Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Tabella.ro, siteul unde puteți genera gratuit facturi, devize, foi de parcurs și alte documente

Din când în când, așa cum cei mai atenți dintre voi pot lesne să observe, îmi fac timp să mă opresc un pic din viteza cu care îmi gestionez activitatea de blogger (peste 13.000 de articole scrise, știți cum zic…) și de mare șef de trib la agenția digitală Kooperativa 2.0 (am făcut peste 500 de campanii alături de colegii mei, deci cam știm cât este ceasul, zic) ca să vă spun despre anumite inițiative, start-upuri sau cum vreți voi să le ziceți care, cumva, mi-au făcut cu ochiul.

Desigur, nu fac asta la viteza cu care aș vrea, dar, pe de altă parte, la cum sunt vremurile acum, bine că mă mișc și la ritmul ăsta!

Astăzi a venit rândul, ca să zic așa, celor de la Tabella.ro. Care este un site despre care, decât să vă scriu eu cam tot aceleași lucruri, mai bine citiți pe Startup Cafe ce și cum, că bine au zis colegii acolo. Pe scurt vă zic și eu: este un site unde puteți genera gratuit tot felul de documente (facturi, devize, foi de parcurs etc).

L-am rugat pe Bogdan Sturza, unul din inițiatori proiectului, să îmi răspundă la câteva întrebări pe mail. Așa că am încropit un mic interviu, care să vă ajute să înțelegeți mai multe. Enjoy.

Cristian China-Birta: Spune-ne câte ceva despre tine, așa, pe scurt, căci avem treabă :D

Bogdan Sturza: am purtat toate palariile din software developmet life cycle. Folosesc acest skillset sa ajung la product market fit. Imi ocup timpul facand experimente de software design si usability. Cel mai mult imi place sa lucrez dimineata, pana se trezeste planeta. Consum multa nicotina, dar nu fumez. People i look up to sunt Paul Graham si Sam Altman.

De unde a venit ideea, ce nevoie rezolva?

A fost foarte enervant pentru mine sa vad ca aproape orice document vrei sa il faci pe net, ai nevoie de descarcare, de cont sau de instalare. Eu lucrez si de pe un chromebook/iOS si vreau doar sa completez un form. Apoi am descoperit ca nu sunt singurul cu problema asta. Avand skills si echipa necesara pentru a crea un produs, nu am stat pe ganduri si l am construit.

Care este profilul userului vostru?

Din analytics reiese ca de la 18-65 de ani toata lumea ne foloseste. Nu ai nevoie sa intelegi nimic despre software ca sa faci un document. Doar trebuie sa ai datele la indemana. Putem spune ca este atat de usor ca pana si un semianalfabet ne poate folosi platforma.

Ce feedback ati avut pana acum?

Foarte pozitiv si primim multe cereri de documente saptamanal. Nu facem fata momentan, dar o sa reusim sa le facem pe toate.

De ce este gratis? Cum faceti voi bani?

Momentan nu facem bani din acest produs. Hai sa o luam asa. Vine un strain la tine, care vrea sa se angajeze, nu are multa scoala omu, ii s a cerut un CV si el nu are un calculator. Vine la tine si te roaga sa ii dai 3 minute sa il ajuti sa si faca un CV. Tu ai mai facut cel putin unu, asa ca ii pui cateva intrebari si il completezi. Omul pleaca multumit si tu ai satisfactia ca ai ajutat pe cineva, care poate are guri de hranit. Cati bani ii ceri? La fel e si pentru restul documentelor.

Care o sa fie etapele de dezvoltare, ce features o sa mai puneti?

Momentan ne dezvoltam pe orizontala si vrem sa vedem care tipuri de documente au cea mai mare piata unde putem avea impact maxim. Suntem la stadiul de experiment si inca nu dezvoltam pe verticla.

Aveti o strategie de atragere de investitii? Sau de exit?

Da, suntem in discutii de finantare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.