Am două motive mari să ajung în Oradea: noul restaurant al lui Adi Hădean și jocul lui Richard Balint

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Cum am zis în titlu ce era de zis, mai zic doar atât:

Aud de la mai mulți oameni că Oradea este un oraș foarte frumos acum. Nu am mai fost pe acolo de vreo 6 ani, deci ar fi cazul să mă arunc în zonă.

Despre Richard Balint am scris aici, când mi-a plăcut maxim în ”My Fair Lady”. El joacă la Oradea de regulă, așa că mi-am pus pe lista de lucruri care trebuie săvârșite să ajung să îl văd prestând și acolo.

Adi Hădean mi-e tovarăș tare, tare drag, asta presupun că știți deja. Așa că tare m-am bucurat când am aflat de vestea că și-a deschis un restaurant în Oradea și uite că mă apuc să scriu despre asta de pe undeva de la poalele Alpilor, cu netul mergând cât să apuc să strecor știrea asta :D

Adi Hădean a lansatprimul său restaurant, situat în centrul orașului Oradea. Cu un meniu compus în întregime de Adi Hădean, „MEATic” este construit în jurul mâncărurilor preparate cu răbdare și atenție, la cuptorul de cărămidă. Conceptul are la bază carnea gătită încet la slowcooker, afumată lent, coaptă pe grătar și gătită domol pentru a scoate în evidență gustul natural al cărnii, dar și aromele care îl completează.

Meniul „MEATic” va include o varietate de pizza artizanală din aluat cu maia, foarte bine hidratat și maturat la rece până la 48 de ore, o procedură care îi conferă gustul crocant și savuros al pâinii artizanale franțuzești.

„MEATic reunește două concepte: barbecue & smoke house și pizzerie, totul gătit încet, ca în Ardeal. Pizza este din aluat cu hidratare foarte mare și cu fermentare foarte lungă. O lăsăm să dospească undeva până la 3 zile. Pentru carne folosim un pit box, un smoker pe care îl alimentăm cu cărbune și la care generăm fum cu lemn de esență tare, uscat cel puțin 2 ani. Aici punem coaste de vită, coaste de porc, ciolan de porc, rață întreagă, pulpe de rață, chestiuni de felul ăsta. Asta avem la baza meniului, un meniu destul de scurt, pe care să-l putem stăpâni cât mai bine și din care să punem pe mesele oaspeților noștri mâncare gustoasă”, a explicat Adi Hădean.

Restaurantul propune o reîntoarcere în trecut, la conceptele extrem de valoroase ale bucătăriei tradiționale, în care vatra de gătit reprezintă centrul gospodăriei și readuce în prim plan gustul simplu, autentic, cu miros de jar și de fum, cu mâncare clocotită domol în sobă din zorii dimineții. O abordare care reașază bucătăria de restaurant pe noi fundamente, în care tehnica tradițională face loc abordărilor moderne și influențelor gastronomice mondiale.

Restaurantul este deschis publicului larg începând cu data de 3 mai, în intervalul orar 10:00 – 24:00, de marți până duminică (lunea este închis) și este situat pe Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, Nr. 3.

Rezervările se pot face la numărul de telefon 0754 991 133, iar livrările se preiau la numărul 0747 991 133.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Am două motive mari să ajung în Oradea: noul restaurant al lui Adi Hădean și jocul lui Richard Balint”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)