Știți câți bărbați din România își ajută doamnele la spălatul hainelor?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Aș vrea tare mult ca cei mai mulți dintre domnii care citesc aceste rânduri să se regăsească în ele. Și să dea din cap aprobator, pe sistem de ”da, stimabile, cam așa și eu prin casă”. Adică să fiu sigur, sigur că nu sunt singur :D

Eu sunt spălătorul oficial de vase al casei. Aș putea să îmi fac un tricou cu asta :D Nu că nu am avea mașină de spălat vase, desigur, dar tot mă dedau din când în când la această activitate. Pentru că, simplu spus, îmi place. Mă relaxează. Nu știu de ce. Probabil că are legătură cu acel sentiment de ”acasă”, care înseamnă că sunt alături de familia mea, lucru sfânt pentru mine.

Foto: Lautaro Andreani

Pe partea de spălat de haine, însă, chestiunea este diferită. Adică o ajut pe doamna mea. Dar nu sunt fan (ca să nu o zic mai rău…). Adică ea sortează și pune hainele la spălat în mașină, iar eu le întind și, când nu uit :D; le și împătur după ce se uscă. Dar, bref, sunt pe treabă!

Dacă mă întrebați când am început această împărțire a sarcinilor, nu aș putea să vă spun. Probabil că imediat după ce ne-am mutat împreună, adică în urmă cu mai bine de 20 de ani. Ca o formă de respect din partea mea. Ca o formă de asumat că suntem un cuplu, nu doar doi oameni care stau împreună. Mă rog, cel puțin așa văd eu lucrurile. E doamna sufletului meu, e mama copiilor mei, cum să nu fiu alături de ea în tot ce face și ea alături de mine în tot ce fac eu? :)

Știu că există bărbați care consideră că activități de astea gen spălat vase sau spălat haine sunt sub demintatea lor. Dar nu au nici o problemă să le considere activități perfecte, deci demne, pentru activitatea soțiilor lor. Pe care, nu-i așa, le iubesc, ba chiar le adoră pe alocuri. Doar mie mi se pare că ceva nu pușcă? Adică îți iubești nevasta, dar ce consideri că e nedemn pentru tine, e absolut ok să facă ea. Well…

Din fericire, există un studiu recent, care ne arată că sunt din ce în ce mai mulți bărbați care se implică în activitățile casnice așa cum se cuvine. Să vă dau câteva concluzii din acest studiu, inițiat de un mare cunoscător în ale detergenților, brandul DERO.

Majoritatea femeilor din România dedică peste 10 ore pe săptămână treburilor casnice, în timp ce majoritatea bărbaților dedică între 2 și 4 ore acelorași responsabilități.

La capitolul preferințe în materie de treburi casnice, 65% dintre femei au declarat că le face plăcere să se ocupe de spălatul hainelor. Chiar dacă și-ar dori să împartă această responsabilitate cu partenerii lor, 47,1% dintre femeile din România declară că partenerii lor nu se implică mai mult în spălatul hainelor pentru că nu le place această responsabilitate, în timp ce 31,16% spun că partenerii lor consideră spălatul hainelor drept o treabă de gospodină.

În același timp însă, majoritatea bărbaților din România (62,88%) declară că ar fi dispuși să se implice mai mult în spălatul hainelor pentru ca partenerele lor să aibă mai mult timp pentru ele sau pentru cuplu, iar 15,03% dintre aceștia ar fi dispuși să se ocupe numai ei de această responsabilitate.

Plecând de la rezultatele acestui studiu, care ne arată că stimabilii domni sunt mai mult decât doritori să își mărească intervalul acela de maximum 4 ore în care se ocupă de treburile casnice, DERO lansează campania „DERO 2în1. E unul pentru doi!”. Cu un mesaj clar: spălatul hainelor este o acțiune care poate și merită să fie realizată de ambii parteneri, astfel încât femeile să aibă mai mult timp liber pentru ele și cei dragi.

Mie mi se pare beton mesajul. Adică să lansezi un produs care să îndemne, practic, bărbații să își asume mai multe respnsabilități casnice mi se pare nu doar un gest de curaj din partea DERO, dar și unul foarte smart din punct de vedere marketing.

Vă mai spun doar că noua gamă DERO are cel mai intens parfum de până acum. Adică se ”pupă” cumva cu mesajul campaniei, de love is in the air sau ceva :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)