Vreți să știți rezultatele unei excelente campanii de înfrumusețare a unor locuri din țara noastră?

Am avut onoarea să fiu unul din cei care s-a implicat în promovarea excelentului program „Împreună Curățam România Călătorind!”, lasată de Cif. Și am făcut-o cu mare drag! Pentru că mi se pare una din cele mai faine inițiative de recuperare, dacă vreți, a unor obiective turistice de la noi, pe care am văzut-o în ultimii ani.

Pe scurt, despre ce a fost vorba: românii au fost invitați să participe la acțiuni de curățare a unor obiective turistice din 5 orașe (Sibiu, Alba Iulia, Hunedoara, Mangalia, Vișeu de Sus), primind totodată și un weekend pentru două persoane în zona respectivă.

Rezultatele? Mie mi se par grozave!

5 orașe și 5 obiective turistice importante:
– Fântâna cu Grilaj din Sibiu
– Muzeul Principia din Alba Iulia
– Monumentul Siderurgiștilor din Hunedoara
– Casa de Cultură din Mangalia
– Mocănița din Vișeu de Sus.

Peste 2000 mp de suprafețe curățate.
Peste 45 ore de curățat.
Pese 2600 km străbătuți în caravană.
Peste 20 de obiective turistice vizitate de către câștigatorii campaniei.
Peste 2000 consumatori înscriși în campanie.

Dar aș vrea să vă rog ceva: dincolo de rezultatele foarte frumoase ale campaniei în sine, vreau să vă gândiți la sutele de mii, dacă nu milioanele de oameni, care o să ajungă să vadă obiectivele curățate prin intermediul campaniei. Și să vă mai gândiți câți dintre aceștia o să plece cu un pic mai multă bucurie în viață lor la vederea acestor frumuseți, curate și , acum, primitoare (iertați-mă că folosesc acest cuvânt, dar cred că se potrivește…). Mie acesta mi se pare cel mai frumos rezultat al acestei splendide inițiative :)

Și v-aș mai spune ceva: faptul că Cif le-a propus participanților, prin intermediul programului, să își schimbe destinație de excursie din afara țării cu una din România este foarte bine din perspectiva a ceea ce ar trebui să face toți din ce în ce mai des: să ne recuperăm destinațiile turistice din țară, pentru că avem foarte, foarte multe lucruri de văzut aici, de care să ne bucurăm și care, sunt sigur, o să ne ajute să ne iubim și să ne respectăm un pic mai mult țara :)

Felicitări, Cif România, pentru că faceți acest program de 4 ani și vă urez să îl mai faceți încă 400 de ani de acum înainte! Respect!

5 comentarii la “Vreți să știți rezultatele unei excelente campanii de înfrumusețare a unor locuri din țara noastră?

 1. adriana Reply

  Buna ziua, as dori sa ma inrolez in acest program, cum as putea sa ma inscriu, va multumesc, cu respect adriana andreescu.

  • Cristian China-Birta Reply

   Mă bucur că vă interesează, dar programul s-a încheiat. Să sperăm că cei de la Cif vor merge înainte cu această excelentă inițiativă :)

 2. Ionut Reply

  Tara noastra este o adevarata comoara din toate punctele de vedere, daca s-ar valorifica la adevaratul ei nivel, Romania ar fi o tara foarte respectata.

 3. andrei manea Reply

  Cif ar trebui sa faca front comun cu LET’S DO IT ROMANIA. Ce ziceti? Nu e o idee buna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.