Bitdefender BOX. Să țineți minte acest brand. Pentru că în câteva luni, întreaga lume o să vorbească despre el. Pentru că va fi un produs de securitate informatică vedetă la nivel mondial. Și, de fiecare dată când cineva o să pună mâna pe un Bitdefender BOX, fie că e american, canadian, neamț, fijian sau tongalez, o să vadă scris pe device ”Made in Romania”. Iar România va apărea în mintea oamenilor din întreaga lume asociată cu un produs de calitate, modern, care apără oamenii de amenințările informatice.
Cât contează asta pentru noi, ca români? Ei bine, discuția este amplă. Și cred că depinde în foarte mare măsură de modul în care Româniile noastre personale sunt construite și dezvoltate.
În ceea ce mă privește, sunt foarte mândru că un brand internațional ca Bitdefender (500 de milioane de clienți, 1.300 de angajați) a ales să dezvolte acest produs în România. Chiar dacă vorbim de costuri cu 7% mai mari decât dacă ar fi construit în China, spre exemplu. Și sunt mândru nu de producția în sine, dacă vreți să o zic așa simplist. Ci de faptul că întreaga conducere a companiei, începând cu fondatorul Florin Talpeș, simte că așa trebuie să se întâmple, acest produs să fie ”Made in Romania”.
”Made in Romania”. Așa vor toți de la Bitdefender. Așa simt toți. Dincolo de orice alte calcule de business. Dincolo de evidența financiară care le spune că ar fi mai ieftin să îl producă în altă parte. Dincolo de ironiile unora care nu înțeleg că și de aia România mai are o șansă la normalitate, pentru că sunt oameni ca cei de la Bitdefender pentru care România rămâne încă țara lor, nu doar un spațiu cu populație amorfă.
De aceea sunt mândru de acest produs. Și de aceea îi salut cu mare drag pe cei de la Bitdefender. Și de aceea le mulțumesc, în calitatea mea (căci este o mare calitate!) de român.
Bitdefender BOX se produce la fabrica Zollner din Satu Mare
Am avut ocazia să fiu unul din invitații care am fost în vizită la fabrica Zollner din Satu Mare, ca să vedem cum se face Bitdefender BOX. Am fost în multe fabrici și uzine și hale și ateliere (sunt de mai bine de 10 ani blogger, deci vă dați seama câte am ”pătimit”… :D). Dar ce am văzut la fabrica Zollner m-a impresionat.
Și fabrica în sine (farmacie, vă dați seama; cu durere o spun că era mai curat în halele de acolo decât în cele mai multe din spitalele românești…), și oamenii de acolo (foarte profi, foarte serioși, puși pe treabă), dar cel mai mult mi-a plăcut atenția pe care muncitorii (muncitoarele, de fapt, căci 80% sunt doamne!) o acordau unor detalii ale produsului, care pentru noi, consumatorii, nu înseamnă mai nimic.
Să vă dau un exemplu. Știți folia aia transparentă care este pusă pe produs și pe care o smulgem instant fără să ne intereseze prea tare? Am urmărit o doamnă cum aplica folia pe Bitdefender BOX. Și simțeam că îmi vine să mă duc la ea să îi spun ”lipește-o odată, nu te mai chinui atât, oricum o să o rupem fără să ne pese de cât de mult ai muncit dumneata ca să o pui pe produs!”. Meticulozitatea doamnei pentru o folie atât de puțin lipsită de importanță pentru clientul final m-a impresionat.
Și vin și vă zic: dacă unei folii i se acordă atâta importanță, are rost să vă spun cu câtă grijă se asamblează Bitdefender BOX pe partea de componente smart? Trust me când vă spun că parcă preparau niște medicamente oamenii aceia acolo, atât de atenți și de meticuloși erau.
