Copiii care desenează mașina viitorului pot primi premii grozave!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Unul din lucrurile de nenegociat – ca să le zic așa – pe care le-am învățat de la cei trei copii minunați ai mei este că adevărurile pe care le spun ei în desenele lor sunt printre cele mai frumoase viziuni ale lumii :) Sunt absolut sigur că voi, părinții care îmi faceți onoarea să citiți aceste rânduri, aveți măcar câteva astfel de opere de artă (dacă nu cumva teancuri întregi, vă știu eu :D), la care vă uitați din când în când cu mare drag și vă tot mirați cum de i-a trecut prin minte piticoatei sau piticotului așa ceva. Și mare dreptate aveți, căci copiii sunt pur și simplu minunați atunci când desenează! Mă rog, sunt minunați oricum, dar aici ne referim la desen :)

Copiilor nu le trebuie motive să se apuce de desenat așa de frumos precum o fac. Ei desenează pentru că așa simt, pentru că așa le place. Și ies niște minunății. Cei care, însă, ați făcut niște isprăvi de genul să le sugerați ce să deseneze știți că uneori se întâmplă lucruri magice. Doar să le dați ideea, să îi întrebați dacă pot să deseneze aia sau aialaltă. De multe ori rezultatul vă lasă cu gura căscată. Căci viziunea lor asupra a ceea ce noi, adulții, considerăm că este deja bătut în cuie este deschizătoare de noi lumi :)

Să vă dau un exemplu concret. O provocare, de fapt. O sugestie, dacă vreți. Imaginați-vă ce desene ar putea realiza copiii voștri în cadrul “Dream Car Art Contest” powered by Toyota. Căci tema este una deosebit de ofertantă pentru sufletul și pentru mintea lor de copii minunați: Cum va arăta mașina viitorului?

Spuneți copiilor voștri despre această provocare. Îndemnați-i să deseneze mașina viitorului. Lăsați-i să vă și să ne surprindă cu creativitatea lor.

Există și premii în valoare de 3.000 de lei. Iar câștigătorii celor trei categorii (sub 8 ani, între 8 și 11 ani, între 12 și 15 ani) vor merge în competiția internațională, în care vor participa desene din 79 de țări. Iar premiul cel mare este unul de vis: o excursie în Japonia, toate cheltuielile fiind suportate de Toyota (vă recomand oricum să citiți regulamentul concursului). Aveți timp să trimiteți desenele până pe 15 martie.

Dar premiul cel mai mare este, cred eu, faptul că le oferiți copiilor voștri încă o oportunitate de a vă surprinde cu creativitatea lor. Ok, recunosc, a vorbit mai mult părintele din mine, căci, de fapt, nouă ne oferim această plăcere, de a fi surprinși de cei mici, din nou și din nou. Dar lor le place. Foarte mult chiar. Le place să vină să ne arate ce au desenat și noi să ne topim de dragul lor. Ceea ce vă doresc din tot sufletul :)

Vă dau câteva exemple mai jos despre cum au înțeles copiii care au participat la concurs anii trecuți această provocare. Adică larghețea frumoasă cu care au abordat subiectul. Pentru ei o mașină este mai mult decât este pentru noi. Iar metaforele desenate de ei sunt, de fapt, adevăruri pe care noi, ăștia mari, nu am reușit să le înțelegem până nu ni le-au arătat ei…

PS I-am spus și Patriciei mele (6 ani) despre provocare. Nu a zis nimic. Dar am pus-o pe gânduri. Aștept să văd ce o să deseneze. Vă țin la curent :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Copiii care desenează mașina viitorului pot primi premii grozave!”

  1. noi am început, dar n-a ieşit deloc promiţător! mai încearcă copchilu’, poate reuşeşte să pună pe hîrtie, să deseneze ideile pe care le are în cap şi cu care mă inundă zilnic :)

  2. Azi te-am descoperit si imi place ce citesc.
    Concursul e o provocare pentru a mica a mea de 9 ani si sper sa o prida. Multam fain! Sa ai o zi minunata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)