Puneți-vă în agendă: Mastering the Music Business, pe 10-11 iulie

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Anul trecut, la prima ediție Mastering the Music Business, am realizat o premieră pentru noi, cei din Kooperativa 2.0: Chivas Sound of Business, o emisiune maraton de două zile (câte 8 ore în fiecare zi) cu invitați grămadă. A fost foarte tare să fim implicați în așa ceva, jur! Iar conferința ne-a oferit prilejul să avem în același loc foarte multe personalități din industria muzicală și nu numai, pe care i-am invitat să ne povestească, în prea-frumosul studio Chivas de la locul faptei.

Anul acesta are loc ediția a doua a conferinței, pe 10-11 iulie, la CULTURADATA – Institutul National Pentru Cercetare si Formare Culturala, instituție parteneră a evenimentului. Așa că puneți-vă dat în calendar, ca să știți o treabă. Pentru că o să fie și mai și, desigur. După cum vă raportez mai jos. Cu mențiunea că o să revin periodic cu info despre eveniment.

Biletul la conferinta este 55 de euro pana pe 15 iunie, 75 de euro intre 16 iunie si 9 iulie si 99 eur in zilele conferintei. Biletele se gasesc in reteaua Iabilet si pe iaBilet.ro aici.

Editia de anul acesta va continua sa prezinte si sa dezbata teme de interes pentru muzicienii independenti – de la modalitati extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management si promovare. Muzicieni independenti care au atins succesul, din toata plaja de stiluri muzicale, vor fi prezenti si isi vor impartasi experientele. Alaturi de acestia, specialisti din industria muzicala locala si internationala vor aduce in fata publicului informatii actuale despre tehnologii, trenduri si tendinte.

Ediția din acest an a conferintei aduce si o serie de noutati: participantilor li se vor oferi numeroase oportunitati de a cunoaste si de a relationa cu profesionisti din industria muzicala romaneasca si nu numai atat prin intermediul unor sesiuni de mentorship, cat si prin actiuni organizate de networking.

O intreaga gama de workshop-uri vor fi organziate pe teme variate printre care: cum sa iti autoproduci un album muzical, cum sa-ti gestionezi prezenta in social media, cum sa-ti propui muzica la radio, ce surse de monetizare online exista, cum sa-ti construiesti un plan de marketing, blogging pentru artisti etc.

Intre primele nume care si-au confirmat prezenta pe lista de speakeri si sustinatori de workshop-uri se numara artistii Nicu Alifantis, Damian Draghici, Dan Byron, Alexandra Usurelu, Bobby Stoica, Florin Grozea, Marius Matache. MC-ul conferintei va fi Dan Fintescu.

Discursul de deschidere al conferintei va fi sustinut de Smiley, unul dintre cei mai iubiti artisti romani ai tuturor timpurilor, antreprenor si muzician independent, fondator si proprietar al Ha Ha Ha Production.

Fiecare dintre cele doua zile de conferinta se va incheia cu showcase-uri ale unor trupe romanesti si internationale. Acestea vor avea ocazia sa se prezinte in fata unui auditoriu format din profesionisti ai industriei muzicale din Romania si nu numai. Mai multe despre procedura de inscriere si acceptare a cererilor pentru showcase-uri, cat si pentru modalitatea de desfasurare – in curand.

Odata cu cea de-a doua editie, Mastering The Music Business se pozitioneaza ca un eveniment profesional al muzicienilor independenti al carui obiectiv principal este sa vina in sprijinul acestora cu informatii utile si necesare in dezvoltarea carierelor proprii. Un obiectiv secundar insa la fel de semnificativ este sa creeze o comunitate cat mai mare si mai puternica a profesionistilor si a antreprenorilor independenti din industria muzicala – fie ca sunt artisti sau nu – si sa puna in discutie ultimele trenduri, tehnologii, modalitati de promovare si monetizare a muzicii.

Mastering The Music Business este o conferinta initiata si organizata de Star Management si Asociatia Star Education in parteneriat cu Overground Music si Agentia de Vise. Coorganziator: Culturadata – Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala.

Partenerii media ai evenimentului sunt: BestMusic.ro, Metalhead.ro, Infomusic.ro, Kooperativa 2.0, Unsitedemuzica.ro, Metropotam.ro, Revista Biz, Letsrock.ro, Revista Sunete, Zile si Nopti, AListMagazine, MaximumRock.ro, Overground Magazine.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)