ClubFord Romania este, oficial, o asociație nonprofit, care reprezintă interesele personale ale posesorilor de autoturisme Ford din Romania. Adică, bref, este despre mașini. Dar numai la nivel teoretic, dacă vreți. Căci la nivel practic nu este vorba doar despre mașini. Ci despre mult mai mult. Din fericire.
Despre campania campania „ClubFord în școala ta” am auzit de la Romulus. Și mi-a plăcut instant. Deși, recunosc, inițial – again, denumirea fentează :D – am crezut că e ceva cu mașini. Dar, de fapt, este despre oameni. Cu suflet mare. Care vor să facă bine. Iar asta, in my book, merită toată aprecierea.
Vă dau mai jos informațiile despre campanie. Și, dacă puteți, vă rog să vă implicați. Cum puteți. Vă mulțumesc anticipat :) Cu mențiunea că am aflat de la Dexter că cei de la Free Riders că, peste drum de școală, o să aibă loc un concert caritabil, după care bikerii o să facă deplasare la școală :)
Membrii ClubFord Romania vor fi „fratele mai mare” pentru cateva zeci de copii cu nevoi speciale și posibilități financiare limitate. Daca încă sunteți în postura de „frate mai mare” vă veți adapta fără probleme situației, iar, dacă nu aveți experiența în acest „domeniu”, acum este o ocazie bună, indiferent de vârsta actuală, sa încercați sa fiți „fratele mai mare” pentru un copil care are nevoie de ajutor, pentru un copil care are nevoie de un loc de joacă și un petec de iarba verde, chiar în curtea școlii în care învață.
Sâmbătă, 25 martie, la Școala Specială Gimnazială pentru Surzi Nr1. din București, are loc o acțiune din cadrul acestei inițiative. Cu sprijin logistic din partea H2On cu dozatoare de apă pentru pauzele de hidratare, Alcor Holding vă asigură cafea, ciocolată caldă și alte băuturi revigorante, iar Desert By Deniss vă va îndulci cu ceva surprize dulci.
Scopul acțiunii este acela de a amenaja spațiul verde din curtea școlii, terenul de sport și de a amplasa câteva elemente de mobilier de parc la Şcoala Gimnazială Specială pentru Copii Surzi Numărul 1. Aici învaţã atât copii cu deficienţe de auz, cât şi copii cu tulburãri de spectru autist.
Pentru a atinge acest scop este nevoie de voluntari pentru a acoperi aspectele logistice si muncă fizică, dar și suma de 8000lei, destinată achiziției urmatoarelor:
– 1 perete mixt pentru escaladă,
– 1 leagăn dublu,
– 2 balansoare
– amenajarea unui loc de joacă cu nisip,
– plantarea de pomi fructiferi, flori decorative și gazon.
Planul proiectului a ajuns la al doilea episod, episod care va avea doua părți, datorită specificului activităților:
– 25-26 martie curatare, defrisare, amenajare si pregatire spatiu pentru plantat pomi, flori si gazon
– 13-14 mai instalat mobilierul si definitivarea plantarii de pomi si flori. In paralel se vor desfășura acțiuni de conștientizare și de strângere a fondurilor.