Ateliere Fără Frontiere caută școli și ONG cărora să le doneze 500 de calculatoare

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Pe 03 aprilie, Ateliere Fără Frontiere a lansat o nouă ediție a programului său de solidaritate digitală, Educlick 1/2017. Până pe 30 aprilie instituțiile de învățământ și ONG-urile din România sunt invitate să aplice pe www.educlick.ro cu proiectele lor prin care folosesc echipamentele IT în sprijinul accesului egal la educație și reducerii decalajul digital și educațional din România.

În luna mai 2017 cele mai bine notate proiecte vor fi selectate de un juriu independent și vor primi 500 de calculatoare plug-and-play cu software și garanție.

Cum vă puteti implica :

– pentru persoane fizice: donați începând de la 40 de RON, printr-o campanie de crowdfunding pe platforma GlobalGiving (în limba engleză)
– pentru companii: puteți co-finanța cu o sponsorizare dotarea cu calculatoare a unuia sau mai multor proiecte de educație și incluziune înscrise în Educlick 1/2017. Veți găsi detaliile pe website-ul Ateliere Fără Frontiere aici.

Știați că Ateliere Fără Frontiere a recondiționat și donat către 2.000 de școli și ONG-uri din toată țara peste 10.000 de calculatoare complete de care au beneficiat peste 300.000 de copii și tineri defavorizați?

Prin reutilizarea acestor calculatoare am evitat 1.440 tone de emisii de CO2, echivalentul a 73.156.500 de copaci.

Punere în context

România este a doua cea mai săracă țară din UE, unde inegalitatea ridicată a veniturilor persistă iar decalajul educațional între zonele urbane și rurale devine tot mai mare. După cum coaliția europeană „Digital Skills and Jobs“ subliniază, competențele digitale vor fi în curând obligatorii pentru aproape toate locurile de muncă în timp ce analfabetismul digital a devenit deja un dezavantaj determinant.

Ca răspuns la acestă nevoie Ateliere Fără Frontiere a ajutat, începând cu anul 2008, școlile și organizațiile nonprofit care acționează în comunitățile dezavantajate prin donarea a peste 10.000 de calculatoare, recondiționate în atelierul nostru de inserție din București, cu sprijinul ECOTIC, singura organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România care finanțează activitatea de reutilizare.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Ateliere Fără Frontiere caută școli și ONG cărora să le doneze 500 de calculatoare”

  1. Iubesc meseria de educatoare foarte mult , am o vechime de 39 ani in invatamantul prescolar , iubesc foarte mult copiii.In cariera mea am cautat sa ofer copiilor informati noi, am folosit metode moderne, tehnica moderna , dar gradinita mea nu a prmit un calculator, leptop, cu toate ca suntem o gradinita de aplicatie a unui colegiu pedagogic,Materialele folosite le-am procurat din surse proprii, confectionate din diverse materiale, dar tare m-as bucura sa primesca gradinita mea macar un calculator , nu trei deoarece suntem 3 grupe, unul singur , sa beneficieze si alte gradinite de aceste mijloace moderne care sunt foarte folositoare in gradinita ,pentru o educatoare. Multumim pentru sansa oferita si asteptam rezultatul.

  2. Bună ziua.Sunt prof. înv.presc. la grădinița P.N.Nr.5 -loc.Botosani,jud.Botosani.Cu,, rușine,, vă spun că nu avem calculatoare,laptopuri…., în unitate.Copiii învățați cu mijloace moderne (calculatoare…) acasă și când vin la grădiniță și doamna nu are la ce sa le pună măcar un cântecel, un joc etc.Cum să le explic,,de ce nu avem,,???? Am avea fffff mare nevoie măcar de un calculator.Sper din tot sufletul sa avem toate unitățile șansa dotării cu calculatoare.

  3. Și noi avem o grădiniță frumoasa, cu copii frumoși și isteți. Din păcate nu este dotată cu nici un pc. Tare nevoie am avea de 2 calculatoare.

  4. Sunt invatatoare la Scoala Gimnaziala ,, Pahomie C. Vasiliu ” DIN GRAMESTI, judetul Suceava. Avem un laborator de informatica cu cateva calculatoare in scoala, dar noi invatatorii si educatoarele nu avem nici un calculator. A fost cu multi ani in urma o donatie de calculatoare ,, la mana a doua”, dar care nu mai functioneaza de mult timp. Nu avem cu ce face o serbare sau o lectie deosebita. Anul acesta am clasa pregatitoare si tare mi-ar fi trebuit un calculator. Am cerut , dar mi s-a spus ca sunt foarte putine si bani de altele nu sunt. Oare putem spera la cateva calculatoare?

  5. Traim in secolul tehnologiei si nu avem acces la ea! Usi inchise la primarii,pe motiv ca nu sunt bani! Cum sa faci performanta? Cum sa ceri performanta? Oare in ce lume traim?
    Sigur sunt necesare calculatoare intr-o scoala! Si vedeti ca suntem multi si ne batem pe reconditionate! Si mai si spunem ca ,,macar unul intr-o sala de clasa” .Avem 30 de clase ,deci ne-ar trebui cel putin tot atatea! Va multumim!
    Cu respect pentru tot ce faceti, director Popescu P.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)