Haideți la concertele #SupportYourLocalBands!

Foarte tare idea cu #SupportYourLocalBands! Oficial sună așa: este primul festival dedicat lansării și susținerii muzicii underground din scena românească și se doreste a deveni o rampă de lansare pentru artiștii tineri, talentați dar încă prea puțin cunoscuți publicului larg.

Ce am înțeles eu din asta? Că există niște oameni, din management și din trupele consacrate, care chiar cred nu doar că trebuie să încurajeze trupele tinere, ba chiar cred că fără să vină alții din urmă o să ajungă să cânte într-o nișă, nu într-o industrie.

Sunt oameni care izbucnesc într-un râs amar când îi întreabă unii ”dar nu vă este frică de ăștia tineri că o să vă ia fața și o să prindă mai multe concerte?”.

Și nu râd de cei tineri, de cei mici, ci râd pentru că asta este o spaimă doar pentru cei care 1. nu înțeleg decât din goana bicicletei electrice care-i faza cu industria muzicală 2. nu înțeleg că ăia tineri nu doar că nu îi încurcă pe cei bătrâni, ba chiar îi ajută să crească interesul pentru muzică, în general.

În fine, este mult de discutat pe acest subiect. Așa că mă opresc aici. Și vă dau informațiile de mai jos despre ceea ce eu consider că este o excelentă inițiativă. Și la care vă invit să participați. Să veniți la concerte. Să spuneți altora despre concerte și despre inițiativă. Să dați de veste mai departe. Ca să fiți și voi parte din această ispravă, pe care, dacă nu o sprijnim, măcar să nu o încurcăm, știți cum zic… :)

Eu o să ajung în ziua a doua (vezi mai jos programul pe toate zilele), la ai mei de la byron, care cântă în deschidere pentru Dl Goe și Pinholes. Și o să mai iau și pe alții cu mine, desigur. Și aș vrea să văd mulți dintre voi pe acolo. Să ne bucurăm de muzică. De bere. De o seară faină cu oameni faini, gen :)

De ce #SupportYourLocalBands?

Pentru că deși ne aflăm la apogeul transmiterii informației, iar în România există zeci de mii de muzicieni și probabil câteva mii de trupe sau artiști solo, constatăm un monopol cultural muzical în cadrul mijloacelor media, ce ne menține încorsetați în aceleași tipare fonografice.

Dacă dăm un simplu search pe Google asupra muzicii din România vom vedea aceleași nume, dacă deschidem radio-ul vom auzi același sound, dacă mergem în locațiile de eveniment, aceiași artiști. Prin urmare, fără a exista intenția de a nega calitatea muzicală sau umană a artiștilor ajunși în mainstream, considerăm că piața are nevoie de un flux constant de artiști, trupe și piese noi, iar underground-ul este cel mai bun loc pentru săpat și găsit comori muzicale.

Asadar, va asteptam in perioada 15 – 19 octombrie să descoperiți și susțineți noul val al muzicii underground. Ne bucurăm să îi avem alături de noi în această inițiativă pe Șuie Paparude, Byron, E.M.I.L., Omul cu Șobolani și The Mono Jacks, care își vor susține și încuraja colegii mai mici din postura de opening acts.

Programul complet pe zile poate fi accesat pe pagina Facebook a festivalului, iar abonamentele și biletele de o zi sunt disponibile în rețeaua Entertix
– abonamente Early Bird: 150 lei
– bilete de o zi Early Bird: 50 lei

Progam pe zile

Ziua 1 @Expirat– Suie Paparude opening for Alex & The Fat Penguins si Am fost la Munte si mi-a placut

Ziua 2 @ Quantic – byron opening for Dl Goe si Pinholes

Ziua 3 @ Control – EMIL opening for :umbra si Fried Friend

Ziua 4 @ fabrica – OCS opening for Blue 420 si Baby Elvis

Ziua 5 @ Mojo – The Mono Jacks opening for Gramofone si The Speakers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.