Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Cere primarului tău să depună dosarul pentru internet gratuit în localitate

Chestiunea este simplă: Comisia Europeană pune la bătaie 120 de milioane de euro pentru municipalități ca să introducă un sistem de free wi-fi, internet gratuit. Sigur, pentru a accesa aceste fonduri trebuie să faci dosarul, să îl depui, să îndeplineși cerințele de acolo, adică este un pic de muncă. Dar beneficiul este unul care ar putea aduce localitatea cu pricina direct în secolul ăsta, ca să zic așa. Și o faci și pe banii altora (iar asta place oricărui primar, din orice formațiune politică).

Cereți primarului vostru să depună dosarul pentru internet gratuit în localitate!

Poate vi se pare ciudat să vă cer asta, dar da-ți voie să vă spun că ați fi de-a dreptul șocați de câți dintre primarii din România habar nu au că există astfel de oportunități. Pe care, pe cale de consecință, le ratează cu o lejeritatea de-a dreptul fenomenală.

De ce se întâmplă asta? Nimeni nu știe cu exactitate. Probabil pentru că nu au relațiile care trebuie în locurile care trebuie și care să le spună despre astfel de fonduri externe. Probabil pentru că în afară de semnătura pe care și-o depun pe tot felul de acte pe care nu le citesc nu citesc nimic altceva, nici pe net, nici în print. Probabil pentru că unii nu vor să se complice cu depus de dosare și alea, alea și preferă să nu zică nimic nimănui despre astfel de oportunități.

Indiferent de motivul pentru care un primar nu știe sau nu vrea să ofere internet gratuit localității care l-a ales, ideea este simplă: obligați-l voi, cetățenii care l-ați votat (și care – speră el… – o să îl votați în continuare) să ia o atitudine. Ori să afle despre acestă posibilitate și să depună dosarul, ori să vă spună de ce nu vrea sau nu poate să depună dosarul. Pentru că este dreptul vostru. Și să îl trageți de mânecă și să fiți informați.

Consultați lista cu localitățile din România care sunt eligibile. Și apoi adresați-vă primarului vostru. Sunt mari șanse ca el să nu știe despre această oportunitate, iar faptul că i-ați spus să vă facă să fiți cea sau cel care a adus internet gratuit în orașul vostru :)

Succes!

2 comentarii la “Cere primarului tău să depună dosarul pentru internet gratuit în localitate

  1. Mihail Reply

    Se vede treaba că încă n-ai învățat cum se mișcă lucrurile (sau cum nu) în sud. Pentru că, dragul meu idealist, în orașul meu (mă rog, un orășel), bunăoară, ani de zile a existat monopol pe daravera asta. Pentru că, ai ghicit, primarul (un agramat notoriu) nu lăsa pe nimeni să vină peste protejații lui. Înțelegi de ce. Așa că internet moca, ba, la noi. Poate la alții, mai prin Ardeal.

    • Cristian China-Birta Reply

      Mda… Eu am zis să anunț acceastă oportunitate. Deși, cum zici, pe unii nici cu tancul nu poți să-i clintești din aranjamentele lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.