#PrimitePeMail Marți 16 mai 2017 #PoateVăInteresează

În curs de actualizare, pe măsură ce mai primesc informații, în cursul zilei.


Vola.ro renunță la marketing afiliat. Motivul:

Analizele efectuate ne-au aratat insa ca in momentul de fata programul de afiliere, in structura actuala, nu ne genereaza valoarea incrementala care sa sustina cresterea si dezvoltarea lui. Acesta este un canal ce se suprapune intr-o proportie foarte mare cu celalalte canale de marketing platite pe care le folosim, generandu-ne astfel costuri agregate care nu sunt sustenabile pe termen lung.


Actiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), important furnizor de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria, au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe 16 mai 2017, in urma finalizarii cu succes a celei mai mari oferte publice initiale (IPO) derulata de o companie privata pe piata de capital romaneasca.

Pretul actiunilor in cadrul ofertei a fost de 40 lei / actiune. La acest pret, valoarea ofertei a fost de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).


Fashion Days introduce în premieră opțiunea Fit Finder, primul tool care sugerează măsura potrivită pentru clienții care cumpără online obiecte vestimentare și încălțăminte. Opțiunea a fost testată cu succes în ultimele luni, într-un proiect pilot și a inclus un număr limitat de produse. Fit Finder este accesibil clienților Fashion Days pentru produsele disponibile din categoriile de îmbrăcăminte și încălțăminte, prin versiunea de desktop a site-ului.


Bitdefender a lansat o vânătoare de buguri. Și oferă premii celor care reușesc să le depisteze:

1st prize
MICROSOFT SURFACE BOOK – 128GB / 8GB

2nd prize
SAMSUNG GALAXY S8 64GB

3rd prize
VECTOR LUNA SMART WATCH

Runner-ups
BITDEFENDER TOTAL SECURITY 1 YEAR LICENSES, 10 DEVICES


Faină asta! Bine, să așteptăm să vedem și cu ce studii și alte chestii de astea cu multe grafice vin și apoi mai vorbim :D Dar, oricum, bravo pentru inițiativă!

UBER și Universitatea Babeș-Bolyai anunță încheierea unui parteneriat pentru dezvoltarea economiei digitale și colaborative în Romania. Cadrele didactice și studenții Facultății de Științe Economice şi Gestiunea Afacerilor vor participa în proiecte de cercetare susținute de UBER, menite să analizeze impactul și potențialul acestui domeniu nou asupra consumatorilor și economiei locale, urmând ca lucrările să fie făcute publice în lunile următoare, în beneficiul tuturor celor interesați de acest domeniu.


Foarte faină inițiativa Faces of Romania, lansată de Huawei! Ideea este așa: Pentru fiecare portret incarcat Huawei va contribui cu 10 mile pentru strainii care vor sa viziteze Romania! Hai sa schimbam felul in care vedem Romania si felul in care ne vad cei din afara tarii! Strangem cea mai mare galerie de portrete ale romanilor si ii invitam pe cei din afara tarii sa vada o alta fata a Romaniei! Inspira-te din fotografiile surprinse cu smartphone-urile seriei P10 de 10 fotografi profesionisti si incarca un portret!


Am primit vizita unei delegații Coca-Cola, la biroul Kooperativa 2.0. Pe lângă prezentarea ”aeriană” :)), am primit și informațiile de mai jos, pe care le împărtășesc, desigur, cu cei dintre voi care sunteți amatori de chestiunea în cauză.

Coca-Cola România continuă seria lansărilor surprinzătoare din acest an cu un nou gust răcoritor – Coca-Cola Zero Zahăr. Zero Calorii. Noua variantă le oferă o alternativă consumatorilor care vor să reducă aportul de zahăr, alegând varianta Coca-Cola care se potrivește cel mai bine gustului, stilului de viață și dietei lor.

În noua formulă, Coca-Cola Zero Zahăr. Zero Calorii nu vine doar cu un gust mai bun, ci și cu un nou nume, pentru a comunica mult mai clar că băutura nu conține zahăr și nu are calorii. Noua grafică va include pe ambalaj și numele, împreună cu beneficiile produsului, pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri informate.


