Bravo, Fundația Vodafone, pentru modernizarea centrelor de tranfuzie sanguină din întreaga țară!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Cât de bine îmi pică să îmi încep săptămâna cu o informația de asta… Să vezi că, totuși, în ciuda a ceea ce ni se pare că trăim – vremuri cam urâțele, ca să nu zic mai mult… – se întâmplă lucruri minunate în această țară. Cât de bine îmi pică să aud că, până la finalul anului 2017, toate centrele de transfuzie sanguină din țară (TOATE, da?!) o să fie modernizate datorită finanțării oferită de Fundația Vodafone. Cât de bine îmi pică să aud că, odată cu modernizarea centrelor, a scăzut media de vârstă a donatorilor, adică tinerii se implică din ce în ce mai mult și donează sânge.

Dacă vreți să înțelegeți mai bine ce a adus cu sine această modernizare, uitați-vă la fotografiile astea. Pe sistem de before and after. Și imaginați-vă că, până la modernizarea lor, în astfel de centre donatorii trebuiau să își dea sângele. Oribil…

Vă dau mai jos toate informațiile despre această minunată inițiativă. Respect!

Programul „O șansă pentru viață”, derulat prin parteneriatul dintre Fundația Vodafone România și Asociația React, va continua în 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga țară (Ploiești, Târgoviște, Galați, Deva, Satu-Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reșița, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Pitești, Botoșani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focșani, Piatra Neamț, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea și Timișoara). Opt dintre acestea, situate în Pitești, Câmpulung, Ploiești, Zalău, Satu-Mare, Sibiu, Bârlad și Focşani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne.

Programul „O șansă pentru viață” a fost finanțat de Fundația Vodafone România cu aproximativ 1 milion de euro, în cei nouă ani de la lansarea acestuia.

Demarat în 2008, „O șansă pentru viață” a devenit cel mai mare program național de donare de sânge din România. Acesta a început cu o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare și la sediul companiilor.

În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea și dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină București, cel mai mare din România, a fost primul care a beneficiat de acest program, în 2014 și 2015. Tot în 2015, în cadrul programului au mai fost renovate șapte centre situate în alte orașe din țară, iar în 2016 alte zece centre.

„Odată cu cele 24 de centre în care vom merge în 2017, vom încheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguină din țară. Ne-am îndeplinit astfel promisiunea făcută în urmă cu trei ani, când am demarat acest program. Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezintă una din prioritățile de investiție ale fundației în domeniul sănătății. Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activității noastre, alături de educație, servicii sociale și voluntariat”, a declarat Angela Galeța, Director, Fundația Vodafone România.

Pe lângă sprijinul acordat acestor centre, programul „O șansă pentru viață” va include în 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sânge, desfășurate pe perioada verii peste tot în țară. Astfel de campanii vor fi organizate și pentru angajații Vodafone România, precum și în alte 30 de companii partenere.

Peste 620.000 de donatori de sânge și pacienți au beneficiat până acum de schimbările produse în centrele de transfuzie sanguină în urma renovării și dotării lor cu echipament medical corespunzător. Dintre ei, mai mult de 414.000 de pacienți au primit sângele de care aveau nevoie pentru transfuzii. Lucrările de renovare au acoperit până acum peste 28.000 mp în 18 centre din țară.

Ca rezultat al programului „O șansă pentru viață”, centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat în 2016 o scădere a mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)