Ați auzit despre Timişoara Refugee Art Festival?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Despre Timişoara Refugee Art Festival am auzit de la Simona, care m-a tras de mânecă pe facebook. Și, imediat ce am văzut despre ce este vorba, am zis ”uau…”. Și am salutat în gând, plin de respect, oamenii care s-au gândit să facă așa ceva.

Am rugat-o pe Simona să îmi spună câteva cuvinte despre ce s-a întâmplat acolo. Aveți mai jos ce mi-a trimis. Respect!

Timişoara Refugee Art Festival este un festival dedicat înţelegerii reciproce şi solidarităţii. Credem că e mai important să descoperim ceea ce ne leagă decât să accentuăm ceea ce ne desparte.

Tema explorata anul acesta a fost IDENTIC vs IDENTITATE: diferenţa dintre a fi considerat identic cu altcineva şi identic cu sine însuşi, dintre a fi un obiect, parte dintr-un grup asupra căruia se pot proiecta stereotipuri şi discriminare sau subiect, individ, persoană cu o identitate unică.

TRAF înseamnă dezbatere, proiecţii de scurt metraje pentru copii, adolescenţi şi adulţi, instalaţie, film, teatru şi muzică. Secţiunea de film conţine scurt metraje internaţionale pe tema migraţiei iar spectacolul IDENTIC (instalaţie, teatru imersiv şi teatru forum, pictură, film şi muzică) este rodul muncii unui grup de 30 de tineri din România, Republica Moldova, Germania, Rusia, Irak, Siria şi Afganistan.

Fiecare participant a ”strabatut” un traseu pana la intrarea in sala. Traseu oarecum similar cu cel pe care il parcurg refugiatii: pietre, teren abrupt, ”pe apa” cu o barca, confruntarea cu autoritatile de granita, etc.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)