, compozitor, orchestrator

„De-a lungul vieții mele am văzut multe locuri și am participat la numeroase festivaluri de prestigiu, atât în Europa cât și peste Ocean. Cu toate astea, în puține locuri mi-a fost dat să văd o pregătire atât de bună ca la One Jazz Festival, mă refer atât din punct de vedere al pregătirii tehnice, cât și la modul în care am fost întâmpinați și tratați, prietenos și familial, specific festivalului. Mulțumesc pentru experiența trăită și pentru faptul că am putut face parte din acest festival. Sper ca într-un timp cât mai scurt să putem repeta această experiență extraordinară” – Horváth „Pluto” József, basist, cel mai bun basist European (2001).


Și, pentru că deși am peste 20 de ani de când stau în București eu tot ardelenește fac lucrurile, am zis să vă dau în acest articol cam tot ce trebuie să știți despre One Jazz. Ca să vă dau motive în plus să veniți să vă bucurați de un jazz de calitate.

Organizatorice

Organizatorul Festivalului: Asociația One Sound (contact: info@onejazz.ro, 0720-016.925)

Prezentatorul festivalului: Florian Lungu. De prisos să adaug ceva, zic, este? :)

Locație: Teatrul Municipal Baia Mare, str. Crișan nr. 8

Când: 9 și 10 noiembrie, 2018, spectacolele încep la ora 19.00

Cât costă biletele la One Jazz

Puteți cumpăra bilete de aici. Un bilet costă 50 de lei pe zi. Sau puteți opta (recomandabil, economisiți per total zile și, cumva, sunteți ”obligați” să veniți în toate serile :D) pentru un abonament pentru cele două zile, care face 85 de lei.

Cine cântă la One Jazz

Am selectat pentru voi, pe criterii totalmente subiective (așa cum face orice iubitor de muzică, de altfel), câteva piese din repretoriul celor care vor cânta și ne vor încânta (iată că v-am pleznit și cu șablonul ăsta :D) în timpul One Jazz Baia Mare, 9-11 noiembrie 2018. Cu câte o scurtă descriere pentru fiecare trupă/artist, așa, ca o punere în context (a se citi laudă la adresa lor :D).

Aveți opțiunea să le ascultați pe fiecare în parte sau, pentru cei care folosesc YouTube pe sistem de muzică de fond, gen, am făcut un playlist chiar la finalul artiolului, îi dați play și gata, aveți câteva (destule!) piese de jazz de calitate, cântat de aceiași muzicieni, pe care puteți să îi vedeți la One Jazz.

Cu mențiunea că nu știu dacă o să auzim pe scena One Jazz fix aceleași piese pe care vi le propun aici, dar ideea cu bucățile pe care le-am selectat este să vă faceți o… idee :D

Sorin Zlat Trio (România/Brazilia)
Cântă pe scena One Jazz vineri, de la ora 19.00

Sorin Zlat Trio a luat ființă în anul 2008. În prezent componența grupului este următoarea: Sorin Zlat (pian și lider), Michael Acker (contrabas) si Matheus Jardin din Brazilia (tobe). La concertele pe care le-au susținut în România, Europa și S.U.A grupul încântă publicul cu compoziții originale de pe albumul “Endurance”, standarde de jazz reorchestrate în maniera proprie și lucrări noi, ce vor apărea pe următorul disc care va fi lansat în toamna acestui an.

Liderul trupei este Sorin Zlat (pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator), unul dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz ai momentului. Printre numeroasele premii câştigate de către Sorin, menţionăm Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Jacksonville, Florida, Statele Unite ale Americii (2015) (primul pianist de origine română, dar şi primul pianist internaţional care a câştigat marele premiu la cel mai prestigios concurs de pian solo din S.U.A), Marele Premiu in cadrul Competiţiei de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Montreux (2015). Invitat ca headliner la Jacksonville Jazz Festival, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Aleander Trio, Gregory Porter, Richard Bona, Lalah Hathaway si mulți alții.

