Top companii din România implicate în sport

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Adrenallina Sports PR & more, prima agenție dedicată comunicării sportive din România, dezvăluie rezultatele studiului în premieră – TOP Companii din România implicate în sport, ce au fost prezentate (pe scurt) marți, 30 mai, la Conferința Sports Marketing în România (ediția 2).

Iată mai jos rezultatele cercetării.

(S-au analizat primele 100 cele mai mari companii din România, ca cifră de afaceri, conform topului publicat de Business Magazin 2016, care prezinta cifrele pe anul 2015; Intervalul analizat: 2015-2016)

Doar 5% dintre companiile din top 30 au o strategie clară de implicare în sport, menționată/comunicată pe website-ul oficial.

Dintre cele 100 de companii analizate, doar 18% susțin dezvoltarea sportului românesc prin sponsorizarea unor sportivi profesioniști sau a unor echipe sportive/ cluburi sportive/ asociații sportive/ ONG-uri sportive.

Din cele 100 de companii analizate, doar 20% derulează programe de comunicare internă care încurajează sportul/ mișcarea/ viața sănătoasă.

Aproape jumătate dintre companiile din top 30 se asociază unor cauze sociale pentru sprijinirea comunităților vulnerabile în proiectele de sport/ viață sănătoasă/ mișcare.

TOP 3 companii din Romania implicate în sport

1. Allianz – Țiriac Asigurări
2. Telekom România
3. BCR

 

TOP companii din România, capitolul SPONSORIZARE SPORT

Allianz – Țiriac Asigurări
Kaufland
OMV Petrom
Telekom România

TOP companii din România, capitolul COMUNICARE INTERNĂ SPORT

Allianz – Țiriac Asigurări
BCR
CEZ România
Continental Automotive
Kaufland
Profi Rom Food

TOP companii din România, capitolul EDUCAȚIE ȘI SUSȚINERE TALENTE ÎN SPORT

BCR
Telekom România

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Top companii din România implicate în sport”

  1. Sper ca pe viitor sa se implice tot mai multe companii in acest program! Pentru un angajat programul de la 9 – 6 e suficient de incarcat iar sportul ar fi numai bun pentru el! Sunt curios cum o sa fie pe viitor cu acest program!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)