Tot ce trebuie să știi despre aplicația UniCredit Mobile Banking

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Încep discuția despre UniCredit Mobile Banking adresându-vă o provocare: câți dintre voi cei care folosiți aplicația mobilă de banking știți cu adevărat cât de multe lucruri puteți face în acea aplicație? Pentru că, zic eu, mare majoritate a utilizatorilor nu folosesc nici un sfert din ce funcții are o astfel de aplicație. Cei mai mulți ne rezumăm (după cum vedeți, mă includ și pe mine în această categorie) la a verifica soldul și la a face din când în când niște plăți, este?

Mă rog, cei care sunteți un fel de Ninja ai folosirii aplicației și ați putea voi să îmi spuneți cum decurg treburile, nu eu vouă, vă rog să mă scuzați :D Dar trag nădejde că înțelegeți de ce m-am avântat în acest articol în a spune celor normali dintre noi că putem face muuuuult mai multe lucruri cu aplicația UniCredit Mobile Banking (IOS și Android) decât credem sau decât ne-am obișnuit.

Așa, ca o punere în context, până în momentul în care citiți aceste rânduri nu s-a înregistrat nici o fraudă prin intermediul aplicației UniCredit Mobile Banking. Asta e bine, zic, în condițiile în care știm că s-a întâmplat ce s-a întâmplat în domeniul securității digitale în ultima (cam lungă…) vreme.

Tot pe partea de siguranță, în aplicație te loghezi cu un PIN definit și știut doar de tine sau, dacă telefonul îți permite, cu amprenta și ai acces la cont doar de pe telefonul mobil de de pe care deschizi aplicația. Poți face o plată sau un transfer doar cu amprenta, dar numai în limita a 800 de lei sau în valuta echivalentă. Iar după 3 minute de inactivitate ești deconectat automat.

Aplicația a fost updatată recent, în special în ceea ce privește interfața, acum mult mai primitoare, ca să zic așa, cu un design care arată a 2017. Dar nu numai la nivel de design au apărut schimbări în bine, ci și la funcționalități, după cum puteți vedea în filmul de mai jos, pe care vi-l recomand, este explicit și o să înțelegeți foarte bine de ce e mai bine acum în aplicație.

https://youtu.be/H__TW-JAaxw

Ar fi de remarcat partea cu Block/Unblock credit sau debit cards, care înseamnă că ai o secțiune în aplicație care îți permite să blochezi sau să deblochezi un singur card, funcție care, desigur, te ajută atunci când mai rătăcești din când în când cardul. Operațiunea se face foarte simplu – doar cu un touch – și cardul se blochează sau e deblochează, după caz, instantaneu.

Dacă ești interesat să folosești aplicația UniCredit Mobile Banking și ca un tool care să te ajute să economisești bani, uită-te un pic la funcția de bugetare și setare obiective. Care mie mi se pare foarte tare. Pentru că poți să îți setezi niște obiective de economisire, care, pe termen mediu și lung, te ajută să îți pui niște bani de-o parte. Urmăriți filmulețul ca să înțelegeți cum funcționează.

https://youtu.be/cnw7yCk_F3c

Tot pe partea de economisire, câți dintre voi ați știut că este mai ieftin să folosești canalele digitale (Online și Mobile)? Practic – furculition, parol! – poți să faci operațiunile de oriunde, de pe mobil, fără să pierzi enorm de mult timp (raportat la ritmul nebun al vieți noastre) cu deplasări offline. Adică ai o întreagă bancă într-o singură aplicație mobilă: branch/atm locator, mobile token, simulator de schimb valutar. Poți să îți vezi soldurile pe loc, să îți verifici tranzacțiile și, de asemenea, să faci toate plățile în aplicație, într-un singur loc, doar scanezi codul facturilor și cu un touch ai scăpat de niște bani :))

Iar, dacă ai GeniusCont, pe lângă costuri zero de transfer, primești și multe alte beneficii, chiar merită să vă interesați!

Pe partea de avantaje cuantificabile, ca să le zic așa, fac o scurtă enumerare:

Dobânda avantajoasă: Poți deschide digital un depozit, care îți oferă 0.15 puncte procentuale în plus la dobândă.

Happy Hour Exchange: Daca ai contul curent GeniusCont, poți face schimb valutar la cursul publicat de BNR, în fiecare zi lucrătoare, între 13:15 și 14:15.

Bani înapoi: La fiecare 3 facturi plătite prin intermediul aplicației, primești înapoi 3 lei.

Bun, să facem o sinteză a ceea ce puteți face în aplicație:

VERIFICI soldul conturilor asociate serviciului
VEZI detaliile cardurilor tale asociate serviciului
PLATESTI facturile de utilitati catre furnizorii agreati
TRANSFERI sume in lei
SCHIMBI bani pentru vacante
BLOCHEZI/DEBLOCHEZI instant cardurile de debit sau de credit
CONSTITUI DEPOZITE la termen cu o dobanda mai buna decat la casierie
SETEZI bugete si urmaresti cheltuielile lunare
CREEZI obiective de economisire
LOCALIZEZI cel mai apropiat ATM UniCredit Bank

Vă recomand și contul de YouTube UniCredit pentru că sunt foarte multe filmulețe, în care o să înțelegeți și mai bine cu ce vă poate ajuta (mai mult decât o face, adică) UniCredit Mobile Banking.

UniCredit Mobile Banking

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Tot ce trebuie să știi despre aplicația UniCredit Mobile Banking”

  1. O aplicație unde nu poți face transfer de bani dintr.un cont euro în alt cont euro ! Dacă tot este așa de simplu de ce nu ați implementat și transferul de bani în euro în alt cont euro și numai în lei ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)