Future Jobs Finder – platforma care te ajută să înțelegi ce job ți se potrivește prin teste psihometrice

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Future Jobs Finder este o platformă lansată de Vodafone pe care, mai ales dacă ești tânăr la început de drum profesional, merită să intri și să îți faci testele psihometrice de acolo. Da, știu, poate o denumire cam pretențioasă au aceste teste, dar lăsați în pace denumirea și concentrați-vă pe ce vă oferă: vă ajută să înțelegeți cam ce joburi vi s-ar potrivi în această economie digitală în funcție de aptitudinile și interesele voastre.

future jobs finderDupă ce completați testul de pe site, care durează vreo 5 minute cu tot cu logare, o să primiți și niște recomandări de joburi. S-ar putea ca unele să vă surprindă. Adică să vă ziceți în gând ”cum să îmi recomande așa ceva, nu mi se potrivește!”. Eu vă recomand să stați un pic să cugetați. Căci, dacă faceți asta, o să vedeți că are muuultă logică recomandarea pe care v-a făcut-o platforma. Multă rău.

Algoritmul pe care se bazează testarea și recomandarea potențialelor joburi pentru voi pleacă tocmai de la ce ziceți voi despre voi și în funcție de asta vă face un fel de profil psihologic (așa, în mare, ca punct de plecare), care – piața de resurse umane o spune – se potrivește cu anumite joburi. Că voi nu v-ați gândit până acum la joburile astea, aici este altă discuție. Dar chiar vă recomand să stați un pic să cugetați.

Vă dau și informațiile oficiale despre platformă primite de la Vodafone.

Noua platformă Future Jobs Finder include o serie de scurte teste psihometrice menite să identifice aptitudinile și interesele fiecărui utilizator, apoi să le organizeze pe categorii, într-o listă de joburi specifice economiei digitale.

Platforma identifică, de asemenea, oportunitățile de angajare, integrate de platforma globală Indeed, cel mai mare motor de căutare de locuri de muncă din lume, inclusiv poziții locale și internaționale în cadrul Vodafone.

Utilizatorii au acces la cursuri online relevante pentru formarea de abilități digitale, multe dintre acestea disponibile gratuit, și primesc un rezumat al propriilor aptitudini și interese, pe care îl pot folosi în CV sau când aplică pentru un loc de muncă.

În prima săptămână de la lansare, aproximativ 4.000 de români au completat sesiunile de întrebări pe versiunea locală a platformei Future Jobs Finder, ceea ce demonstrează un interes ridicat al noii generații pentru identificarea oportunităților de carieră și față de pregătirea pentru economia digitală. Ca parte a acestei inițiative internaționale, cea mai mare de acest tip din lume, Vodafone România le oferă tinerilor un suport accesibil, ușor de folosit, pentru a le ghida primii pași către o carieră interesantă în domeniile digitale”, a declarat Florin Petrescu, HR Director, Vodafone România.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Future Jobs Finder – platforma care te ajută să înțelegi ce job ți se potrivește prin teste psihometrice”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)