Iată o idee faină pentru părinții din Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia, Sebeș și Sibiu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Dragi părinți care citiți aceste rânduri, haideți să facem un test: chemați-vă copilul și întrebați-l ce părere are despre clipul de mai jos. După care mai vorbim :D

Este că măcar un pic, așa, v-au prins și pe voi versurile, dragi părinți? Mă rog, nu versurile în sine (probabil sunteți puțini care o ”ardeți” cu hip-hop de genul ăsta), ci mesajele pe care le transmit aceste versuri. Și care sunt pentru orice vârstă foarte bune.

Și acum încercați să vă aduceți aminte ce știați voi pe aceste subiecte financiare când erați de vârsta copilului vostru. Dap, exact: praf stelar eram noi, cei din generația asta mai trecută, când venea vorba despre ceea ce îndeobște se numește astăzi educație financiară.

Și câtă dreptate au avut cei care au zis, la un moment dat, că așa ar trebui să se numească. Câtă dreptate au avut să pună ”educație” în această sintagmă. Pentru că fix despre asta este vorba: despre a învăța permanent, indiferent de vârstă, despre cum să gestionezi banul personal și al familiei, ca să o zic pe șleau.

Copiii din ziua de azi au tare multe oportunități. Doar că trebuie să mai și afle despre ele. Iar aici ar cam trebui să intervenim noi, părinții.

Adică să facem cumva astfel încât, printre toate lucrurile la care este expus un prunc în vremea asta, să mai introducem și partea aceasta de educația financiară. Care mai ales pentru ei, care vor trăi când vor fi mari într-o lume muuuuult mai complicată decât cea de-acum, s-ar putea să facă diferența dintre a trăi bine sau doar ok, dacă nu cumva rău.

O astfel de oportunitate, pe care vă recomand să nu o ratați, este Școala de Bani Pe Roți, un foarte curajos și binevenit proiect național de educație financiară itinerantă al BCR. Apropo, au început înscrierile pentru Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia, Sebeș și Sibiu.

Ce se întâmplă în cadrul proiectului: copiii între 7 și 14 ani învață, practic, cum circulă banii prin lume, cum să facă economii și cum să gestioneze un buget, realizând toate acestea cu ajutorul unor jocuri desfășurate în cadrul atelierelor de educație financiară.

Adică, mai direct, copiii se urcă într-un camion numit FLiP (vedeți filmul de mai jos), unde o să petreacă aproximativ o oră și jumătate, în cadrul unui tur interactiv, dacă vreți, prin care vor fi provocați să răspundă la mai multe întrebări, să discute despre ce înseamnă gestionarea corectă a banilor și alte subiecte din această zonă.

Vă recomand să intrați de pe acum pe site să vă înscrieți, pentru că se dau ca pâinea caldă intervalele orare în care puteți să mergeți cu copiii :)

Pe scurt (pe foarte scurt, chiar), cam așa arată camionul FLiP. V-am dat doar de poftă, dacă vreți imaginile astea :D Cu recomandarea să vă înscrieți copiii să facă această vizită, dacă sunteți din Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia, Sebeș și Sibiu.

O să vedeți că o să înțeleagă un pic mai bine care-i faza cu finanțele personale și ale familiei. Iar ”picul” ăsta de mai bine cândva, în viitor, s-ar putea să facă diferența dintre o viață ok și una foarte frumoasă

Așa, ca o punere în context despre ce înseamnă pentru cei de la BCR acest foarte fain proiect, realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România:  în ultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Iar pe parte de ”kilometraj”, în 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani, Suceava, Baia Mare, Bistrița și Cluj-Napoca.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Iată o idee faină pentru părinții din Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia, Sebeș și Sibiu”

  1. Ana Porumbăceanu

    Salutare. O idee super buna, am dat e veste la toata clasa. Ar mai fi ceva, Cristi. Dupa ce fac inscrierea nu apare nici un mesaj de confirmare ca am realizat inscrierea (cu succes). O fi bine, o fi rau…!?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)