Cum am dat eu net la niște chinezi și la un american în Germania :D

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Hai să vă zic o fază. Sunt în Germania, la minunatul eveniment German Travel Mart (se întâmplă o dată pe an și e cu sute de jurnaliști și de tour operatori din toată lumea, e o nebunie!). Și, la un moment dat, când eram în piața centrală din Nurnberg, văd un grup de chinezi. Mă duc lejereanu înspre ei și le arăt ecusonul, pe care, desigur, trona la loc de cinste numele meu. Cristian CHINA-Birta. La care ei au început cu de alea de-ale lor ”aaaaa, uuuu, eeeee, iiiii”, știți voi. Și, firește, au vrut să facă poză cu mine. Dar și io cu ei.

După ce am făcut poza, io am deschis facebook să pun poza. Și le-am zis să pună și ei pe facebook sau ce au ei, ca să se laude că au cunoscut the Romanian Chinese. La care ei câr, mâr și io înțeleg că au o micuță problemuță: nu le dădea mâna să intre pe net în roaming.

Profit de ocazie, mă știți, pe fază mereu și le zic: ”ia să vă dea nenea Chinezu un mic hotspot ca să vă puteți lansa fotografiile pe neți”. Ceea ce am și făcut, întru ”aaaaa, uuuu, eeeee, iiiii” din partea chinezilor.

La toată discuția a asistat și un american (foc de simpatic). Care a venit la mine și m-a întrebat: ”Are you that rich, my Romanian Chinese friend?”. Nedumerit l-am întrebat care-i faza cu întrebarea asta. La care el: ”Păi să dai net la toți chinezii, așa…”. Fac ”aaaaaaa” și încep să îi explic care-i faza cu internetul în România (știți voi, super viteză, prețuri lejereanu) și americanul ridică sprânceana. ”Bine, dar aici nu ești la tine acasa”, zice. La care io: ”ba da, sunt acasă, sunt în UE, asta e casa noastră (am dat-o bine, recunoașteți :D)!”.

Și îi explic de ce rup norma în roaming: pentru că am abonament Vodafone România, care înseamnă că fix ce am în țară în baza abonamentului am pentru tot în UE (plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia – adică Spațiul Economic European). La care el: ”ia dă și mie parola de la hotspotul tău” :))

V-am spus întâmplarea asta pentru că doar așa cred că se poate pune în context faptul că, dacă ești client Vodafone ca mine, abonament sau cartelă, puteți folosi acum, fără costuri suplimentare, beneficiile naționale de minute și de date și în țările din Spațiul Economic European (repet: UE plus Islanda, Lichtenstein și Norvegia). În plus, apelurile primite de abonații Vodafone România în roaming în Spațiul Economic European sunt gratuite.

Practic, vă bucurați de aceste beneficii cu vreo două luni înainte de eliminarea tarifelor de roaming în Uniunea Europeană, la 15 iunie 2017. Păi cum să nu vă ajute chestiunea asta pe cei care, așa ca mine, călătorim în această perioadă? Mai ales, pe sistem de #SăNuZicețiCăNuVamZis, vine vacanța de 1 iunie? Vine, desigur! Așa că băgați la greu, net aveți, minute aveți, la liber :D

Practic este o ofertă în premieră pe piața românească, parte din campania prin care Vodafone aniversează 20 de ani de prezență în România.

Precizare importantă: oferta este valabilă pentru clienții noi și pentru cei care își reînnoiesc abonamentele începând de la 10 euro (persoane fizice) sau de 13 euro fără TVA (persoane juridice), precum și pentru cei care își activează extra-opțiuni la cartele preplătite începând de la 8 euro.

Ah, încă ceva: i-am arătat americanului spotul de mai jos, care m-a emoționat teribil când l-am văzut (și acum, când sunt plecat de aproape o săptămână de acasă simt niște furnicături…). Și l-am rugat să îmi spună dacă înțelege la ce se face reclamă. S-a uitat și apoi a zâmbit: ”Nice, it could have been you in this, right?”. Pentru că îi povestisem deja cât de dor îmi este de ai mei…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)