Testul HIV autoadministrabil, acum în farmacii și online

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Testul HIV autoadministrabil (autotest VIH®) se eliberează fără prescripție medicală și poate fi găsit în farmacii și online pe siteurile farmaciilor. Aceasta este informația principală pe care trebuie să o rețineți. Informații suplimentare, dar utile, vă dau mai jos.

Tare aș vrea să nu vă gândiți la păcătoasa ”mie nu are cum să mi se întâmple așa ceva” căci mai bine să pui tot răul în față în astfel de chestiuni. Nu doar pentru a sta liniștit dacă ai cumva dubii, ca să zic așa, ci pentru că, din punct de vedere medical, cu cât despistezi mai repede dacă ești infectat sau nu, cu atât este mai bine pentru eficacitatea tratamentului.

Așa, ca o punere în context, conform datelor furnizate de Comisia Națională de Luptă Anti-SIDA din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, peste 14.600 de pacienți cu HIV/SIDA sunt înregistrați în România, aproape jumătate dintre aceștia cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani. Din numărul total de pacienți cu HIV/SIDA existenți la nivel național, peste 600 de cazuri au fost depistate pe parcursul anului 2016, în timp ce alți 300 au fost diagnosticați numai în intervalul ianuarie-iunie 2017

Cum vă puteți face testul HIV autoadministrabil?

Răpunsul este: foarte simplu. Pentru că, practic, în cutie găsiți un kit, vă înțepați la deget cu un ac special, trebuie doar o picătură de sânge, după care testul vă dă rezultatul. în aproximativ 15 minute. Atât de simplu funcționează.

Puteți să vedeți la Cristian Florea cât de ușor vă puteți face testul HIV.

Atenție: Testul pentru depistarea HIV, destinat folosirii la domiciliu, este un instrument complementar de screening şi vine în ajutorul persoanelor care vor să se diagnosticheze rapid şi în intimitate. În cazul obținerii unui rezultat pozitiv, este necesară efectuarea unui test de laborator pentru confirmarea diagnosticului.

Pentru fiabilitate maximă a testului autoadministrabil în depistarea infecției cu HIV, trebuie cunoscut faptul că un rezultat negativ obținut in perioada de fereastră serologică (aproximativ 3 luni interval între momentul expunerii la riscul infectării cu virusul și producția de anticorpi care semnalează prezența virusului) nu poate fi luat în considerare.

Acest test autoadministrabil este primul autotest certificat în Uniunea Europeană şi lansat cu mare succes deja în pieţe mari din Europa, precum Franţa şi Italia

Despre campania „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”

Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Mylan desfășoară campania de promovare a importanței testării și depistării precoce a infecției cu HIV, „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”.

Fiecare kit de testare va fi furnizat împreună cu un prospect informativ despre test și utilizarea acestuia, dar și despre servicii de consiliere, puse la dispoziție de către personalul asociaţiei de pacienţi UNOPA. În plus, Mylan oferă farmaciștilor oportunități de instruire, astfel încât testul autoadministrabil pentru depistarea HIV să poată oferi servicii complete.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)