Cum ar fi să dea și parlamentarii BACul? Că tot fac ei legile educației, vorba aia

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Urmăresc ce se întâmplă în politica noastră atâta cât să fiu informat. Adică să nu cadă Guvernul și io să nu știu. Gen. Mi-am impus să fac asta, am hotărât eu cu de la mine putere să nu mă las expus decât în foarte, foarte, foarte, mică măsură la ceea ce îndeobște se numește mizeria politica. O mizerie care a căpătat iz de putoare oribilă în ultimii ani.

În fine, asta este altă discuție. Ce am vrut eu să vă spun, de fapt, este că ce vedeți în titlu chiar am propus. Într-o emisiune la Digi 24. În care am fost invitat să vorbesc despre altele, dar a apărut și chestiunea educației ca subiect. Și am lansat exact propunerea asta: să dea parlamentarii BACul.

Pe o logică simplă: ei trebuie să facă legi pentru educație și ar fi cam penibil ca tocmai ei să nu poată trece BACul pe care îl impun, prin lege, să fie trecut de copiii noștri.

Evident, propunerea este de un retorism absolut. Pentru că nu ne-ar ajuta să aflăm că mulți dintre parlamentarii noștri sunt analfabeți. Sau să aflăm că sunt vreo 7 dintre ei care ar lua 10 cu steluță la BAC, dar în rest, pe parte legislativă (ceea ce trebuie să facă în Parlament!) sunt praf de coacăze. Dar putem și noi discuta, vorba aia, să ne dăm oful…

Pe de altă parte, știu, mai bine am povesti despre niște prevederi legislative care chiar ne ajută. Cum ar fi ceea ce sunt absolut sigur că mulți dintre voi nu știați: aveți dreptul legal să primiți mașină la schimb dacă sunteți implicați ca parte păgubită într-un accident auto. Dap, este literă de lege, cum ar veni. Eu habar nu avem. Dar acum știu. Ceea ce vă recomand și vouă.

Nu se întâmplă doar lucruri nașpa în România noastră. Doar că cele bune sunt acoperite de un morman de mizerii și trebuie să ne apucă de săpat ca lumea să le descoperim. Dar merită, chiar merită. Eu îmi propun să fac asta mai des. Pentru că merită. Chiar merită.

Emisiunea integrală unde am propus chestiunea cu BACul pentru parlamentati. Eu intru de la minutul 15.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Cum ar fi să dea și parlamentarii BACul? Că tot fac ei legile educației, vorba aia”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)