Cât costă și când se poate cumpăra în România
Prima piață în care produsul ”Made in România” (tot o zic, chiar îmi palce :D) va fi lansat este SUA. După care urmează Canada. România intră în al doilea val de lansare, adică undeva prin martie o să poată fi cumpărat și de la noi. Prețul de listă estimat în acest moment (căci rămâne de văzut ce vrăji mai fac guvernanți…) este de 999 de lei, în care intră deviceul și întreaga suită Total Security de la Bitdefender, mult lăudata la nivel internațional, de altfel.
Oricum, dacă este să ne referim strict la ce înseamnă din punct de vedere al businessului vânzarea produsului în România, ne-ar cuprinde un pic rușinica… Pentru că – zis direct – dacă ne-am uita doar la cifre, la cât de puțin o să cumpere românii, lansarea produsului la noi nu are nici o logică. Doar că aici intervine ce vă spuneam mai sus: dorința celor de la Bitdefender ca acest produs să fie unul românesc. Punct. Indiferent de cât vor vinde aici și de câți bani vor face. Ceea ce mi se pare foarte tare.
Ce este Bitdefender BOX
Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale. Așa mai tehnic spus. Practic ce face este îți protejeze toate deviceurile inteligente pe care le ai acasă de posibile (și foarte probabile) atacuri.
Dacă ți se pare că tu nu ești în zona asta de a fi atacat, hai să îți zic ceva: dacă ai un frigider smart în casă, știi că un hacker poate să intre în sistemul lui și de acolo să preia controlul și asupra altor deviceuri pe care le ai conectate la aceeași rețea wireless la care este conectat frigiderul?
Ca să nu mai vorbim despre ce dezastru ai putea păți dacă ai așa numita ”ușă inteligentă” adică un sistem de închidere informatică a locuinței, care ar putea fi spart de un hacker.
Amenințările acestea ne vizează pe toți. Chiar dacă unii suntem în stare de denial, ca să îi zic așa. Știți voi, sfânta vorbă românească ”nu are cum să mi se întâmple mie, dă-i pace!”. Și o ții așa până, desigur, ți se întâmplă. Și apoi îți pare rău. De aceea, zic, ar fi bine măcar să conștiențizați pericolele acestea moderne și să faceți o minimă analiză a deviceurile prin care, la o adică, un hacker vă poate intra în rețea.
La nivel mondial, într-o casă există cam 17 dispozitive legate la rețea. În România probabil că sunt mai puține. Oricât de puține ar fi, însă, specialiștii spun că 70% dintre ele pot fi lejereanu sparte de un hacker cât de cât bazat. 70% dintre ele! Unele la care – cum e cazul frigiderului – nici măcar nu v-ați gândit că intră pe lista asta.
Cum funcționează Bitdefender BOX
Vă recomand să citiți acest review foarte bun al produsului, din care veți înțelege foarte bine ce și cum.
Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra amenințărilor periculoase și blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.
Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din locuință. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.
Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.
4 thoughts on “Bitdefender BOX sau mândria ”Made in România””
Impresionant articol. Sunt in domeniu si cred ca ideea e super. Am sa citesc mai mult despre produs si am sa il promovez ca un must have pt toti cei care nu stiu la ce sunt expusi avand tot felul de smart device-uri prin casa.
Într-o notă de umor , n-ar putea oare Bitdefender să scoată un produs care să ne apere de clasa politică trădătoare si coruptă din România ? Răul cumulat din toate punctele de vedere din ultimii 27 de ani si hotiile lor este mai mare decat răul din toată istoria acestui teritoriu de până în 1989…si asta pe fondul unei populații decimate de exodul celor capabili si al apatiei celor rămaşi . Sigur , este îmbucurător orice succes romanesc , dar este ca un ghiocel pe un camp imens acoperit cu zăpadă…
În aceeași notă de umor, vă răspund: Bitdefender este o companie modernă de protecție informatică, nu Dumnezeu :))
Nu cred că e musai să scrie Bitdefender® pe topor…. cred că ne descurcăm și cu unul Adidas