100 de burse de la Rompetrol pentru elevii de liceu și pentru studenții din Ploiești, Constanța și București!

Ce vremuri faine trăiesc tinerii de azi… Câte oportunități, câte șanse în viață, câtă deschidere din partea companiilor… Vorbesc despre cei care vor să urmeze o carieră într-o companie. Și pentru care acum, repet, vremurile sunt foarte, foarte bune.

Și nu vorbesc doar dintr-o perspectivă nostalgică (nu are rost să începem acum cu faze de genul ”pe vremea mea…”), ci doar dintr-una care vine din experiența mea de om de 43 de ani, care am prins niște vremuri în care posibilitatea de a obține un job era minimă spre zero în multe industrii…

Să discutăm aplicat, așa cum îmi place mie. Și să vă spun despre cele 100 de burse pentru elevi de liceu și pentru tineri, pe care o să le ofere Rompetrol, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Cu mențiunea că programul de burse se adresează elevilor de liceu și studenților din Ploiești, Constanța și București ce urmează studii în domeniile de mai jos:

– Profil liceu: chimie, mecanică, electric, automatizări.

– Profil universitar: chimie, inginerie mecanică și electrică, energetică, petrol & gaze (ingineria petrolului si gazelor, tehnologia petrolului și petrochimie, prelucrarea petrolului si petrochimie), economie, construcții.

Dacă vi se pare ciudat că am început acest text vorbind despre joburi, despre carieră și acum vă spun despre burse, să nu vi se pară. Pentru că lucrurile se leagă mult mai bine și mai profund decât pare la prima vedere.

Romanii din antichitate aveau un concept pe care îl numeau cursus honorum. Care înseamna ceea ce acum putem numi un plan de carieră, cu etapele pe care un aspirant trebuia să le bifeze și cu durata fiecărei etape. Sigur că atunci era vorba despre o carieră în politică și în administrație, dar putem extinde acest concept în zilele noastre și pe zona de business.

Ei bine, din această perspectivă de cursus honorum, eu aș vedea mai multe etape pentru tinerii de liceu și de facultate, care vor o carieră într-o companie mare: burse, internship, angajare, promovare în funcție.

După cum vedeți, bursele sunt prima etapă din acest plan de carieră. Pentru că ele 1. te provoacă să îți faci un dosar (vei vedea, în timp, cât de important este acest aspect), te învață cum să te promovezi (de multe ori cum spui ceva face diferența) 2. îți o feră confirmarea că ceea ce faci este bine și că, practic, poți să mergi înainte pe drumul pe care și l-ai ales.

Etapa de internship (vă recomand să citiți acest articol și acest articol) este una care vine firesc. Și care te ajută nu doar să aprofundezi cunoștințele pe care le-ai acumulat până atunci și să înveți multe lucruri noi, ci să și înțelegi dacă te potrivești sau nu cu jobul despre care credeai că îți este potrivit. Iar asta, dragilor, este teribil de important ca să pornești la drum cum se cuvine.

Despre angajare și promovarea în funcție o să discutăm altă dată. Pentru că până să ajungeți în acel moment este mult de muncă :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “100 de burse de la Rompetrol pentru elevii de liceu și pentru studenții din Ploiești, Constanța și București!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)