Unul dintre cele 7 Mari Premii acordate laureaților Premiilor UE pentru patrimoniu cultural/Premiilor Europa Nostra a fost câștigat de Palatul cultural din Blaj, la categoria conservare. Iar Premiul Publicului, ajuns la a 6-a ediție, a fost acordat dlui Zoltán Kallós, pentru realizările sale în categoria „Serviciu dedicat pentru conservarea patrimoniului”.


Pe 20 mai, seara, sunteți invitați să descoperiți Cimitirul Bellu prin intermediul aplicației Questo (e foarte faină, io am testat-o la Brașov pe #DrumulCetăților). Povestea questului este următoarea: după unirea din 1859, Consiliul de apărare al țării a decis înființarea unei companii care luptă pentru a apăra România. Numele ei: Compania Q. Activitatea ei este discretă, puțini fiind cei care știu cu adevărat cine sunt eroii Q. Prin acest quest îi cunoști și rezolvi o misiune secretă pe care o afli pe parcurs.

Questo e disponibil gratuit aici.


Sâmbătă şi duminică – 20-21 mai 2017 – oraşul de sub Tâmpa va găzdui a treia ediţie a Maratonului Internaţional Braşov, una dintre cele mai spectaculoase curse de alergare din România, eveniment susţinut de Telekom Romania.

Traseul competiţiei a fost măsurat şi omologat de oficialii AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanlor şi Curselor de Distanţă), condiţie indispensabilă pentru validarea competiţiilor pe harta mondială a maratoanelor. Acest for internaţional reuneşte 400 de maratoane şi curse din 121 de ţări, printre care şi 5 din România.

Până la ora actuală, peste 2.000 sportivi din România şi din alte 21 ţări vor alerga la ineditul eveniment sportiv şi alte câteva mii de susţinători şi-au anunţat deja prezenţa pentru a-şi aclama favoriţii. Competiţia sportivă internaţională cuprinde 4 probe competitive – maraton (42km), semimaraton (21km), team run (4×10,7km), 10.7km, o probă necompetitivă – cursa populară de 5.7km şi două curse adresate copiilor, de 500 metri, respectiv 1km, prin care organizatorii doresc să tragă un puternic semnal de alarmă asupra obezităţii infantile, fenomen care a atins cote alarmante în Europa.


Romanian Design Week împreună cu Ambasada Olandei prezintă expoziția TRANSFORMERS. În cadrul acesteia, cei mai talentaţi absolvenţi 2016 de la departamentul de Fashion Design al Universității de Arte din Arnhem, ArtEZ, și de la Departamentul de modă al Universității Naționale de Arte din București îşi vor prezenta creaţiile.

Expoziția aduce în atenție zece tineri designeri de modă care au fost aleși să își prezinte colecțiile de diplomă. Aceasta poate fi vizitată la etajul al doilea al spațiului central din strada George Cobălcescu nr 45.


Vodafone România anunță indicatorii financiari principali pentru anul fiscal 2016-2017, început la 1 aprilie 2016 și încheiat la 31 martie 2017, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc.

Vodafone România a înregistrat un număr total de 9.441.063 de clienți (servicii mobile, servicii de voce și Internet of Things) la 31 martie 2017, în creștere cu 320.918 față de anul anterior. Din numărul total de clienți, 8.744.061 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

ARPU mobil al Vodafone România a fost de 6,1 euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017.

Veniturile din servicii raportate pentru întreg anul fiscal 2016-2017 au ajuns la 707,2 milioane de euro, în creștere cu 2,7%, în termeni organici, comparativ cu anul precedent.

La 31 martie 2017, abonații Vodafone România reprezentau 41% din baza de clienți mobili, iar utilizatorii Cartelei Vodafone, 59%. Ponderea utilizatorilor de servicii pre-plătite în baza totală de clienți mobili a crescut cu 0,2 puncte procentuale față de anul precedent.

Consumul de date mobile în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017 a crescut cu 100,4% față de anul anterior.

Rata de penetrare a terminalelor smartphone în baza de utilizatori a crescut cu 3,7 puncte procentuale în anul fiscal încheiat la 31 martie 2017, comparativ cu intervalul precedent.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.