Cum ar fi să dea și parlamentarii BACul? Că tot fac ei legile educației, vorba aia

Urmăresc ce se întâmplă în politica noastră atâta cât să fiu informat. Adică să nu cadă Guvernul și io să nu știu. Gen. Mi-am impus să fac asta, am hotărât eu cu de la mine putere să nu mă las expus decât în foarte, foarte, foarte, mică măsură la ceea ce îndeobște se numește mizeria politica. O mizerie care a căpătat iz de putoare oribilă în ultimii ani.

În fine, asta este altă discuție. Ce am vrut eu să vă spun, de fapt, este că ce vedeți în titlu chiar am propus. Într-o emisiune la Digi 24. În care am fost invitat să vorbesc despre altele, dar a apărut și chestiunea educației ca subiect. Și am lansat exact propunerea asta: să dea parlamentarii BACul.

Pe o logică simplă: ei trebuie să facă legi pentru educație și ar fi cam penibil ca tocmai ei să nu poată trece BACul pe care îl impun, prin lege, să fie trecut de copiii noștri.

Evident, propunerea este de un retorism absolut. Pentru că nu ne-ar ajuta să aflăm că mulți dintre parlamentarii noștri sunt analfabeți. Sau să aflăm că sunt vreo 7 dintre ei care ar lua 10 cu steluță la BAC, dar în rest, pe parte legislativă (ceea ce trebuie să facă în Parlament!) sunt praf de coacăze. Dar putem și noi discuta, vorba aia, să ne dăm oful…

Pe de altă parte, știu, mai bine am povesti despre niște prevederi legislative care chiar ne ajută. Cum ar fi ceea ce sunt absolut sigur că mulți dintre voi nu știați: aveți dreptul legal să primiți mașină la schimb dacă sunteți implicați ca parte păgubită într-un accident auto. Dap, este literă de lege, cum ar veni. Eu habar nu avem. Dar acum știu. Ceea ce vă recomand și vouă.

Nu se întâmplă doar lucruri nașpa în România noastră. Doar că cele bune sunt acoperite de un morman de mizerii și trebuie să ne apucă de săpat ca lumea să le descoperim. Dar merită, chiar merită. Eu îmi propun să fac asta mai des. Pentru că merită. Chiar merită.

Emisiunea integrală unde am propus chestiunea cu BACul pentru parlamentati. Eu intru de la minutul 15.

2 comentarii la “Cum ar fi să dea și parlamentarii BACul? Că tot fac ei legile educației, vorba aia

  1. Bianca Reply

    Asta e chiar hate speech, practic 90% din parlamentari ar fi trimisi acasa daca ar da bacu :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.