ProFest, festivalul care te ajută să îți exerciți meseria de cetățean

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi-a spus despre ProFest – Un festival al cunoașterii, într-un mesaj pe facebook, Florin Bădiță. Și, în aceeași zi, când eram MC la Youth Speak Forum, doi tineri din echipa de organizare m-au abordat și mi-au povestit mai multe despre festival. Și mi-a plăcut ideea. Așa că am decis că merită vă spun despre ce se va întâmpla la Râșnov, între 25-27 august.

ProFest își propune să vă ajute să vă exercitați meseria de cetățean. Cei care mă citiți constant – ocazie cu care vă mulțumesc din nou – știți că partea asta cu a deveni cetățeni mai buni este o adevărată direcție de acțiune pentru mine. Nu de alta dar eu cred că multe rele ni se trag, ca națiune, tocmai din faptul că suntem mai mult populație decât popor.

Ce o se se întâmple la ProFest

Scopul festivalului este de a oferi participanților la festival diverse modele de implicare civică activă, ocazia de a cunoaște și a face schimb de idei cu alți oameni, dar și de a se dezvolta în cadrul atelierelor de lucru nonformale.

ProFest este un festival al cunoașterii ce urmărește să promoveze drepturile cetățeanului și activarea civică a acestuia prin organizarea de ateliere practice educaționale, precum și prin relaxarea în natură alături de prieteni vechi și noi.

Pe lângă participanți cu spirit civic, se vor alătura evenimentului artiști, oameni de cultură și activiști care vor împărtăși din experiența lor moduri în care ne putem implica concret în soluționarea diverselor probleme de interes general ale societății.

Se vor dezbate 10 teme majore, iar invitații vor expune în cadrul atelierelor metode inovatoare ori deja consacrate de a construi sau îmbunătăți mecanismele aflate în slujba cetățenilor, ori din contră, pentru a sancționa abuzurile, ajutând astfel la transformarea în bine a României.

Cele zece teme sunt: Europa și Diaspora, Sănătate, Ecologie, Creație, Digital, Juridic, Educație și Metode Nonformale, Antreprenoriat, Transparență și Jurnalism/Investigație.

Cum puteți ajuta ProFest

Puteți să donați. Nu vă gândiți neapărat la sume mari (deși acestea chiar ar fi de mare ajutor). Dar gândiți-vă că echipa de tineri entuziaști care au pornit pe acest drum are nevoie de fiecare leuț ca să le iasă ce și-au propus.

Puteți să ajutați la promovarea festivalului adăugând badge-ul ProFest la imaginea voastră de profil. Găsiți aici cum procedați. Și, desigur, puteți să dați mai departe vestea despre ispravă pe facebook, pe twitter, pe bloguri (dacă aveți), pe unde mai puteți.

Puteți să vă alăturați echipei de voluntari pentru fundraising, prin completarea acestui formular.

Puteți să participați la festival. Să faceți parte din entuziasmul care – îmi pare – este feelingul de bază în tot ceea ce se întâmplă în jurul ProFest. Iar cunoștințele pe care le veți acumula acol otrag nădejde să vă ajute să deveniți, așa cum își propun organizatorii, un cetățean mai bun.

O să actualizez acest material pe măsură ce mai primesc informații despre ce se va întâmpla la locul faptei și despre cei cu care vă veți întâlni acolo. Mai ales că o să se lase și cu cântări și, din câte mi se șoptește în cască, trupele care au confirmat că vor să sprijine isprava sunt pe coraconul meu de blogger bătrân și pe alocuri simpatic :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)