Balogh Roland & Finucci Bros Quartet
Cântă pe scena One Jazz vineri, de la ora 20.30

Finucci Bros Quartet este o trupă care există din 2009 sub conducerea lui Roland Balogh. Roland este câștigător în anul 2009 al concursului de chitară din cadrului celebrului festival de jazz de la Montreux și prezent în top 5 ai celor mai buni chitariști ai anului 2015 în New York; pianistul trupei este Zoltán, fratele lui geamăn, care a obținut în anul 2007 locul 3 la concursul de pian din cadrul aceluiași festival. În anul 2015, Roland a câștigat premiul 2 al competiției de chitară jazz Wes Montgomery din New York, președintele juriului fiind Pat Martino.

Ultimul succes al carierei lui Roland a fost in 2016, atunci când a obținut marele premiu în cadrul competiției de chitară jazz Six String Theory din Los Angeles. Printre membrii juriului s-au numărat unii dintre cei mai renumiți chitariști de jazz din lume, precum Pat Martino, John Scofield, Mike Stern, Lee Ritenour și Nir Felder. Alături de frații Balogh vor urca pe scena festivalului alți doi muzicieni extrem de talentați, Horváth “Pluto” József la chitară bas și Bordás József la baterie.

Dusha Connection
Cântă pe scena One Jazz sâmbătă, de la ora 19.00

Deschiși către toate stilurile, aceștia combină cele mai diferite elemente de o manieră pasională, absolut inimitabilă. Trio-ul se inspiră din tezaurul jazzistic și își amestecă rădăcinile muzicale, lăsând spațiu creșterii. Austriacul. Slavul. Italianul. Elemente care se amestecă într-o compoziție care dă frâu libertății improvizatorice. Trio-ul a atras în mod special atenția cu noul său album, MERAK. Prezentarea CD-ului a avut loc în faimosul club de jazz Porgy & Bess din Viena, urmând apoi câteva recitaluri la festivaluri renumite precum Jazz Plaza International Festival of Havana, RARA Festival din Italia și Petrovac Jazz Fest din Montenegro, urmând concertul din această toamnă, la HongKong Jazz Festival.

Cu “Merak”, Esad Halilovic (baterie), Maximilian Tschida (baterie) și Alessandro Vicard (contrabas) au scos un album care dovedește faptul că jazzul clasic poate avea un sound atemporal, nicidecum vechi și cenușiu. Sound-ul generat de Esad Halilovic şi de partenerii săi este plin de melodii tulburătoare, de solo-uri pline de îndrăzneală și virtuozitate, turnúri și ruperi surprinzătoare, experimente neconvenționale și construcții electrizante.

Alex Calancea Band
Cântă pe scena One Jazz sâmbătă, de la ora 20.30

Alex Calancea Band, compus din Alex Calancea (chitară bas și lider), Serghei Ivanov (pian, keyboards), Sergiu Vatavu (chitară) și Nickel Russu (tobe), aduce un suflu nou și creativ pe scena muzicii românești. “Alex Calancea Band este o fuziune naturală unde poți auzi groove-urile de Drum’n’Bass și pasajele clasice împletite cu folclorul distorsionat, improvizate cu mare implicare și precizie. Toate sunt mișcate de un puls de energie care anulează distanța dintre liniște și culminațiile psihedelice,” spune liderul formației, Alexandrin Calancea, unul dintre cei mai apreciați basiști și aranjori din Republica Moldova.

În 2017, Alex Calancea Band lansează albumul “Basul capricios”. La Gala Premiilor de jazz-Premiile MUZZA pe 2017 Alex Calancea Band a obținut de trei premii: Muzicianul anului, Formația anului și CD-ul anului pentru “BASUL CAPRICIOS”. Au susţinut concerte la cele mai renumite festivaluri din țară cum ar fi Gărâna Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, JazzTM din Timișoara și Jazz in The Park din Cluj Napoca. În 2018, Alex Calancea Band a aniversat zece ani de activitate printr-o serie de concerte la Haga, Bruxelles, Barcelona și Atena.

Playlistul despre care vă spuneam, dați-i play liniștiți și bucurați-vă de o muzică de calitate…

one jazz

2 comentarii la “One Jazz Baia Mare – toate informațiile

  1. alina rad Reply

    Hei, mai știi cum am scris eu pe blogul tău mai demult că-s blogger al Teatrului Municipal? guess what? Lucrez acolo (aici) acum, în departamentul de proiecte culturale și PR. Ne vedem :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.